Harika bir tarif cok basit cok basit bundan sonra ilki once tariflerimin basinda gelecek bir tarif bu tarifi bursadan muzaffer abla yani muzos ablamiz yolladi ve biz uyguladik super bir tarif denemenizi tavsiye ederim..
Malzemlerimiz.
1/2 kilo ispanak
1 paket eritilmis margarin..
4 su bardagi un
5 yumurta
1 su bardagi kasar peyniri
1 paket kabartma tozu
tuz ve kara biber
Yapilisi
Buyuk ce bir kasenin icersine yumurtalari kiriyoruz unu,eritilmis margarini kabartma tozunu ince kiyilmis ispanaklari
herseyi koyduktan sonra eliniz ile biraz karistiyorsunuz yaglanmis tepsiye bu karisimi dokuyorsunuz onceden isitilmis firina koyup uzerine kasar peynirlerini doktukten sonra 25-30 dakika pisiriyorsunuz sicak ile kesip servis ediyorsunuz cayin yaninda harika oluyor valla deneyin hic pisman olmuyacaksiniz..
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor bende bu tür sebzeli tuzlulara bayılırım afiyetler olsun sevgilerimle….
Sevgili Asya,
Bu tarifini deneyeceğim. Severim böyle tarifleri.
Acaba bunun kiymalisi da olur mu?.
Selamlar
Bu arada belirte yim ben 21 yildir kanada yasiyorum lutfen bukadar musadedin
bu kadarina sukur..
bu mesaj emel hanim icindi.. bana yolladigi bir mesaji silmek zorunda kaldim daha fazla burada
tutmaya gerek duymadim..
Asya’cim her zaman derim meyva veren agac taslanir canim 😉
ellerine saglik guzel paylasimlarin icin kisitli olan vaktini cocuklarindan ailenden calip bizlerle paylastigin icin ben sahsen mutesekkirim daha iyisini yapabilen varsa alkislariz sadece bir itirazimiz yok …
suzancigim tesekur ediyorum hic onemi yok yilmiyacagim yildirmiyacaklar istedikleri kadar yazdiklarimi beyenmesinler ben yazmaya devam edecegim gelip okumasinlar efendim
ben bu siteyi daha cok bir miras icin yaptim bir kizim var kizimin yarinlari var belki isine yarar ben bu dunyadan gocup gittikten sonra eyer sitem yerinde durursa belki yazdiklarimi gelir okur diye yaptim dahada guncellestirir diye
gerci onada kusur bulurya yavrum onunda turkcesi kit ne yapalim gerci ikiyil turkiyede okutmaya calistik ama iki yil yeterli gelicekmi bukadar suclamalara orasini allah bilir …
haa bu arada hatirlatma yapmamda gerek var benim kullandigim klavyede usa klavyesi turkce klavyede deyil..
hayatım yarın ki davetlilerime bu çöreğini yaptım. Umarım seninki kadar lezzetli olur. fırından yeni çıkardım:) sıcacık. yanlız ben kaşar peyni ryerine evdki lor peyniri harcın içine ilave ettim. üstüne hiç birşey koymadım….
inşallah seninki kadar güzel olur.
Günaydın Asya’cığım. Gece pişirmiştim çöreği. önce bu harçtan nasıl çörek olacak diye endişe ederek fırına sürdüm..
Fakat benim yapmış olduğum senin ki kadar başarılı olmadı malesef. daha ince kaldı neden acaba ? keşke 2 paket kabartma tozu kullansaymışım dedim kendime. Aslında ben hep 2 kabartma tozu koyarım yaptığım her şeye. kendimi garantiye almak adına. Senin tarife koymadım 2 tane. belki fazla gelir diye. Ama olsun lezzeti süpe roldu. Ben beğendim. Beğenmeyen yemesin 😉
Berivan cok uzuldum acaba tepsinmi cok buyuk geldi?
benim cam tepsime yaptigim zaman orta boy olaninin kulaniyorum
ama aleminyon olninda en kucuk boy olan tepsimi kulnuyorum birdaha ki sefere umarim basarili olursun sakin yilma bir kere kotu cikti diye birakma pesini ben cokk boyle denemelerde cope attigim borekler kekler oldu..sonunda tutturana kadar
Bu çörek çok güzel oldu hem yapılışı da çok kolay.Ama ben biraz yağını,ununu azaltarak yaptım .Üzerine de kaşar peynir koymadım.Onun için üzeri soluk kaldı böyle kek gibi de kabarmadı.
Sizin tarifinizi birebir uygulayanlar mutlaka aynı sonucu alacaklardır diye düşünüyorum.
Çok lezzetli ve güzel bir tarif.Blogda paylaştığınız için teşekkürler,
Elif
Merhaba Asya,
Geçen hafta tarifini buldum ve bu hafta sonu yaptım. Fakat margarin olduğundan dolayı biraz çekindim, onun yerine sıvı yağı kullandım ve unu daha az koydum. Yanı mücver gibi bir şey oldu ama çok lezzetliydi.Bir davetiye için ama kesinlikle tam yazdığın tarifini uygulayacağım ( sıvı yağ ile ama ), çok güzel görünüyor. ellerine sağlık
merhaba asya,
adim yasemin, almanyada yasiyorum, sitendeki tariflere ve resimlere bayiliyorum. ellerine saglik! ispanakli cöregi yapmak istiyorum carsambagünü, fakat bi paket margarin kac gram oldugunu cözemedim. margarin yerine siviyag kullananbilirmiyim acaba? lütfen kac gram margarin kullandigini yazarmisin?
simdiden cok tesekkür ederim
yasemin
Yasemin slm bir paket margarin 250 grm oluyor sivi yag ile cok civik oluyor denedim ayni tadi bulamadim bence margarin kullan turkiyedeki rama, sana yaglari gibi ayni paket seklindekinlerden almanyada biliyorum cok cesit vardir mumkunse tuzsuz olanini sec..
selam..ben margarin yerine sıvıyağ kullandım inşallah güzel olur..şimdi attım fırına 🙂
eyvah son yorumu okumadan yaptım 😦
ara ara yazıyorum ama benimki çok yeşil oldu..sizin resimlerdeki gibi değil..hamurda yeşil…bi de kuru geldi bana bayağı tadı :(..
pinar aslinda tadi harika oluyoracaba sivi yagdan oturumu oyle oldu? normalde bir kac kere yaptim burada arkadaslarimda yapti kimsede bir sorun cikmadi..
Asyacim bende ispanakli tepsi coregini yaptim harika oldu canim.Misafirlerim cok beyendiler.Harikasin Asyacim denedigim butun tariflerin cok guzel oluyor.Sana AUSTRALIA’dan kocaman sevgilerimi yolluyor ve opuyorum seni.
ATEN
biraz once yaptim gercekten cok guzel oldu. ellerinize saglik
ben yapmadım ama görüntüsünden revani ye benzettim inşallah çok güzeldir
TELEVİZYONLARI AÇTINIZ MI? İNCİRLİ DOLMA YAPILIYO İNCİRLİ DOLMANIN TARİFİ BENDE VAR.TARİF İSTEYENLER YASSIN.!!!
HER ŞEYİNİZLE HARİKASINIZ ELLERİNİZE SAĞLIK FAKAT BİR YEMEK TARİFİNDE YANİ TAVUKLU OLANI ALÜMİNYUM FOLYO SERMİSSİNİZ TEPSİNİZE ÇOK ZARARLI