Karamel ve krem peynirli vanilya kek

Uzerinde agizlarda harika bir tat veren karamel ve krem peynir  muhtesem bir tad  muhakkak deneyin…

tarifi yarin bekleyin…

Malzemeler

1- kutu kek un

3- yumurta

75- ml sivi yag

300 ml ilik su( yada sut)

1 kutu krem peynir 250 gr ben (Philadelphia Cream Cheese) kullandim.

5 yemek kasigi pudra sekeri

120 ml krema

evde hazirladiginiz karemal sosu onun icin tarifinide kendi arzunuza gore hazirlaya bilirsiniz..

Karamel sosu  malzemleri.

1 cup(KUP) toz seker 250 ml

2 yemek kasigi su

2 yemek kasigi misir surubu (corn syrup)

1 cup(KUP) krema

Yapilisi..

350º Fahrenheit = 176.67º Celsius  firininizi ayarlayin

Mixerin icersine kek unu,3 yumurtayi, yagi ve suyu ileve edin bendeki kek un french vanilya aramolaliydi sizde istediginiz aramoda kek  unu  alabilirsiniz.

5 Dakika  mixerde karistirdiktan sonra yaglanmis ve unlanmis tesinize keki bosatin ve onceden ayarlanmis isitimis  firinda30 dakika  pisirin yanliz  dikkat edin  bazi firinlar  larda hemen  piser kendi firininiza gore pisirin kekinizi..

Diyer yanda yine mixerinize krem peyniri ve pudra sekerini ileve edin orta derece karistirmaya baslayin  iyicene karistirdik tan sonra 120 ml kremayi yavas yavas  krem peynire yedirin.. iyicene koyu bir krema gibi olucak  cok fazla  koyuda olmuyacak  cok fazla  sivida olmuyacak bu karisimida kenara cekin..

Diyer yandan karemal nizi hazirlayin..

Karamelin hazirlanisinda cok dikkatli olun  cunku  cok sicak olmamasi gerekli

sekeri.suyu birlikte koyup kaynatin kopuk kopuk olunca misir surbunu koyun ve yeniden  kaynatmaya baslayin agladasmaya  ve rengi deyismeye basladigi anda bur cup(kup) kremayi  bosalttin  iyicene karistirin  ocaktan  alin kenara koyun karemel sosunuz  hazir..

Kekiniz  pisti  uzerine krem peynirinu surun ve karemel  sounu seritler halinde  dokun  daha  sonra  spatula ile ustune  sekiller verebilirsiniz  afiyet olsun..

Advertisements

6 Responses to “Karamel ve krem peynirli vanilya kek”


  1. 1 Arzuuu May 2, 2011 at 1304334217UTCC - 4 112011000000Mon, 02 May 2011 11:03:37 +000037

    Merhabalar,
    kek cok hos gözüküyor.
    Hafta sonu dogum günüm 🙂 Eger tarifi en kisa zamanda yayinlarsaniz, ailem icin yapacagim insallah.
    Selâmlar

  2. 2 evren May 10, 2011 at 1305062234UTCC - 4 092011000000Tue, 10 May 2011 21:17:14 +000014

    mmmmmmmmmmmm nefisss!!!! :)))ellerine sağlık!!!

    Sevgiler,

  3. 3 Arzuuu May 20, 2011 at 1305883332UTCC - 4 092011000000Fri, 20 May 2011 09:22:12 +000012

    Merhaba,

    ben hafta sonu gelecek olan misafirlerim icin bu keki yapmak istiyorum ama bir kac sorum olacak. Umarim yardimci olabilirsiniz.

    1. Ben bizim buralarda hic kek-un görmedim. Normal un kullansam kac bardak veya kac gram kullanmam gerekiyor?
    2. Misir surubu nasil bir sey? Eger ondan da bulamazsam 😦 onun yerine ne kullanabilirim sizce?

    Simdiden cevaplariniz icin tesekkür ederim.

    Selâmlar

  4. 4 evren May 30, 2011 at 1306767406UTCC - 4 022011000000Mon, 30 May 2011 14:56:46 +000046

    Yemek tariflerinize güveniyor musunuz? Hediyeli yarışmamız çok yakında burada: http://www.facebook.com/feastfrozen

  5. 5 zerrin June 14, 2011 at 1308038169UTCC - 4 072011000000Tue, 14 Jun 2011 07:56:09 +000009

    Arkadas kek ununu sormus.Yardimci olur diye dusundum. Iki yemek kasigi nisasta ve yarim tatli kasigi kabartma tozu gerisinide normal unla doldurursaniz bir bardak kek una esdegerde oluyor.Umarim yardimci olabilmisimdir.

  6. 6 Arzuuu June 16, 2011 at 1308211042UTCC - 4 072011000000Thu, 16 Jun 2011 07:57:22 +000022

    Tesekkür ederim Zerrin hanim. Denedikten sonra size sonucu bildiririm nasipse.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,157,482 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

April 2011
M T W T F S S
« Mar   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: