Balkabakli Yas Pasta

Kabakli pasta

 

Bu ayin yemek etkenliklerinde kabaklar konu olunca ve bende  bu ay cok telas olunca aklima gecenlerde yaptigim kabakli pasta geldi hemen one cekip  bu pasta ile katilmak geldi aklima umarim herkez beyenir..

 Bu pastayi  okadar ozene bezene hazirladim  ama malesef ilk yaptigim kekim firindan cikarttinca oturdu okadar uzuldum baska malzemem olmadigi icin mecbur bu keki koymak zorunda kaldim  ama fazla cok sukur tamamen oturmadiki kullana bildim aslinda firindan aninda cikartmamam gerektigini biliyordum ama nasil olduysa unuttum ikinci kekim fena olmadi guzel kabardi

 gorunus olarak super oldu tadida fena deyil seker orani harika  ama gel gelelim keki biraz sertd  oldu aslinda bu keki havuclu kek ile yapmakta yarar var bal kabagi yerine havuc koysak daha guzel olurdu.. bir dahaki sefere  oyle yapicam kismetse bu tarifide vitanin sitesinden aldim ama onunkisi cok basarili olmus benim pastamda fena deyildi  sanirim biraz cik daha guzel olabilirdi

Malzemelerim

 yine olculerim amerikan olcudur cup degim olcek iki cay bardagi olcusur

1/2 cup  seker

1/2 cup tere yagi eritilmis

2 cup bal kabagi   ici kaynamis ve pure halinde olmasi lazim

3 yumurta

2.1/2 cup un

1 tatli kasigi bakin povder

1/2 tatli kaisgi bakin soda

1cay kasigi tarcin

1 cay kasigi nutmeg

1 cay kasigi zencefil

1 paket vanilya

2 cup sut

kremasi icin

1 cup sour cream

250 grm krema peyniri(labne)

1 cup seker

 surubu icin

1/3 cup portakal suyu

1/3 seker

ustu icin

2 konserve mandalin

1 tane nar

ve badem ceviz karisimi

Yapilisi

 oncelik ile yine tere yagina sekeri koyup iyicene yumusasiya kadar cirpiyoruz ve daha sonra bal kabagini ekliyoruz

onlarda karistiktan sonra tek tek yumurtalari yediriyoruz bunlar iyicene karistiktan sonra elenmis unu vetek tek baharatlarini vanilyayi kabartma tozunu sodasini ekleyip guzle bir kek hamuru yapiyoruz bu hamuru 350/180 derecede pisiriyoruz yanliz dikkatli olun bu hamur cok hassas bir hamur kurdan ile ortasina bakin pisip pismedigine iyicene emin olduktan sonra hemen firindan cikartmayin  daha sonra keki ikiye bolun ve birakin iyicene sogusun benim kalip buyuk oldugundan ben yine ayni olculerde baska bir kek daha yaptim ve oldu ikitane kek bunlari ikiye boldum ve portakl suyu ve seker i iyicene erittikten sonra aralarina surdum ve diyer tarafta sour kream ile peyniri cirptim icine ser ilave edip bir kerama hazirladim bu kremadan aralarina surup diyer keki ustune kapadim ve diyer kalan kerama ile utunu kaplayip mandalina ve nar ile susledimkenarlarina da ceviz ve badem kriklarini koydum

afiyet olsunnn

Advertisements

7 Responses to “Balkabakli Yas Pasta”


  1. 1 Sonia December 17, 2006 at 1166381941UTCC - 4 062006000000Sun, 17 Dec 2006 18:59:01 +000001

    Ellerine saglik asya cok güzel olmus. Bundan sonraki iki etkinligin evsahibesi benim. Logoyu sayfamdan alabilirsin. Sevgiler Stuttgart´tan…
    Sonia.

  2. 2 süheyla December 17, 2006 at 1166386301UTCC - 4 082006000000Sun, 17 Dec 2006 20:11:41 +000041

    selam,pastanıza bayıldım,görünüşü süper olmus,ellerize saglık,tadı icin kendi kendinize cok eleştiri yapmıssınız bence gerek yok eminim cok güzeldir…

  3. 4 nilüfer December 17, 2006 at 1166399221UTCC - 4 112006000000Sun, 17 Dec 2006 23:47:01 +000001

    Pastanın süslemesini çok güzel yapmışsınız görüntü muhteşem, ellerinize sağlık…

  4. 5 bujene December 18, 2006 at 1166438979UTCC - 4 102006000000Mon, 18 Dec 2006 10:49:39 +000039

    mmmm, görünüşü harika, eminim tadı da öyledir 😉 nar, mandalina, bal kabağı… tam mevsim pastası olmuş, ellerine sağlık…

  5. 7 Burçak December 23, 2006 at 1166908069UTCC - 4 092006000000Sat, 23 Dec 2006 21:07:49 +000049

    Asyacığım ne kadar güzel olmuş pastan, insanın yapası ve yiyesi geliyor.
    Benim kabak tatlısından başka bir şey aklıma gelmezdi balkabağı ile ama son zamanlarda sizlerle bu önyargılarımı aştım galiba, denemeye değer!
    Sevgiyle Kal, tariflerini bizlerle paylaştığın için çok çok çok teşekkürler!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,157,253 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

December 2006
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: