Zilbiye

 

Zilbiye

Kıyma, soğan, tuz, Kerkük baharatı, maya ve bol undan bir hamur
yapılır. Hamur kabardıktan sonra, el büyüklüğünde köfteler haline getirilerek,
kızgın yağda kızartılır. Daha çok kahvaltılık olarak, çayla birlikte servis
yapılır..

Malzemelerim

1/2 kilo dana kiymasi ve koyun  kiymasi karisik..

2 adet buyuk bas kuru sogan

4 dis  sarmisak

1 tane buyukce grit kabagi

2 tane buyuk domates kup kup dogranmis

1 yemek kasigi salca

1 tatli kasigi maya..

tuz ve kerkuk baharati..

aldigi kadar un

Yapilisi

soganalari, domatesleri, sarmisaklari kup kup dograyin kabagi rendeleyin icersine tuz ilave edin ve daha sonra kiymasini salcasini ilave edin eliniz ile  karistirin unu nu ilave edin bir kasik mayanizida ile ettikten sonra hamurnuzun kabarbasi icin bekleyin hamur kabardiktan sonra kucuk toplar elinize  alin bunlari eliniz ile sekiller verin kizgin yagda kizarttin  afiyet olsun…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,157,238 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
July 2011
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: