ispanakli carsaf boregi ve portakalli seker pare

carsaf borek by you.

 Firsat bulupta  tarifleri yazamamak  cok kotu biliyorum cok beklediniz ozlemcigim  senide beklettigim icin uzgunum bazen boyle  hatirlatmalar yaparsan  cok sevinirim ablasi..

Malzemlerimiz..

3 su bardagi un.

1 kilo ispanak

/1/2 demet maydonoz

1cay kasigi sirke

200 gr beyez peynir yada cokolek

2 su bardagi  yag

1 tatli kasigi kirmizi pul biber

biraz tuz ve  ilik su hamuru yogurmak icin

Yapilisi unu bir cukur kaseye  alalim ve ilik suyu ilave edelim  icersine tuzunu koyduktan sonra sirkeyide ilave ettikten sonra yumusak bir hamur tutatlim ve bu hamurlari  parca bezelere ayiralim kucuk portakal buyuklugunde olabilir yada mandalina buyuklugunde bezelere ayirdiktan sonra bunlari yemek tabaklarinizin buyuklugunde  (servis tabagi) acin ve her birini elinize aldiginiz bolca yag ile onlu arkali yaglayin bir tepsiye koyun ikinci hamuruda ayni sekil yaptiktan sonra bu islemi tum hamurlara uygulayin

hamurlarin  acma islemi bittikten sonra uzerine kaldiysa  tum yagi bosalttin  actiginiz hamurlar kuru olmuyacak  yagin tamamen her tarafinda  olmasina  cok dikkat edin

bir nemli mutfak bezi ortun ve yarim saat bekleyin bu arada ispanaklari yikayin ince ince dograyin uzerine peynirini koyun kirmizi pul biberini tuzunu arzu ederseniz kara biberde ilava edebilirisniz ve yarim demet maydonozuda da ince ince dograyin ic malzemeyi  hazirlayin..

yarim saat sonra isterseniz yere  sofra bezi ve temiz hic kullanmadiginiz bundan sonra  daima kulanacaginiz bir carsaf yada  masada  buyukce bir masada yine  carsaf   sererek yapma islemenine gecebilirisniz.. iki kisi  olursa  daha iyi kolay yapabilirisniz yok tek kisi  iseniz yinede yapabiliriniz  hic zorlugu yok

hamuru carsafin  ustune birakin ve her bir tarafindan  ceke ceke  hamuru buyutun  zate hamur yagli  oldugundan ve yarim saat beklediginden cok basit bir sekilde acilicaktir..

tamamen  hamuru buyuttukten sonra icersine ispanagi koyup  carsafin ucundan  kaldirin ve  hamur kendiliginde rulo seklini alinca uzun yilan gibi  tepsiye  kol begi gibi  doseyin  butun islem bittikten sonra uzerine bir yumurta ve iki kasik yogurt  cirppin  kizgin firina koyun  35 dakika baka baka  gerekirse cevirerek tepsinizni  pisirin  afiyet olsun..

seker pare by you.

tarifler birikti biliyorum  yarin  calisiyorum yarindan sonra hepsini yazmaya calisicam  iyi hafta sonlari  ..

Advertisements

8 Responses to “ispanakli carsaf boregi ve portakalli seker pare”


  1. 1 Esra April 19, 2009 at 1240134963UTCC - 4 092009000000Sun, 19 Apr 2009 09:56:03 +000003

    Asyacığım hem çalışıyor hem döktürüyorsun bravo. Ağzımın suları aktı, keşke elinden yemek kısmet olsaydı. Bekliyorum tarifleri. Bu arada turşularımı haber vermeyi unuttum, harika oldular. 5 kavanoz yaptım şimdiden 2’si bitti, eşim hastası. Bu yaptığın en güzel turşu diyor kendileri 🙂

  2. 2 müjde April 19, 2009 at 1240162701UTCC - 4 052009000000Sun, 19 Apr 2009 17:38:21 +000021

    Çarşaf böreğinin tarifini sabırsızlıkla bekliyorum.Sevgiler…

  3. 3 KOSEMINDERI April 21, 2009 at 1240333182UTCC - 4 042009000000Tue, 21 Apr 2009 16:59:42 +000042

    Asya abla,
    Bir hafta sitenize giremedim, ve bir haftada ne cok yeni tarif vermissiniz boyle:) Hem calisip hem yemek yapmak icin nasil vakit buluyorsunuz boyle. Ellerinize ve yureginize saglik. Gercekten harika gorunuyorlar.

  4. 4 ozlem. April 26, 2009 at 1240781467UTCC - 4 092009000000Sun, 26 Apr 2009 21:31:07 +000007

    hersey gene super.buaralar hamileligimden dolayi bakamiyorum siteye.bir actim hersey cok guzel yeni tarifler harika .pastalar kurabiyeler.ellerine ve yuregine saglik abla.yanliz benim derdim ispanakli carsaf boreginde daha dogrusu goruntuyu gordukce ah cekiyorum of su hamilelikte bu can cekme isi cok zor yiye. yiye sistim.birzahmet tarifi yazsan asya abla.hazir yufgadanmi yoksa kendinmi actin.hem calisip hem yeni tarifler valla tebrikler.sabirsizlikla tarifi bekliyorum .fransadan kucak dolusu sevgilerrrrrrrrrrrrrr.

  5. 5 OZLEM April 30, 2009 at 1241116320UTCC - 4 062009000000Thu, 30 Apr 2009 18:32:00 +000000

    tarif icin cok tessekkurler ablacim hafta sonu denicem ya bazen takiliyor gozume birsey tarifte olmayinca hele borekte gozum kalmisti.ellerine saglik kolay degil hem cocuklar .ev isi .calismak cok yogun olsa gerek allah yardimcin olsun kolaylik versin.sevgiler


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,157,666 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

April 2009
M T W T F S S
« Mar   May »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: