Kiymali Borek
Malzemelerim
200 grm kiyma
1 bas buyuk kuru sogon
1/2 demet maydonoz
tuz ,kara biber
2 tane domates
1 tatli kasik biber salcasi
3 yumurta
2 su bardagu yogurd
1 fincan siv yag
1paket baklava hamuru (filodough)
Yapilisi..
Kiymanin icersine kuru sogoani dograyip teflon tavada kiymayi kavurun icersine tuz kabiberi ilave edin indirmeye yakin domatesleri kup kup dograyin salcasini ilave edin bir iki karisim bu sekilde karistirin tam indirirkende maydonozlarini kucuk kucuk dograyin pisen ic kismini bir kenara birakin..
hamurlari tek tek acin yogurd un icersine sivi yagi bosalttin ve cirppmaya baslayin yumurtalari tek tek ilave edin bu karisimi iyicene karistirin ve fircaniz ile tek tek yufkaniza surun her katina
bir kutu hamurda 20 tane hamur var 10 tane olana kadar surun tam ortasina geldiginizde yufkalarin ic malzemeyi koyun us tunede ayni sekilde yufkalari koyup firinizda 25- 30 dakika pisirin firinden cikinca tepsinizin ustune islak bir muftak havlusu ortun ki boreklerniz buhardan yumusak olsun..
afiyet olsun..
Dun aksamki caya gelen misafirlerim icin olusturdugum bir menuyu paylasmak istiyorum.. tarifler kisa zamanda gelicek..
Asya hanim masallah inanin sitenize gezerken sanirim sizde ani aynda bunlari yukluyordunuz cunku girdigimde ana saydafa yoktu davetinizde bende bulunmak isterdim esim bunlari gormesin
hemen hemen hergun esim ve ben sizin yaptiklarina bakiyoruz.
bana esinizin nekadar sansli oldugunu soyleyip duruyor ben hayatatta boyle seyler yapamiyorum ama artik sizden birseyler ogrenmeye basladim..
hegun sitene gelip bakmazsam olmuyor acaba bugun bizlerle ne paylasikcak asya hanim diye hergun bakiyorum emeginize ve elinize saglik..
Aman ne guzel seyler ,elleriniz e saglik. Devete gelecek olanlar cok sansli. kolayliklar diliyorum
hayirliaksamlar asya abla .hersey super gorunuyor.misafirlerin cok sansli bence.o misafirlerden biri olmak isterdim.eee magrifetli olunca boyle hazirlaniliyo olsa gerek .ellerine saglik .tarifleri bekliyoruz .gozum o kiymali borek olsa gerek ona takildi.yufkadan yapilmis heralde superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
kiymali boregin tarifi ne zaman gelecek.lutfen hemen once onu yazin. sabirsizlikla bekliyorum.hersey icin cok tesekkurler
Asya’cım merhaba nefis mamalar hazırlamışsın cnm ellerine sağlık.Ayrıca kenarları delikli tabaklarına nayıldım çok şık.Görüşmek üzre.by
asya hanim cok cok tesekkurler tarifiniz icin yarin aksama deneyecegim insallah.masallah hemende tarifleri veriyorsunuz..benim bir sorum olacakti.bu filodough lar kare seklinde degilmi? birde ne kadar buyuklukte acacagiz hamurlari ?
cook tesekkurler
Temi evet filo hamurlari dikdortgen oluyor benim firin tepsim tam uydugu icin kesmeme gerek kalmiyor..
seninde tepsine gore onu ayarlaman gerekli eyer tepsin yuvarlaksa bence farketmez hazirladigin karisimi sur tum yufkaya sar
sonra tum boregi hazirladiktan sonra tepside kare kare kasersin..
osana kalmis birsey tepsinin buyuklugune gore ayarlama yapabilirsin merak etme bir yaninda cift kat gelirse diyer yani tek kalirsa bu sefer ters yonden basla..
mesela tepsiya koydun yufkani bir yani acik kaldi diyer yufkasiini acik kalan yonden basla..
insanlah anlatabilmisimdir..