Hindistan cevizli cikolatali alman pastasi

hindistan cevizli cikolatali pasta by you.

Encok sevdiklerimden bir tanesi alman pastasi  daha onceleri bizim burada harika bir isvec pastanesinde  satiliyordu ama o kapaninca malesef heryerde bulma imkani bulamadik  daha onceleri her cocuklarimizin dogum gununde bu pastadan order ederdik  bayila bayila yerdik ama artik kendim yapiyorum

daha oncede sizlere verdim bunun tarifinihaleden almistim bu ustteki pastamda tek deyisiklik mouse oldu..

mouse yapmasini unutmustum diyer pastada  ama artik tum inceliklerine vara siya kadar ogrendim bundan boyle daima bu sekilde olucak pastam..

Kek Malzemesi

1/2 bardak bitter cikolata

3 yemek kasigi cocoa
6 Yemek kasigi Su
230 Grm tereyagi ( oda sicakliginda)
1 1/4 + 1/4 bardak seker
4 Yumurta Sarilari ayrilmis
2 Bardak un
1 Tatli kasigi baking powder ( hamur kabartma tozu)
1 Tatli kasigi baking soda ( karbonat tozu)
1/2 Tatli kaisgi tuz
1 Bardak Buttermilk ( tarifimiz burada)
1 Tatli kasigi vanilla

Hindistan cevizli ic malzemesi
1 bardak krema (eyer kremaniz sekerli ise kediniz seker oraninin ayarlaya bilirsiniz)
1 Bardak seker

1 bardak kahverengi seker
3 Yumurta sarisi
3 Yemek kasigi margairn /tereyagi
1/2 Tatli kasigi tuz
1 bardak ceviz ( firinlanmis ve dovulmus)
1 bardak ve ceyrek hindistan cevizi ( firinlanmis uzerleri kizartilmis)

  • UYGULAMASI
  • Iki Adet kek kalibimizin altina yagli kagit serdikden sonra sprey yada normal yag ile yaglayalim. Firini 350F 180C dereceye ayarlayalim.
    Cikolatayi 6 kasik su ile puruzsuz haline kadar karistirarak hafif atesde eritelim ve ilinmasi icin kenara alalim.
    Tereyagi ve 1 bardak ve ceyrek bardak sekeri krema halini alincaya kadar cirpalim ( el mixer ile 10 dakika kadar)
    Yumurta sarilarini, cikolatayi ekledikden sonra  un, kabartma tozu, tuz ve karbonat ekleyip hafif cirpalim. Sonra bir kenara alalim.
    Temiz bir kase icinde diger ceyrek seker ile yumurta beyazlarini cirpalim. Kopurdukden sonra, ispatula yardimi ile cikolatali karisima kopurmus yumurta beyazlarini yedirelim.
    2 Ayri kaliplara paylastirip pisirelim. Kekleri 45 dakika pisirelim.  Pistikden sonra sogumalari icin tersini cevirip sogutalim.
  • Hindistan cevizli krema  yapimi :
    Krema , seker, tere yagi ve yumurta sarilarini ates’e dayalinikli bir tencereye alip hafif atesde karistiralim. Icine hindistan cevizi ve cevizleri ekledikden sonra kaynamadan atesden alalim.
  • Chocolate Mousse
    11 tane parca alman bitter cikolatasi
    1cup eritilmis tuzsuz tere yagi
    4 yumurta sarisindan ayrilmis
    1 cup krem santi (whipping ceram)
  • chocolate mouse yapimi..
  • Bir tencere icersine yumurta sarilarini alalim ve cikolatalri tere yagini koyup karistira karistira ganas yapalim  diyer yanda beyalari kopurunceye kadar cirppalim ve krem santiyide  kopurttelim her ikisini bir birine (fold) yani katlar gibi spatula ile bir birine yavas yavas katlayalim alttan uste  nazik bir sekilde
  • kremsanti  ve yumurta beyazlari bir birine karisinda  cikolatali karisimida kermestili karisima  ayni sekilde katlayalim
  • yanliz birsey soylemek istiyorum turkiyedeki krem santilerde seker yok sanirim bizim buradaki kremsantiler sekerli oluyor sizler yaparken seker ayarini kendi arazinuza gore ayarlayabilirisniz..
  • Kek i bitirme asamasi
  • Son olarak keklerimiz  soslarimiz ve kremamizi yaptik simdi  bitirme asamasina geldik
  •  Kelepceli kaliba ikiye bolunen kekleri aldim ve icersine hindistan cevizli sostan koydum ve uzerine mouse sos koydum  ustune bir kek daha koydum  ve  bu sekilde  uc kat yaptim  en son kalan keki  yine ortadan cok ince bir tabaka olarak ikiye boldum en son katina sadece mouse koyup dolaba aldim ikisaat dolapta beklettik bu arada yine aci cikolatali ve sutlu cikolatali bir ganaj hazirladim kelepceli pasta  kalibindaki kekimizi  dopalaptan cikarttip uzerine ince bir tabaka olark ganaj  i doktum yine buz dolabina koyup ikisaat daha beklletttim   ve dopaltan servis icin cikarttigimda yanlarini  ince uclu bir bicak ile  kesip kelepceli tepsiden cikarttim ve kenarlarina tekrar cikolata  surup ceviz kapladim userinede birer parca ceviz ve kreme il susleyip servise aldim..
Advertisements

17 Responses to “Hindistan cevizli cikolatali alman pastasi”


  1. 1 Lama October 2, 2008 at 1222968174UTCC - 4 052008000000Thu, 02 Oct 2008 17:22:54 +000054

    enfes gorunuyor! bence pastaneciler size siparis verir artik!

  2. 2 zarpanditgokche October 3, 2008 at 1223021838UTCC - 4 082008000000Fri, 03 Oct 2008 08:17:18 +000018

    fotograf mukemmel lezzet fıskırıyor harikasın :)))

  3. 3 FİGEN KARAVAŞ October 4, 2008 at 1223104764UTCC - 4 072008000000Sat, 04 Oct 2008 07:19:24 +000024

    Canımmm harika olmus muthiş gorunuyor !
    Ben en kısa zamanda tarifini istiyorum:)

    Ellerine saglık harika gorunuyor sen cok iyi bir pastacı olacaksın canım her yonuyle , kremalı ve seker hamurlu pastacı olacaksın tebrik ederim seni….

    Operimm,
    Figen Karavas

  4. 4 Burcuboncuk October 4, 2008 at 1223159540UTCC - 4 102008000000Sat, 04 Oct 2008 22:32:20 +000020

    Merhaba,
    Sayfanı ilk ziyaretim.
    Daha önce tariflerini bebekkokusunda görmüştüm.
    Sayfan harike.
    Poşetteki turşuya da bayıldım.
    Listeme ekleyeceğim.
    Bana da beklerim.

  5. 5 OZLEM October 6, 2008 at 1223320777UTCC - 4 072008000000Mon, 06 Oct 2008 19:19:37 +000037

    tek kelimeyle super…………….asya abla senden bir ricam var.oglumun bu persenbe yasgunu eve cagiracagim misafirlerim icin sitendeki tariflerden pastalarim kafamda tamam.ama fransada okulda oglen sonuda arkadaslariyla her sene kutluyorlar.ben mesrubatlarini bombomlarini ve pastasini goturuyorum.fakat okulun bir sarti var pasta nasil diyim kucuklerin yiyebilecegi kremali veya cikolatali degilde sade kek istiyorlar gecen sene evde sade kek yapip goturmustum.bu sene farkli birsey goturmek istiyorum.bana bir tavsiyede bulunsaniz kurabiye gibide olabilir .simdiden tesekkurler .sitenizde bakabilecegim bir tarif varsa onerirseniz sevinirim sevgilerle

  6. 6 asyayusof October 7, 2008 at 1223337905UTCC - 4 122008000000Tue, 07 Oct 2008 00:05:05 +000005

    ozlem sana ne tavsiyesinde bulunabilirim diye dusundum durdum kremali pasta istemiyorsun cocuklarin yiyebilecegi guzel birsey dusunuyorum tuzlu olabilirmi?peki cup cake nasil olur? soyle suslu birsey olsun ustune bonibon diyorlar renkli seker koy yada ustune su gummy turu sekerlemeler var lastik gibi onlardan alip ustune koyup goturebilirsin..

    yada renkli gida boyasi ile kurabiyeler yapabilirsin kaliplarin varsa kaliplar la kes kurabiyeleri deyisik sekiller ver onlari comaklara koy ustlerinde gida boyasi ile boya..
    bak normal kurabiye yap yuvarlak kaliplarla kes buyuklugu baya buyuk olsun comakli seker gibi onlari comaklara koy
    daha sonra ustune gida boyasi ile gogkusagi yap..

    sana bir iki kurabiye tarifi verebilirim eyer istersen..

  7. 7 ozlem October 7, 2008 at 1223380427UTCC - 4 112008000000Tue, 07 Oct 2008 11:53:47 +000047

    onerilerin icin cok tesekkur ederim asya abla .verdigin oneriler cok guzel kaliplarim var.dedigin gibi normal bir kurabiye ve sekil verip gida boyasiyla suslemek cok super.eger vaktinizi almazsam o guzel kurabiye tariflerinizi rica etsem bana yolliya bilirmisiniz..diyorum bir tatli bir tuzlu yapiyim.sekillerle kurabiye guzel olur hem cocuklar rahat yiyebilme acisindan iyi olur.cok tesekkur ederim.inanin cevap yazmaniza cok sevindim suan bu sitede olmaktan sizinle yuz yuze gelemesekte.bu sekildede tanismak diyolok kurmak cok guzel.iyiki varsiniz iyiki bu siteyi bir tarif ararken bulmusum.hayirli gunler .sevgilerimle.

  8. 8 asyayusof October 7, 2008 at 1223390441UTCC - 4 022008000000Tue, 07 Oct 2008 14:40:41 +000041

    Bu kurabiye tarifini bir arkadasimdan almistim uzun zamandirda yapmadim arkadasin verdigi gibi duruyor hemen bilgisiyardaki dosyamdan sana kopyaliyorum..

    3 su bardağı un
    1 su bardağı pudra şekeri
    250 gr margarin
    2 yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun ve hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.
    Hamuru dolaptan çıkarıp 3mm kalınlığında açıp istediğiniz kalıplarla kesin. 180 derece fırında 10-15 dk pişirin.

    daha sonra iste icing, yada krema ile ustune guzel sekiller verebilirsin mesela bir keresinde ben yuvarlak yapip ustune sekerlerle gulen yuz yapmistim cocuklarda cok sevmisti sende varsa istersen cicek istersen gulen yuz yap bunlari bonibon la yada krema ile sikma torbasi varsa sende en ince uc ile yuvarlak kurabiyenin ustune saclar yapabilirsin sonrada ayni ucla gozlerini, agzini yapabilirsin biraz mavi ve yesil gida boyasi ile gozlerini yap kimisinin sari kimisinide cilgin renkler kullan mesela portakal rengi saclarini yap kirmizi yap cocuklar cilgin renklere bayilirlar..

    dedigim gibi comakli seker sopalarindan al bunlari gecir ona sonrada (saran rap )ince strec ile sar onlari bir kova bul hani su kucuk sapli kovalar varya icersine ince kiyilmis keyatlari doldur bu gulen yuzleri cicek gibi bu kovaya ya koy o sekilde gotur okula..

  9. 9 ozlem October 7, 2008 at 1223395318UTCC - 4 042008000000Tue, 07 Oct 2008 16:01:58 +000058

    ASYA ABLA COK TESEKKURLER .EMINIM TARIFTEN SUPER KURABIYE CIKACAK.GIDA BOYALARIMI ALDIM BUGUN OGLUM COK MERAK EDIYOR KURABIYELERI .AMA NASIL DEYIP DURUYOR.YAPINCA ODA SASIRACAK .BIRGUN BOYLE YAPMISTIM DENEMESINE KURABIYENIN TARIFINI SAOLSUN ARKADAS EKSIK VERMIS.TABI YENDIDE EH ISTE .BOYANIN HATRINA YENDI .BU SEFER GUZEL OLACAK INSALLAH.SIZE HAYIRLI AKSAMLAR SIZIDE UGRASTIRDIM KUSURA BAKMAYIN.

  10. 11 EGELİ October 9, 2008 at 1223573898UTCC - 4 052008000000Thu, 09 Oct 2008 17:38:18 +000018

    SEVGİLİ ASYA ,PASTAN HARİKA OLMUŞ,GÖRÜNTÜ SÜPER,ELLERİNE SAĞLIK ….SEVGİLER

  11. 12 cudi October 28, 2008 at 1225190934UTCC - 4 102008000000Tue, 28 Oct 2008 10:48:54 +000054

    Sevgili Asya, bu mükemmel pasta için önce ellerine sonra da bizimle paylaştığın için gönlüne sağlık….Ben deneyeceğim zaman seninki kadar kusursuz olması için sana iki sorum var. 1. mousse yapımındaki”11 tane parça alman çikolatası” derken, ben farklı bir çikolata kullanacağımdan, kaç gram koymamı tavsiye edersin? 2.Üst ganajın da ölçüsünü nasıl tutturayım? verebilirsen çok sevinirim… Şimdiden binlerce teşekkür ederim….

  12. 13 asyayusof October 28, 2008 at 1225225284UTCC - 4 082008000000Tue, 28 Oct 2008 20:21:24 +000024

    cudi elimde su anda cikolata yok ama senin icin ilk firsatta alisveris merkezine gidip bakicam kac grm ediyor 11 tane cikolata bizim burda tane olarak paketin icersinde oluyor tabi butunde var ama bentane olarak kullanmistim..
    ganaj olarakta ben iki cesit ganaj yaparim
    birincisi sadece sut ve tere yagi ile bitter cikolatalari sicak benmari olarak yada keram santi ve cikolatayi biraz da tere yagini benmari olarak yaparim ..
    tam olculerini sana daha sonra yazarim..

  13. 14 zeynep November 12, 2008 at 1226492429UTCC - 4 122008000000Wed, 12 Nov 2008 12:20:29 +000029

    Merhaba asya tarifin çokgüzel görünüyor fakat inan ben tam anlayamadım başta keki iki ayrı kalıpta pişirdin sanırım sonra her ikisinide 2 ye mi böldün 4 parçamı oldu valla ben tam anlayamadım aslında yapmak istedim ama biraz daha açıklayıcı yazarsan memnun olurum yoksa elimizde sadece iki kekmı olacak ayrıca son katıda ikiye ince kes demişsin nasıl olacak anlamadım buttermilk tarifi demişsin oda açılmıyor üstüne tıklayınca o nasıl bişey inan en kısa zaman da cvp bekliyorum sayfan sade ve güzel olmuş…tebrikler

  14. 15 asyayusof November 12, 2008 at 1226522219UTCC - 4 082008000000Wed, 12 Nov 2008 20:36:59 +000059

    zeynep evet iki esit kek pisiriyorsun sonra birinci keki ikiye boluyorsun bir tane kek ikiye bolununce iki esit ince kek elde ediyorsun bu sekilde ama us kismini daima kekin bicakla aliyorsun ki duz olsun us kismi yanlarinida eyer kekin fazla piserse ve cok sert olursa tirtikli bicak ile kenarlarinid akesebilirsin..
    linke gelince hale sitesini deyistirdi sanirim ondan acilmiyor..
    soframiz. com da onun tarifi var ben sana ilk firsatta bulucam merak etme..

  15. 16 zeynep December 22, 2008 at 1229969727UTCC - 4 062008000000Mon, 22 Dec 2008 18:15:27 +000027

    asya merhaba tekrar benim bu hindistancevizli alman pastasından yapmak istiyorum ama cesaret edemedim yani mouse yapma kısmı sanki biraz karışık bunu daha açıklarmısın bana yanıhindistan cevizli karışımın içindede çikolata yazmıyor ama olacakmı yoksa nasıl donacak cıvık olmazmı beyazmı olacak tam açıklayıcı mail atarsan çok memnun olurum iki ayrı kek pişiriyoruz ve tekrar ikisinide ikiye kesiyoruz yalnız birini biraz ince birdaha kesiyoruz bu kadar bunun dışındaki kremaların tam yapılışı yani(kermestili karisima ayni sekilde katlayalim )bunlar ne demek daha sade olsun bir zahmet olacak ama…tadı gerçekten güzel oluyormu misafirlerime yapacamda yoksa vazgeçip başka yapacam siz tattığınız için daha iyi bilirsiniz teşekkürler sayfam (pastakur.blogspot.com)

  16. 17 zeynep December 22, 2008 at 1229969797UTCC - 4 062008000000Mon, 22 Dec 2008 18:16:37 +000037

    bir de buttermilk hala sayfada yok onuda yazarsan sevinirim..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,157,238 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
October 2008
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: