Baklava hamurundan leziz borek

peynirli borek by you.

Malzemeler.

1 paket baklava yufkasi

250 gr yogurt

3 yumurta

1/2  cau bardagi sivi yag  ve biraz tuz..

ici icin malzeme

maydonoz ve arzuya gore ufister beyaz peynir ister cokolek.

Yapilisi.

tezgahinizin  uzerine baklava yufkalarini  koyun ve uzerine bir mutfak bezi ortun dikkatli olun eyer cabuk yapamazsaniz  cok cabuk kuruyor yufkalar  diyer yanda yogurt icersine yumurtalari kirin ve cirppin yagida  tuzuda ilave edin  bu karisimi tek tek yufkaya surun  her iki yufkada  peynirini ilave edin  ve uzunlamasina  sarin.

ben uzun uzun  tepsiye  dizdim  tepsinizde yagli olsun  ve  ensonda  geri kalan  harci uzerine  bosalttin  fircam ile  her tarafina yedirdimve 10 dakika tezgagin  uzerine  bekletin  sonra  orta  hararetli  firina koyun 25 – 30 dakika  arasinda  alti yanmiyacak bir sekidle  pisirin cok basit  afiyet olsun.

Advertisements

6 Responses to “Baklava hamurundan leziz borek”


  1. 2 Sevgi Komura January 13, 2009 at 1231810359UTCC - 4 012009000000Tue, 13 Jan 2009 01:32:39 +000039

    Asyacim tarifini hemen bekliyorum 🙂 Borek cok leziz gorunuyor kolay gelsin selamlar ..

  2. 3 iffet January 13, 2009 at 1231812516UTCC - 4 022009000000Tue, 13 Jan 2009 02:08:36 +000036

    Ben de merak ettim, cok ugrasilarak yapilmisa benziyor.
    Iffet

  3. 4 fzehra January 18, 2009 at 1232261845UTCC - 4 062009000000Sun, 18 Jan 2009 06:57:25 +000025

    34. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    http://porselendemlik.com
    /http://birdemliksohbet.blogspot.com/
    http://selmahlc.blogcu.com/
    tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
    12 ocak 2009 (PAZARTESİ)- 25 OCAK2009 TARİHLERİ ARASINDA “PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 34” EV SAHİBESİ OLARAK http://fzehra.blogcu.com/ GÖREV YAPACAĞIM.
    YANİ BEN YAPACAĞIM…
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
    VE TARİFİNİZE”PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 34.HAFTA ” BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

  4. 5 Sevgi Komura January 25, 2009 at 1232866494UTCC - 4 062009000000Sun, 25 Jan 2009 06:54:54 +000054

    Asyacim valla tarifi merakla bekliyorum , elimde hamurlardan var 12 ayda Amerikadaydim aldim hemen bir kac paket , baklava yapmasinida sayende ogrenmistim simdi boreklerindende yapmak istiyorum cok slmlar kolay gelsin


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,158,090 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
January 2009
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: