Chocolate Isimli bir kitap aldim 🙂 icinde hersey cikolatali
kim sevemezki cikolatayi deyilmi iste kitabimdaki ilk yeni tarifim cok beyenerek yedigimiz harika hafif bir tatli
Malzemelerim.
usa olcusudur..
2 cup(500 ml) biskivut krigi robotta cekilmis..
1/2 (125 ml)cup tuzsuz eritilmis tere yagi
1/4 cup(50 ml)maple surubu
3 tatli kasigi toz jelatin yada paket olarak alirsaniz 2 paket
1/4 (50ml) soguk su
1/3 (75 ml)tatli cikolata erimis olmasi gerekli
1.1/2 cup (375 ml) kram santi makinandan gecmis hazir olucak
crama muse icin(creme anglaise)
4 yumurta sarisi
1/2 cup (125 ml) seker
1 cup (250 ml) ilik sut
1 corba kasigi vanilya
1/2 tatli kasigi nisasta bir corba kasigi sutte eritilmis olucak
uzeri ni suslemek icin farmbuaz ve cikolata rendelenmis..
Yapilisi..
Firinimizi acalaim350 dereceye(180) buyukce bir kase icersine robottan gecmis biskivu kirigini ve eritilmis tere yagini koyalim bir catal yardimi ile birbirine karistiralim kelebceli bir kek kalibina bu kariismi elimiz ile bastira rarak koyalim ve 10 dakika firinda pisirelim
diyer tarafta agir atesin ustune bir tencere koyup icersine su koyalaim kaynayan suyunm uzerine baska bir tencere oturttalim yurmuta beyazini ve sekeri ve cirpma teli ile beyaz olana kadar karistiralim ilik sutu ilave edelim agir agir kaynayan suyun buharinda pisirelim bur islemde elimiz cok hizli olomasi gerekli ki yumurta pismesin ve nisata vanilyayi ilave edelim kayulasincaya kadar kasigin tersine yapisincaya kadar bu karisimi karistiralim ve atesten alip bir yerde sogumaya birakalim..
baska kucuk bir kaseye soguk su ile jelatini eritelim bir kac dakikia suytun icersinde birakalim ve yukaqrida yaptigimiz kremayi jelatina karistiralim onceden erittigimiz cikolatayida bu karisima fold yapma islemi ile spatula ile alttan alarak yedirelim
krem santiyi de bu karisima ayni islemi yaparak yedirelim corba gibi karismamasi gerekli dikkatli olun karisimi sptaula ile alttan alarak katliyarak yavas yavas yapmamiz gerekli hafif bir karisim olucak kopuklu olmasi gerekli
daha sonra firinda yaptigimiz biskuvuli kelepceli kek kalibina bu karisimi alalim ve buz dolabinda 4 saat kadar bekletelim bu karisim jelatin sayesinde donmasi gerekli jello gibi muse gibi bir gorunus olmasi gerekli daha sonra servis yaparken uzerine cocao tozu dokup frambuaz ve cikolata ile susleyerek servis edebilirisniz afiyet olsun..
Selam Asya abla.
Bu tarifde jelatin varmis. Jelatin ne oldugunu biliyormusun bilmiyormusun artik onu bilmiyorum, ama müslümansan sana jelatin haram oldugunu söylemek istedim. Jelatin domuzdan yapildigi icin haram.
Sana sadece söylemek istedim, insallah yanlis fln anlamamissindir.
Bu siteyi yaptigin icin sana cok tesekkür ederim. Ellerine ve yüregine saglik:)
Ebru ben jelatinimi kiz kardesim den aldim oda internet uzerinden helal jelatin kilo ile aliyor bunu belirtteyim dedim normalde bende kullanmam burada ben birde sebze icerikli jelatinler buldum hayvansal deyil:) ama daha onlardan almadim cunku halenin verdigi dunya kadar jelatinim var 🙂
Helal jelatinler ve sebze icerikli jelatinler oldugunu bak bilmiyordum acikcasi..:) Simdi onu da ögrenmis oldum.. Ama ben burda (Danimarkada) hic görmedim o tür jelatinleri bakkallarda.. Bakkala gittigimde kesinlikle bakacagim burda varmi diye.. Cok sagol Asya abla.. Sana hayirli günler dilerim..
Ve tekrar o güzel lezzetli tariflerin icin cok tesekkürler..