Eevet yanlis duymadiniz ciki tursu su diyorlar buna yani torba tursu su cokda lezzetli plastik yada cam kovonozlarinda olmuyor bu tursu normal derin dondurucu torbalarinda oluyor ve 2 sene bir birsey olmadan kaliyor ne bir koku nede ustunde beyazlama oluyor tertemiz mis gibi bir yiyen devamli yiyor yedik sira insanin yiyesi geliyor..
boyle derince bir kova yada plastik icersinde bekletebiliyorsunuz
sonrada birer kerelik torba halinde cikartta biliyorsunuz sofraniza
oncelikle tarifmi verirken belirtmek istiyorum ben icersine salatalik koymadim cunku taze salatalik bulamadim ama daha onceden yapmis oldugum salatalik tursunu yerken icersine koyuyorum ve tabi taze fasulye tursusunuda..
ve sizlere tarifimi verirken su kadar bu kadar diye yazmiyorum sebze olculerini ben goz karari neyim varsa koydum kilo yada grm hesabi yapmadan..
Malzemeler
Lahana
karnibahar
yesil domates
biber
havuc
salatalik
sirke
sarmisak
tuz
Yapilisi
Tum sebzelerimi kucuk kucuk dogradim ve bunlari bol tuzladim tuzladiktan sonra biraktik 4 saat tuzda
daha sonra en az uc kere bol suda yikadik ve hepsini bir birine karistirdik sebzeleri icersine bir surahi suya bendeki surahiler 2 litrelik bir su bardagi sirke biraz tuz ustune varasiya kadar su doldurdum
yapmis oldugum sebzeleri torbalara koyup icersine bu sirkeli ve biraz tuzlu sudan koydum tuzunu da goz karari ayarladim agzimin tadina gore daha sonra derince bir kova yada resimdeki gibi bir plastigin icersine torbalari dizip uzerine yine sulu ve sirkeli su koyup biraktim uc gun sonra yemege hazirlar biz simdiden bitirmek uzereyiz.
umarim bu tarifi uygular ve bana bildirirsiniz cok guzel cok keskin deyil sirkesi afiyet olsun..
asya abla tursu cok guzel gorunuyor:eminim lezzetide bir okadar guzeldir:kendim daha hic tursu yapmadim;cunku hic cesaret edemiyorum;bu isin ustasi annem ve rahmetlik ananemdi:tabi suan annemle aramizda cok kilometreler oldugu icin ;senin bu guzel tarifinle insallah bende tursu yapabilirim heralde ;ellerinize saglik tarifi 4 gozle bekliyorum ;gorunus super sevgiler fransadan ozlem
sevgili asyacım turşuların çok hoşuma gitti ellerine sağlık poşetlerin içinde suyuyla koyuyorsun ağzı iyice kapanıyor fakat dışına neden su koyuyorsun onu anlamadım sevgiler..
pervin uzerinede sirkeli su ilave ediyoruz ki ne olur ne olmaz tasar patlar susuz kalmasinlar diye:)
sonra gormeyiz ikigun susuz kalsalar kuflenirler..
emegimize yazik olur..
turşunun yanında oğlanını ellerinide yemek serbestmi kıyamam ben ona annesine yardım edermiş
Asyacığım çok çok uzun zamandır sanırım buradaki bazı ayarlar yüzünden net ve blogger destekli com adreslerine giremiyordum. Şimdi sayfanın tadını çıkarıyorum geçmişe dönük. Az önce eşimle marketten turşuluk sebze aldık, geçen kurduklarım fena değildi ama eşimin ısrarı ile içine koyduğum limonların etkisiyle olmalı, benim pek hoşuma gitmemişti. Tam da turşu tarifi gerekirken çok iyi oldu benim için.Sonucu yazarım mutlaka, öptüm.
Birşey sormayı unuttum, gerçekten 3 gün yetiyor mu olmaları için? Öncekileri 12 gün bekletmiştim ancak olmuşlardı.
Esracigim canim aslina bakarsan benim esim onlarin birgun bile kamasina dayanimiyor hemen yemek istiyor ben uc gun yada besgun zorlana birakliyorum hatta sakliyorum bile hemen acmasin diye o sana kalmis birsey evet uc gunde bunlar olur ama sert kitir kitir seversen sen yinede bir ucgun sonra ac bak beyenmedin yine koy bir uc gun daha..
tabi artik bende bu tursulardan eser yok ama yine yapicam gercekten bir koca bir kova hemen hemen gecmis gun tam hatirlamiyorum ama samedin elindeki torba gibi 15 tane vardi dusun artik nekadar cok tursu tuketiyoruz biz..
afiyet olsun bana bildir sonucu..