Ahududu un kurabiyesi..

ahududu lu un kurabiyeleri by you.

raspberry cookies by you.ahududulu un kurabiyesi by you.

 

Evet tarifimize gecmeden once sizlere bildirmek isterim ki benim bu tarifte kullandigim

crisco vegetable shortening bildigim kadari ile bu yagdan turkiyede henuz yok sizlerin  kullanabilecegi  sebze ozlu hemen hemen her tur kati yag olur  yanliz bu kurabiyenin ozelligi beyez olmasi gerekli ve  bizim turkiyedeki  margarin tere yagi gibi yaglar biraz  sarimsi oluyor tuzsuz  beyez yag bulursaniz  sanirim  cok daha iyi olur..

ve sunuda bildirmek istiyorum olculerim amerikan olcudur..

1 paket crisco (454g) 1lb

3 cup un

2 cup pudra sekeri.

Yapilisi

evet malzemelerde  de okudugunuz gibi  icersinde fazla birsey yok tek yapacaginiz unu ve pudra sekerini guzelcene eleyin yagi  oda sicakliginda olmasi gerekli koyun ve eliniz ile yogurmaya baslayin tamamen unu ve  sekeri yaga iyicene yedirdiginizde guzel bir hamur cikicak karsiniza.

yuvarlak yuvarlak yapip  yagli kegat  serili tepsinize koyup 200C  de yani turk firinlarinda sanirim 70 derece yapiyor 1 saat  agir ates te pisirin . pisirme  suresinde  kizarmamasi gerekli 

firindan ciktiktan sonra  bir saat  sakin ellemeyin  daha  sonra  iyicene soguduktan sonra  uzerine ister pudra sekeri serppin ister benim yaptigim gibi evdeki recellerden koyup servise alin..

afiyet olsun..

Advertisements

12 Responses to “Ahududu un kurabiyesi..”


  1. 1 müjde February 26, 2009 at 1235681574UTCC - 4 082009000000Thu, 26 Feb 2009 20:52:54 +000054

    Eşinin ellerine sağlık.Yemek enfes görünüyor.Kurabiyeler ise muhteşem görünüyor.Tam çay kurabiyesi.

  2. 2 Hale February 27, 2009 at 1235715586UTCC - 4 062009000000Fri, 27 Feb 2009 06:19:46 +000046

    resimlerin cok guzel cikmis, ve tarifde harika gorunuyor mutlaka denemem lazim.. Ellerine saglik

  3. 3 CANDAN TARİFLER February 27, 2009 at 1235758651UTCC - 4 062009000000Fri, 27 Feb 2009 18:17:31 +000031

    SUNUM RESİM HARİKA ZİYARET İÇİNDE ÇOK TEŞEKKÜRLER SIK SIK KARŞILAŞMAK ÜMİDİ İLE..

  4. 4 Atesböcegi Ümmühan February 28, 2009 at 1235792191UTCC - 4 032009000000Sat, 28 Feb 2009 03:36:31 +000031

    inanmiyorum, tesadüf eseri bu siteye kavustum. yillar öncesi, hatta benim blogum yoktu bile o zamanlar, severek takip ediyordum sonralari adresi kaybettim. Öncekine bakarak hemde cooook daha gelismis gördüm kutlarim. Bundan sonra yine takipcinim. Kurabiyede harika olmus. Ellerin dert görmesin. Sevgiler

  5. 5 filiz March 1, 2009 at 1235893989UTCC - 4 072009000000Sun, 01 Mar 2009 07:53:09 +000009

    Harika gorunuyor aslinda sayfanizda
    tum tarifler super
    ellerine saglik canim
    sevgiler

  6. 6 yemekgezegeni March 2, 2009 at 1235983105UTCC - 4 082009000000Mon, 02 Mar 2009 08:38:25 +000025

    yemekgezegeni’ne uyeliginiz icin gerekli bilgiler ve banner kodunuz mail adresinize gonderildi, lutfen kontrol ediniz.. sevgiler

  7. 7 ilkerin mutfagi March 2, 2009 at 1235989199UTCC - 4 102009000000Mon, 02 Mar 2009 10:19:59 +000059

    Asya’cım kurabiye harika görünüyor.Ellerine sağlık.Zaten çok severim un kurabiyesini.Görüntüde muhteşem…tekrar ellerine sağlık.
    sevgilerrrr…

  8. 8 ÖZGÜLÜN TARİFLERİ March 2, 2009 at 1235993074UTCC - 4 112009000000Mon, 02 Mar 2009 11:24:34 +000034

    Canim kurabiyeler nefis gorunuyor sunum harika istah acici
    mutlaka deneyecegim. Ellerine emeklerine saglik.
    SEVGİLER.

  9. 9 Arzu March 3, 2009 at 1236077301UTCC - 4 102009000000Tue, 03 Mar 2009 10:48:21 +000021

    Beyaz beyaz ne kadar güzel görünüyorlar.Ellerine sağlık. Sevgiler..

  10. 10 SEVİL March 3, 2009 at 1236094968UTCC - 4 032009000000Tue, 03 Mar 2009 15:42:48 +000048

    asyacım gene döktürmüşsün ellerin dert görmesin harika olmuş
    yapılacaklar li,stesine aldım bile :))
    sevgiler sevil

  11. 11 mommiez March 5, 2009 at 1236280362UTCC - 4 072009000000Thu, 05 Mar 2009 19:12:42 +000042

    Ellerinize saglik cok guzel olmus kurabiyeleriniz… Crisco bitkisel bir kati yag, bunun yerine ne kullanilabilecegini aciklayan bir yazi buldum ancak ingilizce…
    http://www.ochef.com/698.htm

    kisaca, bu kati yag, bizim eskiden tenekede satilan “vita, karam” gibi yaglarin aynisi… eskiden “shortening” tereyag, kuyruk yagi ve margarinlerin genel ismi olarak kullanilirmis. Bugunlerde cok duydugumuz “hidrojene yag” tam olarak su andaki shortening’in kullanim karsiligi. Kurabiye, pastalarda ve dolayisiyla pastanelerde cok kullanilmasinin en buyuk nedeni “kokusuz”, renksiz olmasi sanirim. Ayrica yuksek isida kararmadigi ve formunu korudugu icin de pisirmelerde ideal bir yapisi var…(kalp sagligini biraz mukemmellige degismek gerekiyor bu durumda) En yakin kullanilabilecek urun Turkiye’de sanirim kati bir margarin olacaktir. (ben de turkiye’de yasamiyorum o yuzden bilemiyorum). Eger eski teneke yaglardan hala satiliyorsa “kati bitkisel yag” adi altinda da bulabilirsiniz…

    tekrar elinize saglik…

  12. 12 asyayusof March 7, 2009 at 1236450051UTCC - 4 062009000000Sat, 07 Mar 2009 18:20:51 +000051

    mommiez vermis oldugun linki inceledim bizim burdaki mc donoldlarda bile shortting kullaniliyormus evet cogu italyan pastanelire lard olani kulllaniyor yanliz lard olan da biraz daha kokulu ve ben sebze ozlu olanindan genelde pie hamuru yapiyorum daha kitir bir hamur elde etmis oluyorum bizim pogacalarda denedigimde pogacam daha yumusak oluyor..
    turkiyede evet bu yagin aynisi sanirim bulmak mumkundeyil.. ve genelde ben bu yagi pasta kramalarinda seker den cicek yapmalarda kullaniyorum
    eskiden bizde vita yagi kullnilirdi ama ben burda vita yagini arp dukkanlarindan buldum gee diye bir yag .. teneke iclerinde satiliyor..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,157,482 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

February 2009
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: