Kabakli pasta
Bu ayin yemek etkenliklerinde kabaklar konu olunca ve bende bu ay cok telas olunca aklima gecenlerde yaptigim kabakli pasta geldi hemen one cekip bu pasta ile katilmak geldi aklima umarim herkez beyenir..
Bu pastayi okadar ozene bezene hazirladim ama malesef ilk yaptigim kekim firindan cikarttinca oturdu okadar uzuldum baska malzemem olmadigi icin mecbur bu keki koymak zorunda kaldim ama fazla cok sukur tamamen oturmadiki kullana bildim aslinda firindan aninda cikartmamam gerektigini biliyordum ama nasil olduysa unuttum ikinci kekim fena olmadi guzel kabardi
gorunus olarak super oldu tadida fena deyil seker orani harika ama gel gelelim keki biraz sertd oldu aslinda bu keki havuclu kek ile yapmakta yarar var bal kabagi yerine havuc koysak daha guzel olurdu.. bir dahaki sefere oyle yapicam kismetse bu tarifide vitanin sitesinden aldim ama onunkisi cok basarili olmus benim pastamda fena deyildi sanirim biraz cik daha guzel olabilirdi
Malzemelerim
yine olculerim amerikan olcudur cup degim olcek iki cay bardagi olcusur
1/2 cup seker
1/2 cup tere yagi eritilmis
2 cup bal kabagi ici kaynamis ve pure halinde olmasi lazim
3 yumurta
2.1/2 cup un
1 tatli kasigi bakin povder
1/2 tatli kaisgi bakin soda
1cay kasigi tarcin
1 cay kasigi nutmeg
1 cay kasigi zencefil
1 paket vanilya
2 cup sut
kremasi icin
1 cup sour cream
250 grm krema peyniri(labne)
1 cup seker
surubu icin
1/3 cup portakal suyu
1/3 seker
ustu icin
2 konserve mandalin
1 tane nar
ve badem ceviz karisimi
Yapilisi
oncelik ile yine tere yagina sekeri koyup iyicene yumusasiya kadar cirpiyoruz ve daha sonra bal kabagini ekliyoruz
onlarda karistiktan sonra tek tek yumurtalari yediriyoruz bunlar iyicene karistiktan sonra elenmis unu vetek tek baharatlarini vanilyayi kabartma tozunu sodasini ekleyip guzle bir kek hamuru yapiyoruz bu hamuru 350/180 derecede pisiriyoruz yanliz dikkatli olun bu hamur cok hassas bir hamur kurdan ile ortasina bakin pisip pismedigine iyicene emin olduktan sonra hemen firindan cikartmayin daha sonra keki ikiye bolun ve birakin iyicene sogusun benim kalip buyuk oldugundan ben yine ayni olculerde baska bir kek daha yaptim ve oldu ikitane kek bunlari ikiye boldum ve portakl suyu ve seker i iyicene erittikten sonra aralarina surdum ve diyer tarafta sour kream ile peyniri cirptim icine ser ilave edip bir kerama hazirladim bu kremadan aralarina surup diyer keki ustune kapadim ve diyer kalan kerama ile utunu kaplayip mandalina ve nar ile susledimkenarlarina da ceviz ve badem kriklarini koydum
afiyet olsunnn
Ellerine saglik asya cok güzel olmus. Bundan sonraki iki etkinligin evsahibesi benim. Logoyu sayfamdan alabilirsin. Sevgiler Stuttgart´tan…
Sonia.
selam,pastanıza bayıldım,görünüşü süper olmus,ellerize saglık,tadı icin kendi kendinize cok eleştiri yapmıssınız bence gerek yok eminim cok güzeldir…
slm pastanızı cok beğendim elinize sağlık
Pastanın süslemesini çok güzel yapmışsınız görüntü muhteşem, ellerinize sağlık…
mmmm, görünüşü harika, eminim tadı da öyledir 😉 nar, mandalina, bal kabağı… tam mevsim pastası olmuş, ellerine sağlık…
Harika görünüyor ellerine sağlık.
Asyacığım ne kadar güzel olmuş pastan, insanın yapası ve yiyesi geliyor.
Benim kabak tatlısından başka bir şey aklıma gelmezdi balkabağı ile ama son zamanlarda sizlerle bu önyargılarımı aştım galiba, denemeye değer!
Sevgiyle Kal, tariflerini bizlerle paylaştığın için çok çok çok teşekkürler!