Dolma

Herkezin  kendince yaptigi ozel bir dolmasi vardir ben her seferinde deyisik bahartlar kullanmasini cok severim denemek icin bunun icindede cok sayida deyisik bahart kullandim

ben bu dollamada sadece kulandiklarimi yazicam  sizlerde arzi attikginiz sebzeleri kullanabilirsiniz

Malzemelerim

6 tane grit kabagi

6 tane sogan

4 tane yesil dolmalik biber

1.1/2  su bardagi yikanmis pirinc

1 demet dere otu

1 demet maydonoz

2 dis sarmisak

2 tane domates

2 demet taze sogan

1 cay kasigi limon tozu

1 tatli kaisgi kori

1 tali kasigi nane

1 tatli kasigi safran tozu

1 tatli kasigi  dolma baharati

arzuya gore tuz karabiber ve kirmizi biber

Yapilisi

oncelikle soganlari kabuklarindan ayirip tam  yandan ortaya dogru bir bicak ile tamamen yarmadan ortasina dogru bir cizik attim  ve tencereye suya koyup onlari 5 dakika kaynattim ki yumusayip tek tek acila bilsinler  daha sonra tum sebzelerimi ayiklayip yikadiktan sonra pirincimin icersine tum malzemleyi koyup bunlari doldurdum  uzelerine bir parca domataes koyup bir tencedere uzerine yagini tuzunu ve limon tozunu suyunu ekleyip agir ataste 30 dakika  kaynattip pisirdim 

afiyet olsun

Advertisements

5 Responses to “Dolma”


  1. 1 Burçak December 13, 2006 at 1166034414UTCC - 4 062006000000Wed, 13 Dec 2006 18:26:54 +000054

    Arkadaşım, dolmaların çok nefis görünüyor, insanın elini uzatıp parmakalrını da ısıra ısıra yiyesi geliyor, ellerine sağlık! Sevgiyle Kal!

  2. 2 Sonia December 15, 2006 at 1166171541UTCC - 4 082006000000Fri, 15 Dec 2006 08:32:21 +000021

    Ellerine saglik hem göze hem de mideye hitap ediyor. Fotografa bakarken doydugumu hissettim.
    Sevgiler Sonia…

  3. 3 melis December 15, 2006 at 1166192557UTCC - 4 022006000000Fri, 15 Dec 2006 14:22:37 +000037

    ay herşey bi harika valla ellerinize sağlık bundan böyle hep gelicem

  4. 4 Gulenay December 20, 2006 at 1166596803UTCC - 4 062006000000Wed, 20 Dec 2006 06:40:03 +000003

    Sevgili Asya’cim,
    Bu sana ikinci yorumum..Canim senden hic ses alamadim..Umarim iyisndir..Kizin nasil bu arada Izmir’de…haberleselim insallah…
    Gulenay

  5. 5 Tuba December 27, 2006 at 1167241673UTCC - 4 052006000000Wed, 27 Dec 2006 17:47:53 +000053

    Asya merhaba,
    Sogan dolmasini bundan yillar evvel bir Kerkuklu Turk arkadasin evinde yemistim. O gun bugundur tadi tamagimdadir.Ben de bir daha ki ay benim gunumde yapmayi planliyorum kismetse. Yalniz soganlarin icini nasil cikardin, hasladiktan sonra mi? Parcalanmadilar mi? Sevgilerle,


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,156,866 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
December 2006
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: