viatnam sazani(lapin)

Buda bir balik turu burada temizlenmis ve ayiklanmis olarak satilmasi isimi kolaylastiriyor direk bu baligi tuzlayip pisirirseniz tadi tuzu  olmuyor ama biraz sosta yatirdinizmimi tadi  super oluyor resmini ismine basinca gorebilirsiniz.TILAPIA

Malzemelerim

8 parca sazan kemikleri ve derisi cikmis.

1 tatli kasigi safran tozu (turmeric)

1 cay kasigi fesleyen

1 tatli kasigi kekik

2 limon

2 dis sarmisak

suslemek icin birkac dal  biberiye

kizarmak icin yag

ve tuz

Yapilisi.

Baliklari ben demistim temizlenmis paket halinde aldigim icin yapilisi cok kolay oluyor sizde  eyer hazir paket halinde yoksa oncelikle baliklari ayiklayip ve yikamanizi oneririm..

baliklarimi tuzlaladim ve uzerlerine bir limon siktik sarmisaklari iyicene kucuk kucuk uzerine rendeledim safran tozu ve fesleyenlerden bir kismini uzerlerlerine doktum cok azda kekik ten doktum  ama tabi hepsini deyil..

bunlari 2 saat  en azinda bu sekilde beklettim daha sonra una bulayip kizarttim kizarttiktan sonra tavada geri kalan yagin uzerinde kalan temiz kismini baska bir tavaya aldim yagi kizdirdim  diyer tarafta bir limon suyu vegeri kalan  safran tozu ,fesleyen ve kekiki  bu kizdirdigim tavaya dokup bir sos hazirladim  yanliz dikkatli olun yaga atar atmaz limonu sosu  aninda atesten kaldirin yoksa kekik ve fesleyenler hemen yanar.

ve yagin fazla olmamasi icinde dikkat edin tavada en fazla yarim fincan yag olmasi gerekli daha sonra yaptigim bu limonlu  kekikli sosu baliklarin uzerine gezdirdim uzerinede birkac  dal bibereye koyup servis ettim

afiyet olsun…

Advertisements

4 Responses to “viatnam sazani(lapin)”


  1. 1 HASAN YILDIRIM October 2, 2007 at 1191286190UTCC - 4 122007000000Tue, 02 Oct 2007 00:49:50 +000050

    Asya hanim selamlar ben usa den yaziyorum resimler ve yemekler cok hos gozukuyor ellerinize saglik cok istah acici bu arada ben sitenizi aksam iftar icin yemek ararken buldum unuversite ogrencisiyim size tesekur ediyorum arsivimde sizinki gibi bir guzel site daha oldu allah razi olsun selamlar allaha emenat olun aileniz ile birlikte iyi ramazanlar dilerim..

  2. 2 leyla October 2, 2007 at 1191286280UTCC - 4 122007000000Tue, 02 Oct 2007 00:51:20 +000020

    asya hanim bende torontada yasiyorum bu balik harika gozukuyor ilki firsatta deniyecegim nerden bulabilecegimide soylerseniz cok sevinicem.. bir an oncede sosunuzun tarifini verirseniz cok mennun kalicam iyi ramazanlar..

  3. 3 ozgunce October 3, 2007 at 1191450209UTCC - 4 102007000000Wed, 03 Oct 2007 22:23:29 +000029

    Asya hanim ben de yapiyordum bu baliktan ben usa da pa yasiyorum, sizinki gibi hic denemedim mutlaka denenecektir. Ellerinize saglik.

  4. 4 Yaren October 4, 2007 at 1191498821UTCC - 4 112007000000Thu, 04 Oct 2007 11:53:41 +000041

    Cok lezzetlidir eminim,görüntü onu gösteriyor.Ellerine saglik


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,156,939 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
October 2007
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: