Domates Tursusu

domates tursu su by you.

Gecenler de ciflige gittigimizde  elimde bir yigin domates olunca haleye  sordum oda elinde harika bir  domates tursusu tarifi oldugunu soyledi ve bende alip yaptim ilk bir  kac gun bunun nasil bir tad olacagini merak ediyordum bir kavonoz  aci biberli bir kavonoz tatli biberli olanindan yaptim  ama sizlere  tavsiyem bunu  aci olarak yapin  tatli olarak yaptiginiz taktirde birsey anlamazsiniz  aciyi seviyorsaniz muhakkkak aci deneyin gercekten cok guzel bir tad

bendeki elimdeki olan malzemelere gore  sizlere goz karari yaptigim tursuyu olcu vererk anlatmaya calisicam

Malzemeler

20 ye yakin domates

1 kilo aci (tatli karisik biber)

2 bas sarmisak

buyuk kavoz ve tuz

Yapilisi

Domatesleri soyup kucuk parcalar halinde dograyin biberlerde ayni sekilde dogranicak sarmisakalrda ayiklanip dogranicak buyukce bir palastik leyen icersinde tuzlanip elinizle avkalayin bunlari kavonoza yerlestirin be kapagini kapatip ikigun bekleyin ikigun sonra domatesler yukari cikmis suyu altinda kalmis olarak goruceksiniz  eyer ust kismi beyazlasirsa bir  iki kere kavonozu sallayin ve buz dolabina kaldirin

15 gun sonra  hazir  yemekleriniz yaninda  genelde bulgur ve princ pilavlarin yaninda harika gidiyor  deneyin

Advertisements

9 Responses to “Domates Tursusu”


  1. 1 ozlem October 11, 2008 at 1223756540UTCC - 4 082008000000Sat, 11 Oct 2008 20:22:20 +000020

    bugun arkadasa posetteki tursunuzu anlattim.inanmadi dedi canimi istettin.kizim ne zaman gorsem seni yeni bir tarif anlatiyorsun .inan bu site icin gidip bilgisayar alacam diyo.gecen misafiri gelecekti aradi hani su siteden tarif verde yapalim .bir kactane verdim .simdi domates tursusu cok guzel gorunuyor bu hafta once posettekini sonra bunu denicem de sizinkiler gibi olurmu bilmiyorum.inan senin elinde var asya abla birsey .cok guzel oluyor hersey.ellerinize yureginize saglik

  2. 2 ozlem October 25, 2008 at 1224966131UTCC - 4 082008000000Sat, 25 Oct 2008 20:22:11 +000011

    hayirliaksamlar asya abla.cuma gunu domates tursusunu denedim.simdilik iki kucuk kavoz yaptim.tadi cok guzel oldu.tarifte dedmissinizki iki gunde domatesler yukari cikmis suyu altinda kalmis olarak goreceksiniz .benimkiler oylece duruyo.vede bir sorum olacak benim evim cok sicak oluyor annem yap buzdolabinda dursun dedi.yaptim bir gece masanin ustunde biraktim sabah dolaba koydum.ya ilk defa tursum yapiyorum cok hevesliyim .annem guluyor asya ablana sor bana niye soruyosun diyo.dolapta dursa birsey olurmu sevgiler

  3. 3 asyayusof October 26, 2008 at 1224986752UTCC - 4 022008000000Sun, 26 Oct 2008 02:05:52 +000052

    ozlem hic birsey olmaz eyer evin sicaksa zate ustu kuf tutar benimde evim sicak oldugu icin bende buz dolabina koydum.. afiyet olsun umarim cokguzel olur..

  4. 4 OZLEM October 31, 2008 at 1225470009UTCC - 4 042008000000Fri, 31 Oct 2008 16:20:09 +000009

    asya abla bugun domates tursumun 8ci gunu.gorunusu super duruyor dolapta.fakat tarifte demissinki domatesler yukari cikmis suyu altinda kalmis goreceksiniz demissin.benimkiler oylece duruyor.kavonozlarimi cok doldurmadim.tarifi okudugumda suyun yukari cikma fayini dusunerek fay biraktim.tursum olmadi diye tedirginim.oylece durmasi normalmi simdiden tesekkurler ben taktim bu tursuya bugun arkadasima yapicam domates gordukce alip yapiyorum dayanamiyorum

  5. 5 asyayusof October 31, 2008 at 1225478998UTCC - 4 062008000000Fri, 31 Oct 2008 18:49:58 +000058

    ozlem benimkinler cikti ama seninkinler niye cikmadi bilmiyorum belki domateslerin sulu domates deyildi fark etmez tadina baktinmi ? olmasi lazim artik hafif sirkeli bir tad olucak.. ben arkadasima yaptigimi bitirmisler bile bende iki kavonoz daha var dolapta duruyor benimkinlerde ve tadlari sirkeli gibi olmus bile..

  6. 6 OZLEM October 31, 2008 at 1225480476UTCC - 4 072008000000Fri, 31 Oct 2008 19:14:36 +000036

    INSALLAH SORULARIMLA SIZI BUNALTMIYORUMDUR.DAHA ACMAMISTIM.15 GUN SONRA HAZIR DEYINCE SUAN ACTIM BAKTIM BU NE GUZEL BIR TAD SUPERRRRRRRR OLMUS HAFIF SIRKELI GIBI OLMUS.BILIYORUM YA BEN DOGRU BIR SITEDEYIM .YUREGINIZIN GUZELLIGI TARIFLERINIZE VURMUS SIZIN TARIFINIZE BENIMDE ELLERIME SAGLIK DIYELIM.COK SAOLUN ARKADASADA YAPTIM ODA COK SEVINDI SEN IYICE MAGRIFETLENDIN DIYOR ANNEM BUGUN.SAYGILAR SEVGILER

  7. 7 asyayusof November 1, 2008 at 1225562795UTCC - 4 062008000000Sat, 01 Nov 2008 18:06:35 +000035

    ozlem ozaman hazir yemeklerinin yaninda servise cikarttabilirsin ozellikle bulgur pilavin yaninda dene acilimi yaptin?>

  8. 8 ozlem November 5, 2008 at 1225917310UTCC - 4 082008000000Wed, 05 Nov 2008 20:35:10 +000010

    hayirliaksamlr asya abla.senden bir ricam var.ben kirmizi lahana .ve beyaz lahana tursusu yapmak istiyorum.ama tam nasil yapilacagini bilmiyorum.cok siteye baktim.ama sana sormak daha iyi olur diye dusundum.hepsini dograyip yapildini biliyorum .oktay ustanin programinda yapilmis kavonozda gormustum.gorunusu cok guzeldi.eh tursulara taktim bu kis kafayi ben.simdiden cok tesekkur ederim sevgilerimle

  9. 9 Orkide November 16, 2008 at 1226861880UTCC - 4 062008000000Sun, 16 Nov 2008 18:58:00 +000000

    Selamm, domates turşusunun içerisine bir demet maydanosu ince kıyıp bir çay bardağıda sirke ilave edecek olursaız tadına doyum olmuyor. Afiyet olsun


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,157,666 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

October 2008
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: