Molokhiya

MOLOKHIYA by you.

MOLOKHEYA by you.

Herkeze Merhaba uzun bir aradan  sonra tabi 🙂 Biliyorum sizleri cok ozledim ama bir taraftan is  hayati  diyer taraftan ev  ve birde araya tatilad girince  tabi canim  cikiyor  hergun sabah saat 3 te  kalkip  4 te is basi yapiyorum  yanlis anlamayin isimi cok seviyorum isteyerek yapiyorum  bizim is yerinin  wep sitesi olsun  sizlere hemen linkini vericem ve gorebileceksiniz  neler yapmisim..hergun deyisik birseyler yapmak  cok zevkli..

Yukaridaki yemegi yine katia yapti gecen gun yemege ondaydim simdi diceksiniz katia kim  katia benim cok samimi kanadada  dogma  lubnan asilli bir arkadasim 4 cocugu var  ama  fistik gibi bir fizigi var 🙂 ve  hic kilo sorunu yok 🙂 kizi  kizim ile  cok samimi ve  oglu oglum ile  onun icin bizde  cok ii  anlasiyoruz beraber alis verise gidiyoruz beraber yemek yapiyoruz oda  full time  bankada calisiyor ve benim gibi   isten geldimi hemen mutfaga giriyor..

iste bu yemek onun yemegi  benim turkcesini bilmedigim bir  sebze  sanirim bizlerde gibi onlardada  cok fazla  ot yemekleri var  ama isimlerini bilmiyoruz tabi efendim bu ot burda taze bulunmuyor  lubnandan dagdan toplaniyor ve kurutulup taa kanadaya geliyor

bizde arap dukkanlarindan aliyoruz ve kimisi tavuk kimisi kuzu eti ile pisiriyor.  turkcesini bulamadim ama ingilizcesini buldum..

sanirim jews mohokliya diyorlar  size resmini gostericem belki turkcesini bilen varsa bana yazabilir   belkide turkiyede varsa  size  burdan tarifini yazabilirim..

north amerika  ingiltere  avrupa  ve usa deki arkadaslarda  arap dukkanlarindan bulabilirler..

tarifini ilk firsatta yazicam gercekten cok lezzetli ve  saglikli bir bitki..

Advertisements

11 Responses to “Molokhiya”


  1. 1 pelin July 20, 2009 at 1248115569UTCC - 4 062009000000Mon, 20 Jul 2009 18:46:09 +000009

    Bende otlardan çok anlamam 🙂 lübnan mutfağı dediğin için ilk önce acaba taze zahter mi ?? diye düşündüm.Ama fotoğraftaki gibi değil di yanılmıyorsam…
    Afiyet olsun…

    Sevgiler.

  2. 2 SEVİL July 21, 2009 at 1248165557UTCC - 4 082009000000Tue, 21 Jul 2009 08:39:17 +000017

    asyacım merhaba tatlım özlemişim kız seni 🙂
    canım benim kendine dikkat et yemekte harika görünüyor ama bende bilmiyorum bu otu bak şimdi çok merak ettim :))

  3. 3 BİR DUT MASALI July 21, 2009 at 1248182334UTCC - 4 012009000000Tue, 21 Jul 2009 13:18:54 +000054

    ne enteresan gerçekten..
    bende tarifi bekliyeceğim..
    otlarla aram güzel…..
    sanırım bulamayız belkide bu güzel lezzeti buralarda..
    sevgiler…
    afiyetler olsun….
    KEŞKE MUTFAKTA ZEN tijenciğim GÖRSE. Otların SULTANI malum :))

  4. 4 tijen July 21, 2009 at 1248204592UTCC - 4 072009000000Tue, 21 Jul 2009 19:29:52 +000052

    Sevgili Asya,
    Blogunda bu otu görünce çok çok mutlu oldum. Ben de geçen yıl Mutfaktaki Yaban adlı kitabım için alıp bir tarif denemiştim. Tam bamya gibi tadı, hali. Onun gibi sümüksü bir dokusu var, ekşiliği sonra. Değişik adları var. Mühliye, molahiya, molokhiya bunlardan. Bir de yahudi ebegümeci diyorlarmış. Ayvalık’taki Giritliler alıyormuş sadece. O yüzden Ayvalık’ta sadece 2 kişi yetiştiriyormuş. Ancak sadece Lübnan değil, Mısır’da da çok sevilen bir bitki. Başka kültürlerde de sevilerek tüketildiğine dair bilgiler bulmuştum.

  5. 5 hunerlieller July 24, 2009 at 1248445654UTCC - 4 022009000000Fri, 24 Jul 2009 14:27:34 +000034

    selam asyacım.bizde seni özledik valla.çok yogun oldugun belli.kolaylıklar dilerim.katianın eline saglık degişik bir yemek olmuş…görüşmek üzere..

  6. 6 asyayusof July 24, 2009 at 1248471234UTCC - 4 092009000000Fri, 24 Jul 2009 21:33:54 +000054

    sevilim bende seni ozledim valla siteleri bile dolasamiyorum artik kusura bakmayin..

    tijen cigim evet misirlilarda cok yapiyor ve cok meshur yahudilerdede cok yapilan bir tur bizim burda taze bulamiyoruz ancak kurutulmusu oluyor tadi gercekten cok guzel demek tek ayvalikta var rahmetli annem muhakkak bilirdi bunu ve eminim ben cocukken bize yapmistir cunku annem ayvalikliydi
    bilgiler icin tesekurler.

    hulyacigim tesekurler artik daha fazla ugramaya calisicam..

  7. 7 sevda July 26, 2009 at 1248637844UTCC - 4 072009000000Sun, 26 Jul 2009 19:50:44 +000044

    molokhiya kıbrısta çok yapılır orda da buna benzer molihiya denir.

  8. 8 ayse August 2, 2009 at 1249248277UTCC - 4 092009000000Sun, 02 Aug 2009 21:24:37 +000037

    Milukhiyye pisirmissiniz elinize saglik.Resimde gordugum kadariyla kurusu.Ben de Kibris’ta bulundugunu duymustum bu sebzenin.Araplarin cok sevdigi bir yemek.Lubnan’lilar yaprak seklinde dogramadan pisiriyorlar, diger arap (Sham) ulkelerinde ise cok ince kiyilarak kuzu eti ile pisiriliyor.Eger tazesini bulabilirseniz kiyip buzlukta birer yemeklik posetlerde uzun sure saklayabilirsiniz.Biraz fazla kaynatirsaniz sumuksu ozelligini kaybeder.Afiyet olsun.Size de kolay gelsin Asya Hanim.

  9. 9 songul December 29, 2009 at 1262120194UTCC - 4 082009000000Tue, 29 Dec 2009 20:56:34 +000034

    merhab ben bu siteye oylesine girdim yilbasi gecesi icin degisik basit yemek tarifi icin girmisdim ama bu bahsetiniz molohiya kibrisin en mesur yemegidir cok nefis bir yemek bizim oralarda husisi tatli su ile yetistirilir tarlalarda ve zamani gelince kesilip satilir yaz aylarinda cikar tek tek yapragi ayiklanir kurutulur.

  10. 10 neslihan August 19, 2010 at 1282217095UTCC - 4 112010000000Thu, 19 Aug 2010 11:24:55 +000055

    Kıbrıs’ın ünlü yemeği olduğunu duydum. Bayramdan sonra ordayım. Dönünce size resmini atayım

  11. 11 akdenizkizi September 14, 2011 at 1315988030UTCC - 4 082011000000Wed, 14 Sep 2011 08:13:50 +000050

    merhaba, sitenizin tüm tariflerini geziyorum…molohiya kıbrısta ve o enlemde yetişen ( arap ve bazı akdeniz ülkeleri) ıspanak ve kına otuna benzer bir bitki…türkiyede pek çok sahil bölgesinde kendiliğinden bile yetişiyormuş ama bilinmediği için pişirilmiyor….kıbrıslılar gördüğünde sizin orda bir sürü molohiya var ama kimse pişirmiyor derdi…ben de bu yaz kıbrısa gittiğimde parça etle yapılmışını yedim.lezizdi….yemek kültürü nasıl bir şey değilmi…..nasıl molohiya orda satılıyor….bizde italyaya gittiğimizde roma da malatya pazarı görmüştüm…:))))…kuruluk ve sade yoğurtlar vardı…yapan kişinin ellerine sağlık…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,157,238 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
July 2009
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: