Karisik ciki tursu su

tursuu by you.

Eevet yanlis duymadiniz ciki tursu su diyorlar buna yani torba tursu su  cokda lezzetli plastik yada cam kovonozlarinda olmuyor bu tursu normal derin dondurucu torbalarinda oluyor ve 2 sene bir birsey olmadan kaliyor ne bir koku nede ustunde beyazlama oluyor tertemiz mis gibi  bir yiyen devamli yiyor yedik sira insanin yiyesi geliyor..

ciki tursu su by you.

boyle  derince bir kova yada plastik icersinde bekletebiliyorsunuz

torbada tursu by you.

sonrada birer kerelik torba halinde cikartta biliyorsunuz sofraniza

oncelikle tarifmi verirken belirtmek istiyorum ben icersine salatalik koymadim cunku taze salatalik bulamadim ama daha onceden yapmis oldugum salatalik tursunu yerken icersine koyuyorum ve tabi taze fasulye tursusunuda..

ve sizlere tarifimi verirken su kadar bu kadar diye yazmiyorum sebze olculerini ben goz karari neyim varsa koydum kilo yada grm hesabi yapmadan..

Malzemeler

Lahana

karnibahar

yesil domates

biber

havuc

salatalik

sirke

sarmisak

tuz

Yapilisi

Tum sebzelerimi  kucuk kucuk dogradim ve bunlari bol tuzladim tuzladiktan sonra biraktik 4 saat tuzda

daha sonra en az uc kere bol suda yikadik ve hepsini bir birine karistirdik sebzeleri icersine bir surahi suya bendeki surahiler 2 litrelik  bir su bardagi sirke biraz tuz   ustune varasiya kadar su doldurdum

 yapmis oldugum sebzeleri torbalara koyup icersine bu sirkeli ve biraz tuzlu sudan koydum  tuzunu da goz karari ayarladim agzimin tadina gore  daha sonra derince bir kova yada resimdeki  gibi bir plastigin icersine torbalari dizip uzerine yine sulu ve sirkeli su koyup biraktim uc gun sonra yemege hazirlar  biz simdiden bitirmek uzereyiz.

umarim bu tarifi uygular ve bana bildirirsiniz  cok guzel  cok keskin deyil sirkesi  afiyet olsun..

Advertisements

7 Responses to “Karisik ciki tursu su”


  1. 1 OZLEM October 4, 2008 at 1223141955UTCC - 4 052008000000Sat, 04 Oct 2008 17:39:15 +000015

    asya abla tursu cok guzel gorunuyor:eminim lezzetide bir okadar guzeldir:kendim daha hic tursu yapmadim;cunku hic cesaret edemiyorum;bu isin ustasi annem ve rahmetlik ananemdi:tabi suan annemle aramizda cok kilometreler oldugu icin ;senin bu guzel tarifinle insallah bende tursu yapabilirim heralde ;ellerinize saglik tarifi 4 gozle bekliyorum ;gorunus super sevgiler fransadan ozlem

  2. 2 pervin October 5, 2008 at 1223219639UTCC - 4 032008000000Sun, 05 Oct 2008 15:13:59 +000059

    sevgili asyacım turşuların çok hoşuma gitti ellerine sağlık poşetlerin içinde suyuyla koyuyorsun ağzı iyice kapanıyor fakat dışına neden su koyuyorsun onu anlamadım sevgiler..

  3. 3 asyayusof October 5, 2008 at 1223225689UTCC - 4 042008000000Sun, 05 Oct 2008 16:54:49 +000049

    pervin uzerinede sirkeli su ilave ediyoruz ki ne olur ne olmaz tasar patlar susuz kalmasinlar diye:)
    sonra gormeyiz ikigun susuz kalsalar kuflenirler..
    emegimize yazik olur..

  4. 4 şule October 23, 2008 at 1224765688UTCC - 4 122008000000Thu, 23 Oct 2008 12:41:28 +000028

    turşunun yanında oğlanını ellerinide yemek serbestmi kıyamam ben ona annesine yardım edermiş

  5. 5 Esra March 22, 2009 at 1237720232UTCC - 4 112009000000Sun, 22 Mar 2009 11:10:32 +000032

    Asyacığım çok çok uzun zamandır sanırım buradaki bazı ayarlar yüzünden net ve blogger destekli com adreslerine giremiyordum. Şimdi sayfanın tadını çıkarıyorum geçmişe dönük. Az önce eşimle marketten turşuluk sebze aldık, geçen kurduklarım fena değildi ama eşimin ısrarı ile içine koyduğum limonların etkisiyle olmalı, benim pek hoşuma gitmemişti. Tam da turşu tarifi gerekirken çok iyi oldu benim için.Sonucu yazarım mutlaka, öptüm.

  6. 6 Esra March 22, 2009 at 1237720343UTCC - 4 112009000000Sun, 22 Mar 2009 11:12:23 +000023

    Birşey sormayı unuttum, gerçekten 3 gün yetiyor mu olmaları için? Öncekileri 12 gün bekletmiştim ancak olmuşlardı.

  7. 7 asyayusof March 22, 2009 at 1237744535UTCC - 4 052009000000Sun, 22 Mar 2009 17:55:35 +000035

    Esracigim canim aslina bakarsan benim esim onlarin birgun bile kamasina dayanimiyor hemen yemek istiyor ben uc gun yada besgun zorlana birakliyorum hatta sakliyorum bile hemen acmasin diye o sana kalmis birsey evet uc gunde bunlar olur ama sert kitir kitir seversen sen yinede bir ucgun sonra ac bak beyenmedin yine koy bir uc gun daha..
    tabi artik bende bu tursulardan eser yok ama yine yapicam gercekten bir koca bir kova hemen hemen gecmis gun tam hatirlamiyorum ama samedin elindeki torba gibi 15 tane vardi dusun artik nekadar cok tursu tuketiyoruz biz..
    afiyet olsun bana bildir sonucu..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,158,090 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
October 2008
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: