Yemek etkenliginin bu ayki konusu kurabiye ye bizde bu vesile ile bir kac tane hem daha onceden olan tariflerimizi hemde bir iki deyisik tarifi kullanma sansimiz oldu melo makorana yunanlilarin yaptigi cok cokguzel balli bir kurabiye cesidi dir ben cok severim cocuklarda cok severler hafif balli surubu ile agizda dagiliverir.
Malzemlerimi amerikan olcusu ile yaptim cup klullandim….
Malzemelerim..
3 portakal 5 yumurta2 cup sivi yag1 cup crisko yagi(bir tur margarina benzer ve sebze yagidir) yoksa tere yagida olabilir1 cup seker
1 cay kasigi karanfil
2 cay kasigi tarcin
1 cay bardagi ceviz
2 yemek kasigi yemek likoru(arzu eden alkolde koyabilir)
2 corba kasigi bal
1 tatli kasigi yemek sodasi
2 tatli kasigi bakin powder
1 portakalin rendesi
9 cup un( yada dokuz bucuk olabilir)
surubu icin…
2 bardak su
2 bardakseker
2 bardak bal
Yapilisi..
once portakallarimi sikip suyunu aldim ve bir portakali rendeledim buyukce bir kabin icersine yumurtalarimi ,yaglarimi,,bakin powder, karanfil, tarcin,cevizi yemek Likorunu,bali, sekeri, ve son olarak portakal suyunda erittigim yemek sodasini da portakal suyu ile ilave ettim ve unu yavas yavas yedire yedire hamur yaptim ve tepsiye kucuk kucuk kofte yapar gibi dizdim.
resimde oldugu gibi daha sonra kizgin firinda 350 dercede 20 dakika pisirdim bir taraftan baska bir tencerde
2 bardak suyu ,2 bardak sekeri,2 bardak bali kaynattim ve bir iki damla portakal suyu serbetine siktim ve firindan cikar cikmaz tatlilarim suruba batirip delikli kepce ile alt us edip cikarttim.. ve sogumadan uzerine dovulmus ceviz koydum biraktim sogumaya..
2. tarfim de benim cok sevdigim elmali kuru pasta cigdemden aldigim bu tarif harika bir tadi var agizda yumusacik dagilmasi ve 5 cayimizin yaninda muhakka ben olmadan olmaz diye baska bir tarfilerimden muhakka deniyenler cok seviceklerdir eminim..
Elmali kuru pastam
Canim arkadasim cigdemin harika kurabiyeleri agizda resmen dagiliyor ve super bir lezzet cokta basit misafirlerim hepsi tarifini istedi bende once sitede yayinlamak istedim iste tarifimiz…
malzeme
250 grm margarin tuzsuz
1 cay bardagi sivi yag
2 yemek kasigi yogurd
2 yemek kasigi toz seker
1 paket bakin powder
aldigi kadar un
ici icin gerekli malzeme
2 elma rendesi
2 yemek kasigi toz seker
1/2 cay bardagi ceviz
1 cay kasigi tarcin
Yapilisi..
Yaglari ,sekeri, yogurdu koyup elimiz ile yogurmaya basliyoruz ununu, ve kabartma tozunu koyup yumusak bir hamur yapilicak dikkat edin sert bir hamur olursa catlar hamur elinize ceviz buyuklugunde alin ve yuvarlayin
diyer tarafta iki rendelenmis elmayi seker ile pisirin suyunu cekene kadar biraz ilistiktan sonra icine cevizi ve tarcini ilave edip yuvarladiginiz ceviz buyuklugundeki hamurun icine koyup sekiller veriyoruz 400 derecede-yani turkiye firinlari ile 200 derecede 20 dakika pisiriyoruz kurabiyelerin ustu beyaz olucak ve fazla kuru pismiyecek firindan cikarttiktan sonra kurabiyeler sicakkan pudra sekerini koyuyoruz
afiyet olsunnnn
3. tarifimide daha cok cocuklarimizin sevecegi damla cikolatali benim oglanlarin beyenerek yedigi (VE BEYENEREK YAPTIGI) baska bir tarfimi yazicam.
Iste yukarda ikitane canavar bunlar kurabiye canavari…
Malzemelerim
olculerimi amerikan olcusu olarak yazicam cunku cup kullandim
1 cup tere yagi oda sicakliginda
1/2 cup kahverengi seker
1/2 cup beyaz seker
2 yumurta
1 paket vanilya
1tatli kasigi icme sodasi(bakin soda)
2 cup un
2 cup damla cikolata
Yapilisi
tere yagini ve sekerleri mixserime aldim bunlari 10 dakika krema olana kadar cevirdim daha sonra yumurtayi tek tek ilave ettim ve unu vaniyayi, sodayida karistirdim hamur kivamina tam gelmek uzere iken damla cikolatalarida ilave ettim ve cocuklarim yardimi ile tepsiye yuvarladik.
350 derecede kizgin firinda 15 dakika pisirdik daha sonra sogutup sut ile afiyet ile yedik..
Çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık. Hangisine yorum yazacağımı bilmiyorum.
Selamlar…
Merhaba Asya hanim.Elinize saglik,tatlilar hos görünüyor.
Ayrica cocuklariniz cok sevimli,Allah bagislasin. Yillar önce bende hamur isleri yaparken ogullarim masanin etrafindan ayrilmazlardi simdi büyüdü delikanli oldular. Onlarin yerini 8 yasindaki kizim aldi.Size ve cocuklariniza
Almanya,dan sevgilerimi gönderiyorum.
slm..çok güzel kurabiyeler.ellerine sağlık.çocuklar da çok şeker.selamlar.
Merhabalar Asya hanim,kurabiyeler harika gorunuyorlar hele elmalilari cok sevdim.Ellerinize saglik.
Gorusmek uzere hoscakalin.Sevgiler.
Ot ye etkinliğinden sonra yeni bir etkinlikle merhaba demek istedim..
Ellerine sağlık, ballı yunan kurabiyelerin kulağa çok hoş geldi, görüntüde harika..Ama ben en çok iki canavarı beğendim, harika bir poz yakalamışsın..
Ellerine sağlık
sevgilerle
merhaba,
baharatli ,balli kurabiyenizi cok begendim cok lezzetli gorunuyor.malzemelerini okuyunca mutlaka denemem gerekiyor diye dusundum.
blogda paylastiginiz icin tesekkurler,
hamur isleri bolumunuzu inceledim hersey cok istah acici ve zevkli tebrik ederim.
ben de blogumu yeni actim ziyaretime beklerim.
Selamlar ve sevgiler,
Elif
DREAMER EVET GERCEKTEN COK DEYISIK BIR TAD VAR PORTAKAL, TARCIN KARANFIL OKADAR GUZEL BIR TAD VERIYORKI MUHAKKAK DENEMELISIN HEMDE GRI KALANINI BUZLUGUNA ATRSIN FAZLA GELIRSE ISTEDIGIMDE CIKART ANINDA SICAK SURBUN ICERSINE DOK AYNI TAZELIGINI KORUYOR BEN DAIMA OYLE YAPIYORUM DAIMA BUZLUGUMUN BIR KOSESINDE BU KURABIYELERDEN VARDIR BIR IKI SAAT ONCEDEN CIKARTTIP SURUBA ATARIM ..
Asyacığım, elmalı kuru pastalar nefis olmuş ellerine sağlık. Şuruplu kurabiyelerde çok güzel görünüyor ama içine baktım 5 yumurta var ve bu bana göre değil dedim. Malum yumurta yemiyorum. Ayrıca ben kurabiye canavarlarınada bayıldım:)
Sevgiler.
asya merhaba hadii hayırlısı galiba bu etkinliğin galibi sen olacaksın.eline sağlık.iyi şanslar:)))
Merhaba asya hanim oncelikle sitenizi cok beyendigimi soylemek istiyorum
etkenlige katildiginiz bu harika kurabiyerlerde cok guzel ben size sizin
melomakorana dediginiz yunan lilarin kendi ozel bayramlarmda yaptigi bu kurabiyeyi denedigimi belirtmek istedim
gercekten cok guzel hos agizda dagilan bir tadi var etkenlikte gordum malzemler gozume biraz fazla gozuktu
ama dikkatli okuyunca evde tum malzemelerim oldugunu fark ettim gerci crisko yag yerine ben sana yagi kullandim
cokta lezzetli oldu size ve etkeligi gerceklestiren herkeze tesekur ediyorum nice etknelikler diliyorum
bu etkenlik sayesinde inanin cok guzel seyler bilmedigimiz yeni tarif ler ogreniyoruz emegi gecen tum etkenlie katilan herkeze tesekurler..
merhaba Asya’cım son 1 yıldır sitenin sessiz takipçilerindenim. büyük bir hayranlıkla mutfağındaki yaratmış olduğun lezzetleri takip ediyor not ediyor ve uyguluyorum.hemen hepside çok başarılı sonuçlar verdi…artık teşekkür için yorum yazma zamanı gelmişti…canım güzel lezzetlerini paylaştığın için yürekten teşekkür ediyorum…ve her zaman sadık izleyicin olarak seni izlemeye devam edeceğim… Kanada ‘ya sevgiler…yeşim…
merhaba tarifte yemek likörü yazmışsınız.acaba nasıl bir likör?
Beyaz selam ben yemek likorunu ilk defa bir italyan pastanesinde tanistim daima tatlilarina koyardilar ve bende alamazdim sanirdim ki gercek alkol ama deyilmis
yemek likoru bi tur sahte alkol ve bitki ozunden vanilyadan ve daha bircok aromadan yapiliyormus bunu italyanlar daha fazla kulniyormus bende bilmezdim ve daha sonra burada da buldum alkolsuz bir sivi ve rengide acik renk daha cok aci badem suyu gibi eyer bulamazsaniz fark etmez koymasanizda olur sadece vanilya ile idare edebilirisiniz..
adini en kisa zamnda tekrar alip yazicam bendekisi bitti belki bulabilirisniz kendi baharatcilarinizdan..