yemek etkenligi #22 Melomokarona, elmali kuru pasta, damla cikolatali kurabiyeler

  

Yemek etkenliginin bu ayki konusu kurabiye ye bizde bu vesile ile bir kac tane hem  daha onceden olan tariflerimizi hemde bir iki deyisik tarifi  kullanma sansimiz oldu melo makorana yunanlilarin yaptigi  cok cokguzel balli bir kurabiye cesidi dir ben cok severim cocuklarda cok severler hafif balli surubu ile agizda dagiliverir.

Malzemlerimi amerikan olcusu ile yaptim cup klullandim….

Malzemelerim..

3 portakal 5 yumurta2 cup sivi yag1 cup crisko yagi(bir tur margarina benzer ve sebze yagidir) yoksa tere yagida olabilir1 cup seker

1 cay kasigi karanfil

2 cay kasigi tarcin

1 cay bardagi ceviz

2 yemek kasigi yemek likoru(arzu eden alkolde koyabilir)

2 corba kasigi  bal

1 tatli kasigi yemek sodasi

2 tatli kasigi bakin powder

1 portakalin rendesi

9 cup un( yada  dokuz bucuk olabilir)

surubu icin…

2 bardak su

2 bardakseker

2 bardak bal

Yapilisi..

 once portakallarimi sikip suyunu aldim  ve bir portakali rendeledim buyukce bir kabin icersine yumurtalarimi ,yaglarimi,,bakin powder, karanfil, tarcin,cevizi yemek Likorunu,bali, sekeri, ve son olarak portakal suyunda erittigim yemek sodasini da portakal suyu ile ilave ettim ve unu yavas yavas yedire yedire hamur yaptim  ve tepsiye kucuk kucuk  kofte yapar gibi dizdim.

 resimde oldugu gibi daha sonra kizgin firinda 350 dercede 20 dakika pisirdim bir taraftan baska bir tencerde

 2 bardak suyu ,2 bardak sekeri,2 bardak bali kaynattim ve bir iki damla portakal suyu serbetine siktim ve firindan cikar cikmaz tatlilarim suruba batirip delikli kepce ile alt us edip cikarttim.. ve sogumadan uzerine dovulmus ceviz koydum biraktim sogumaya..

2. tarfim de benim cok sevdigim elmali kuru pasta cigdemden aldigim bu tarif  harika bir tadi var agizda yumusacik dagilmasi ve 5 cayimizin yaninda muhakka  ben olmadan olmaz diye baska bir tarfilerimden muhakka  deniyenler  cok seviceklerdir eminim..

Elmali kuru pastam

 Canim arkadasim cigdemin  harika kurabiyeleri agizda resmen dagiliyor ve super bir lezzet cokta basit misafirlerim hepsi tarifini istedi bende once  sitede yayinlamak istedim iste tarifimiz…

malzeme

250 grm margarin tuzsuz

1 cay bardagi sivi yag

2 yemek kasigi yogurd

2 yemek kasigi toz seker

1 paket bakin powder

aldigi kadar un

ici icin gerekli malzeme

2 elma rendesi

2 yemek kasigi toz seker

1/2 cay bardagi  ceviz

1 cay kasigi tarcin

Yapilisi..

Yaglari ,sekeri, yogurdu koyup elimiz ile yogurmaya basliyoruz ununu, ve kabartma tozunu koyup yumusak bir hamur yapilicak dikkat edin sert bir hamur olursa catlar hamur  elinize ceviz buyuklugunde alin ve yuvarlayin

diyer tarafta iki rendelenmis  elmayi seker ile  pisirin suyunu cekene kadar  biraz ilistiktan sonra icine cevizi ve tarcini ilave edip yuvarladiginiz ceviz buyuklugundeki hamurun icine koyup sekiller veriyoruz  400 derecede-yani turkiye firinlari ile 200 derecede 20 dakika  pisiriyoruz kurabiyelerin ustu beyaz olucak ve fazla kuru pismiyecek  firindan cikarttiktan sonra  kurabiyeler  sicakkan pudra sekerini  koyuyoruz

afiyet olsunnnn

3. tarifimide  daha cok cocuklarimizin sevecegi damla cikolatali benim oglanlarin beyenerek yedigi (VE BEYENEREK YAPTIGI) baska bir tarfimi yazicam.

Iste yukarda ikitane canavar bunlar kurabiye canavari…

Malzemelerim

olculerimi amerikan olcusu olarak yazicam  cunku cup kullandim

1 cup tere yagi  oda sicakliginda

1/2 cup kahverengi seker

1/2 cup beyaz seker

2 yumurta

1 paket vanilya

1tatli kasigi icme sodasi(bakin soda)

2 cup un

2 cup damla cikolata

Yapilisi

tere yagini ve sekerleri mixserime aldim bunlari 10 dakika krema olana kadar cevirdim daha sonra yumurtayi  tek tek ilave ettim ve unu vaniyayi, sodayida karistirdim hamur kivamina  tam gelmek uzere iken  damla cikolatalarida ilave ettim ve  cocuklarim yardimi ile tepsiye yuvarladik.

350 derecede kizgin firinda 15 dakika pisirdik  daha sonra sogutup sut ile afiyet ile yedik..

14 Responses to “yemek etkenligi #22 Melomokarona, elmali kuru pasta, damla cikolatali kurabiyeler”


  1. 1 lavantin May 19, 2007 at 1179578818GMT+0100C - 4 012007000000Sat, 19 May 2007 13:46:58 +010058

    Çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık. Hangisine yorum yazacağımı bilmiyorum.
    Selamlar…

  2. 2 Mehtap May 19, 2007 at 1179595028GMT+0100C - 4 062007000000Sat, 19 May 2007 18:17:08 +010008

    Merhaba Asya hanim.Elinize saglik,tatlilar hos görünüyor.
    Ayrica cocuklariniz cok sevimli,Allah bagislasin. Yillar önce bende hamur isleri yaparken ogullarim masanin etrafindan ayrilmazlardi simdi büyüdü delikanli oldular. Onlarin yerini 8 yasindaki kizim aldi.Size ve cocuklariniza
    Almanya,dan sevgilerimi gönderiyorum.

  3. 3 süheyla May 21, 2007 at 1179753706GMT+0100C - 4 022007000000Mon, 21 May 2007 14:21:46 +010046

    slm..çok güzel kurabiyeler.ellerine sağlık.çocuklar da çok şeker.selamlar.

  4. 4 serap uzun May 21, 2007 at 1179765347GMT+0100C - 4 052007000000Mon, 21 May 2007 17:35:47 +010047

    Merhabalar Asya hanim,kurabiyeler harika gorunuyorlar hele elmalilari cok sevdim.Ellerinize saglik.

    Gorusmek uzere hoscakalin.Sevgiler.

  5. 5 ayseyaman May 21, 2007 at 1179779523GMT+0100C - 4 092007000000Mon, 21 May 2007 21:32:03 +010003

    Ot ye etkinliğinden sonra yeni bir etkinlikle merhaba demek istedim..
    Ellerine sağlık, ballı yunan kurabiyelerin kulağa çok hoş geldi, görüntüde harika..Ama ben en çok iki canavarı beğendim, harika bir poz yakalamışsın..
    Ellerine sağlık
    sevgilerle

  6. 6 dreamer May 22, 2007 at 1179791726GMT+0100C - 4 122007000000Tue, 22 May 2007 00:55:26 +010026

    merhaba,
    baharatli ,balli kurabiyenizi cok begendim cok lezzetli gorunuyor.malzemelerini okuyunca mutlaka denemem gerekiyor diye dusundum.
    blogda paylastiginiz icin tesekkurler,
    hamur isleri bolumunuzu inceledim hersey cok istah acici ve zevkli tebrik ederim.
    ben de blogumu yeni actim ziyaretime beklerim.
    Selamlar ve sevgiler,
    Elif

  7. 7 asyayusof May 22, 2007 at 1179802508GMT+0100C - 4 032007000000Tue, 22 May 2007 03:55:08 +010008

    DREAMER EVET GERCEKTEN COK DEYISIK BIR TAD VAR PORTAKAL, TARCIN KARANFIL OKADAR GUZEL BIR TAD VERIYORKI MUHAKKAK DENEMELISIN HEMDE GRI KALANINI BUZLUGUNA ATRSIN FAZLA GELIRSE ISTEDIGIMDE CIKART ANINDA SICAK SURBUN ICERSINE DOK AYNI TAZELIGINI KORUYOR BEN DAIMA OYLE YAPIYORUM DAIMA BUZLUGUMUN BIR KOSESINDE BU KURABIYELERDEN VARDIR BIR IKI SAAT ONCEDEN CIKARTTIP SURUBA ATARIM ..

  8. 8 lale May 22, 2007 at 1179817280GMT+0100C - 4 082007000000Tue, 22 May 2007 08:01:20 +010020

    Asyacığım, elmalı kuru pastalar nefis olmuş ellerine sağlık. Şuruplu kurabiyelerde çok güzel görünüyor ama içine baktım 5 yumurta var ve bu bana göre değil dedim. Malum yumurta yemiyorum. Ayrıca ben kurabiye canavarlarınada bayıldım:)
    Sevgiler.

  9. 9 naşide May 23, 2007 at 1179933052GMT+0100C - 4 042007000000Wed, 23 May 2007 16:10:52 +010052

    asya merhaba hadii hayırlısı galiba bu etkinliğin galibi sen olacaksın.eline sağlık.iyi şanslar:)))

  10. 10 meryem May 28, 2007 at 1180328401GMT+0100C - 4 062007000000Mon, 28 May 2007 06:00:01 +010001

    Merhaba asya hanim oncelikle sitenizi cok beyendigimi soylemek istiyorum

    etkenlige katildiginiz bu harika kurabiyerlerde cok guzel ben size sizin

    melomakorana dediginiz yunan lilarin kendi ozel bayramlarmda yaptigi bu kurabiyeyi denedigimi belirtmek istedim

    gercekten cok guzel hos agizda dagilan bir tadi var etkenlikte gordum malzemler gozume biraz fazla gozuktu
    ama dikkatli okuyunca evde tum malzemelerim oldugunu fark ettim gerci crisko yag yerine ben sana yagi kullandim
    cokta lezzetli oldu size ve etkeligi gerceklestiren herkeze tesekur ediyorum nice etknelikler diliyorum
    bu etkenlik sayesinde inanin cok guzel seyler bilmedigimiz yeni tarif ler ogreniyoruz emegi gecen tum etkenlie katilan herkeze tesekurler..

  11. 11 yetur May 30, 2007 at 1180548182GMT+0100C - 4 072007000000Wed, 30 May 2007 19:03:02 +010002

    merhaba Asya’cım son 1 yıldır sitenin sessiz takipçilerindenim. büyük bir hayranlıkla mutfağındaki yaratmış olduğun lezzetleri takip ediyor not ediyor ve uyguluyorum.hemen hepside çok başarılı sonuçlar verdi…artık teşekkür için yorum yazma zamanı gelmişti…canım güzel lezzetlerini paylaştığın için yürekten teşekkür ediyorum…ve her zaman sadık izleyicin olarak seni izlemeye devam edeceğim… Kanada ‘ya sevgiler…yeşim…

  12. 12 beyaz June 7, 2007 at 1181174434GMT+0100C - 4 012007000000Thu, 07 Jun 2007 01:00:34 +010034

    merhaba tarifte yemek likörü yazmışsınız.acaba nasıl bir likör?

  13. 13 asyayusof June 7, 2007 at 1181189143GMT+0100C - 4 052007000000Thu, 07 Jun 2007 05:05:43 +010043

    Beyaz selam ben yemek likorunu ilk defa bir italyan pastanesinde tanistim daima tatlilarina koyardilar ve bende alamazdim sanirdim ki gercek alkol ama deyilmis
    yemek likoru bi tur sahte alkol ve bitki ozunden vanilyadan ve daha bircok aromadan yapiliyormus bunu italyanlar daha fazla kulniyormus bende bilmezdim ve daha sonra burada da buldum alkolsuz bir sivi ve rengide acik renk daha cok aci badem suyu gibi eyer bulamazsaniz fark etmez koymasanizda olur sadece vanilya ile idare edebilirisiniz..
    adini en kisa zamnda tekrar alip yazicam bendekisi bitti belki bulabilirisniz kendi baharatcilarinizdan..


  1. 1 Yemek Şenliği Trackback on May 21, 2007 at 1179745312GMT+0100C - 4 122007000000Mon, 21 May 2007 12:01:52 +010052

Leave a comment




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,166,923 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
May 2007
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri