Gecenlerde lyn nin sitede rastlamistim ben bu tarife ve bu ayin yemek etkenlilekrinin konusuda Ye #14 : Makarna olunca aklima geldi yapayim diye ve iki deyisik tarif ile ciktik yola gerci ikincisi planda yoktu ya hadi neyse lyn sitesindeki
adi ari kovani( Beehive Pasta Timbale) benimkisi pek ari kovanina benzemedigi icin ben sepet dedim benimkisi aynen bir sepet biciminde olmustu cunku benim kalibim onun kadar dik deyildi ve tarifte makarnayi fazla hasla diyordu aslinda ben fazla haslamamam gerektigini saniyordum ama yinede tarifi uyguladim gorunus bakimindan fazla not almadi ama tadi muhtesem oldu inanin bu lezzet baska bir yemekte yok deneyin derim ama makarnayi fazla haslamayin
Malzemelerim
8 tane buyuk boy mantar
2 tane buyuk cindar (mantarin diyer dagda yetisen cesiti)portabella
1 tane pirasa
1 tane taze sogon
1 paket ziti (boru) makarna
4 dis sarmisak
250 grm kiyma
100 grm mozrella peyniri rendelenmis
100 grm parmigiana(parmajon)
1 fincan kiyilmis maydonoz
3 kasik un
190 ml (3/4 cup) sut
190 ml (3/4 cup) crema
3 yumurta
tuz,kara biber, kofte baharati
1/2 kuru sogon
3 yemek kasigi tere yagi1
1 yemek kasigi sivi yag
Yapilisi..
Oncelikle makarnamizi hasliyoruz kirmadan ve uzun uzun tuzlu suda buyukce bir tencerde daha sonra bunlari soguk suyun altinda yikiyoruz ve mutfak havlumuzun uzerine 20 tane kadar siraliyoruz ve diyer baska bir mutfak havlusu ile kuruluyoruz buyukce bir celik cukur firina girebilecek bir tabaga tere yagi ile yagliyoruz biraz kalin yaglanmasi gerekli
ve dibinden sira halinde dondur dondure makarnayi siraliyoruz bu arada tam ortasinda delik oluyor merak etmeyin onu sonra doldura bilirsiniz tamamen ortasini bitirince
tabagi buzluga koyun ki biraz yagi donsun diye bu arada bes dakika buzlukta beklemeye koydugunuz
tabak orada dururken ben bir tavanin icersine sivi yagini koyun ve mantarlari kucuk kucuk kestikten sonra bu tavada sularini cekene dek kavurun ve onlari kenara ayirin
bu arada tabagimi cikarttim buzluktan diyer makarnalari tabagin icersine basladim dolamaya tamamen sira halinde doladiktan donra elim ile bastira bastira onlari yapistirdim tere yagina yukarindan iki parmak kalicak sekilde makarnayi tabagin icersine dondurun ve tekrar buzluga koyun bu arada tabagin ustu kadar bir porselen tabak alin
ve yagli bir keyat da yuvarlak kesin ve birkac tane makarnayi bu keyadin ustune yine dolaya dolaya yuvarlak yapin ve uzerine tereyagi surup buzluga koyun tabak ile birlikte
bunlar buzlukta duruken siz kizartdiginiz mantarlarin tavasina bir kasik tere yagi koyup sarmisak lari kesin ince ince ve pirasayi yesiline gelene kadar ince dilimler halinde yuvarlak yuvarlak kesin ve taze soganida ayni sekilde yapin ve biraz suyunu cekene kadar kavurun
bunuda mantarlara karistirin ve tavaniza yine bir kasik tere yagi koyun ve unlari koyun kavurmaya baslayin kavrulunca ceramayi (yagli sut) ve normal sutu ilave edin kaynatin koyu bir bulamac elde ediceksiniz bu koyu bulamaca mantari kerevizleri ilave edin ve icine peynirleriilave edin maydonozlari ilave edin bunlarida kenara koyun sogumaya bu arada buzluktaki sira halinde donmaya yuz tutmus makarnalariniz cikarttin
ve kiymaya sogani rendeleyin kofte baharatini ilave edin bir tane yumurta kirin ve tabagin icersinden makarnalarin icini sivamaya baslayin
tamamne islem bittikten sonra elinizi islatip guzelcene duzelttin
daha sonra diyer iki kalan yumurtayi sogumus olan yaptiginiz sebzeli ice yedirin ve diyer kalan butun makarnalarindan bicak ile kesip ufak ufak bu karisima koyun
makarnali sebzeli unla yaptiginiz bulamacli ve peynirli bir karisim olucak tuzunu kara biberinide ilave edin ve sivadiginiz kiymali makarnanin icersine bu karisimi dokun buzluktaki tabagin icersindeki kapagida alin ve tabagi ters cevirin makarna ile ustunu kapatin derin kasenizin biraz daha kapagina tereyagi eliniz ile surun ustune ve
baska buyukce ve yuvarlak tepsiyi uzerine kapayin ve tepsinin uzerine bir agirlik koyun ben havanimi koydum ve firinda bizim ayarlar ile 350 derecede 120 dakika pisirdim yani 180 turkiye derecesi ile
firindan cikarttiktan sonra biraz bekledim ilinsin ve kaseyi bir servis tabagina ters cevirdim
ve dilimleyip servis yaptim
Geride makarnam kalinca fazla onlarida iki domates ile ve birazda kiyma kalmisti kiymali domatesli bir makarna yaptim onun tarifinide en kisa zamnda yazicam
Noktalama işaretleri kullansanız o kadar iyi olacak ki. Okunması çok zor böyle…
slm…
bu sitenizi ilk ziyaretim değil herzaman takip ettiklerim arasındasınız..tarifleriniz çok güzel ve anlatımınızda bir okadar samimi…hele bu tarife bayıldım en kısa zamanda yapıp blogumda yayınlayacağım izninizle…elinize sağlık…bende beklerim..sevgiler..
yemek tarifleriniz çok lezzetli ve aralarnda çok farklı lezzetler var… tarifleriniz için çok tşkler en yakın zamanda sepet makarnanızı deneyeceğim