Karadeniz yemekleri..

YAGLAS…

Malzemelerim

goz karari firtinlanmis misir unu

su

uzeri icin kasar peyniri ve eritilmis tereyagi

Yapilisi

Goz karari suyu kucuk tencereye  koyun kaynayan suya yavas yavas kasik yardimi ile firinlanmis misir unu nu ilave edin koyulasmaya basladigi andan  itibaren  bir tasim kaynatin koyu muhallebi kivaminda olucak tepsiye alin uzerine kasar peynirlerini ilave edin ve kizdirdiginiz tere yagini uzerine dokun  ve  afiyet ile yeyin

bunu goz karari yaptigi icin gunay ablam size tam olcu veremiyorum ama  not alin eyer peyniriniz tuzlu ise yaglas in iersine tuz koymayin yok tuzsuz ise biraz tuz ilave edin afiyet olsun..

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI

Patlican kizartmasinda yine goz karari yapti gunay ablam

5 tane patlican

misir unu

kizartmak icin yag

patlicanlari dilimledi kayanayan tuzlu suda bes dakika hasladi onlari cikartti ve misir unu ile unladi kizartti  hepsi bukadar cok lezzetliydiler..

 PIRASA KIZARTMASI

pirasa  da ayni sekilde patlicanlar gibi kizarttildi once kucuk parmak parmak kesildiler yikandilar ve haslanan tuzlu  suda bes dakika kadar kaynadilar suzuldukten sonra misir ununa bulanip az yagda kizarttildilar misir unu bir birine yapismasini sagladi ve omlet gibi kizardilar altti ustlu cok lezzetliydi ben daha oncede yapmistim hatta ben kendi tabagima sarmisakli yogurt dokmustum gercekten tadi deyisik geldi ben sevdim  denemek isterseniz tavsiye ederim..

 YUFKALI TAVA BOREGI

 Bu ayin etkenlik konusu karadeniz yemekleri ben bir egeli olarak karadeniz yemeklerini hic bilmem sag olsun benim canim ablam gunay ablam karadenizli bana yapmis bir yigin karadeniz yemekelri iftara cagirdi bende fir sattan istifade hepsinin tariflerini aldim zate pirasa ve patlican kizartmalarini biliyordum yanimda hemen misir unu ile bize yaglas yapti cok guzeldi deyisik bir tadi vardi ilk defa yaglas yedim ilk firsatta tariflerinis size yazicam..

Advertisements

11 Responses to “Karadeniz yemekleri..”


  1. 1 Yaren October 10, 2007 at 1192016515UTCC - 4 112007000000Wed, 10 Oct 2007 11:41:55 +000055

    Cok lezetli görünüyor.YEmeklerde böreklerde cok harika.Ellerine saglik.

  2. 2 Aybike October 10, 2007 at 1192045904UTCC - 4 072007000000Wed, 10 Oct 2007 19:51:44 +000044

    Asya’cigim,
    Ellerine saglik.
    Iyi bayramlar diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

  3. 3 Hülya Polat October 11, 2007 at 1192095009UTCC - 4 092007000000Thu, 11 Oct 2007 09:30:09 +000009

    Sevgili Asya,
    Türkiye’den senin bloğuna ulaşmak çok zor oluyor ama yine de başarabildikçe girip okuyorum.Tarifler çok güzel.Yapanın ellerine sağlık.Hayırlı Bayramlar diliyorum.Sevgiler

  4. 5 Kevser October 12, 2007 at 1192225147UTCC - 4 092007000000Fri, 12 Oct 2007 21:39:07 +000007

    Selam Asyacim,
    senin ve ailenin Ramazan bayramini kutlar, saglik ve afiyetle daha nice nice bayramlara diyorum.

    Selam ve sevgilerimle..

  5. 8 elif October 17, 2007 at 1192614461UTCC - 4 092007000000Wed, 17 Oct 2007 09:47:41 +000041

    selam asyacım

    karadeniz etkinliği için yaptıkların ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık canım

  6. 9 birten October 17, 2007 at 1192638290UTCC - 4 042007000000Wed, 17 Oct 2007 16:24:50 +000050

    birbirinden güzel tarifler,hep girip bakiyorum ama yorum yazamadim tariflere bakmaktan belkide yazmisimdir ama unuttum:((her girisimde nekadar zaman gecirdigimi bile hatirlayamiyorum..cok güzel tarifleriniz var,harikalar yaratiyorsunuz sanki!!elinize saglik,sabirsizlikla gelecek tarifleri bekliyorum…

  7. 10 elif October 22, 2007 at 1193070775UTCC - 4 042007000000Mon, 22 Oct 2007 16:32:55 +000055

    selam canım

    böreğin nekadar güzel görünüyor artık sitelere bakarken neyapıcam bilemiyorum canım çekiyor vallahi ehhhhhh güzel bir haberde alınca tekrardan anne oluyorum ikinci bebeğime inşallah biraz tatlı bir heyecan vede korku var allahım umarım bir aksilik göstermez geçen sene tatsız geçmişti nasip olmamıştı haftaya kontrolu de dört gözle bekliyorum dua ediyorum bol bol

    sevgilerle
    hoşçakal

  8. 11 Arwen September 28, 2008 at 1222624025UTCC - 4 052008000000Sun, 28 Sep 2008 17:47:05 +000005

    Pırasa kızartmasının fotoğrafını görünce dayanamadım denedim. Gerçekten çok farklı bir lezzet. Bir başka sitede de piştikten sonra sıcakken sirke konuluyordu. Ben sirke, sarımsak, toz kırmızı biber ile bir sos hazırladım. Dehşet bir lezzet oldu. Yiyenler bu pırasa değil bile dediler.Pırasaya hiç bu kadar kanım ısınmamıştı:)) Mükemmel bir lezzet. Tarif için çok teşekkürler.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,157,238 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
October 2007
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: