Antepfistigi Ruyasi

Dun evde okadar cok antep fistigim var hale ne yapayim deyince aaa dur sana guzel bir tarif yollayim dene dedi  ve bana sitenin adresini yolladi ingilizce sitesi asgidaki  buradan yazdigim yere tiklarsaniz gorebilirsiniz..

ingilizcesini gormek isterseniz buradan

Malzemelerim

hamurum icin

225 grm un

1/2 cay kasigi  tuz

50 grm seker

1/4 toz karanfil

250 grm tere yagi

1 yumurta sarisi

icinin malzemesi

200 grm badem

300 grm antep fistigi

250 grm ince ovutulmus toz seker

1/2 kakule

1/2 cay kasigikaranfil

150 grm taze sikilmis portakal suyu

4 yumurta sarisi

uzeri icin malzeme

portakal rendesi 

 antep fistigi

bir tutam tuz

1 yumurta sarisi

2 yemek kasigi sut

1 yemek kasigi bal

1 fincan(turk kahvesi fincani) gul suyu

arzu edilinirse servis yaparken uzerine  cremsanti

Yapilisi

Oncelikle hamurunu yapmak icin kuru malzemeyi unu tuzu  sekeri karanfili mixserin icersine koydum tere yaginida koyup birkac kere mixserde cevirdim biraz hamurumsu olana kadar ama tamemen hamur olmaya yuz tutmusken yumurta sarisinida ilave edip bir kere daha mixserden gecirip hamurumu elime aldim biraz un tezgahin uzerine koyup elim ile guzel bir hamur yaptim

hamuru cok yumusak oluyor merak etmeyin un ile toplayabilirisiniz  daha sonra hamuru saranrap ile sarip buz dolabina koydum 30 dakika buz dolabinda hamuru beklerken ben diyer taraftan icinin malzemesini hazirlamaya gectim

robot un icersine bademi antep fistigini koyup makinadan ince  olana kadar cektim onlari bir kenara cektim ve sekeride ayni sekilde incecik olana kadar robattan gecirdim daha sonra hepsini birlikte koyup 15 dakika kadar makinadan gecirdim bu karisim okadar ince ogutuldu ki artikbadem ve fistik  kendi yagini biraz cikartmaya basladi

  karisima yavas yavas portakal suyunu doktum bu arada birazda portakal rendesinden ve karanfilimi kakulemi koydum  birkac kerede bu sekidle gecirdim krema seklini almaya basladi ve yumurta sarisinida ilave ettim bunu kenara aldim

buz dolabindaki hamurumu cikarttim  tard kalibima gore boyutunu actim bir parmakdan cok az kalinlikta hamurunu yaptim ve catal ile hamurumu deldim her tarafini kalibimi yaglamadim benim kalibim teflon oldugundan ama siz kendi kalibiniza gore ayarlayabilirisniz daha sonra  buzluga koydumn 10 dakika kadar

 kalibimin ici hamurum kadar bir yagli keyat kesip icersine nuhut doldurdum ki hamura agirlik yapsin yada sizde agirlik meseleri dedikleri metal meselerden varsa kulanabilirsiniz bende olmadigindan nohut koydum ve firina koyup 20 dakika pisirdim daha sonra 20 dakika sonra nohutlari cikarttip 10 dakika daha tekrar pisirdim..

firindan cikan kaliptaki hamurun icersine yaptigim bademli ve antep fistikli harcimi doktum ve firina koyup 15 dakika pisirdim 15 dakikadna sonra cikarttim yumurta sarisina sutumu ilave edip  firca ile uzerine surdum ve tekrar firina koyup 10 dakika daha pisirdim 10dakikanin sonunda firindan cikti ve sogumasi icin bangonun  ustunde 20 dakika beklettim  bir fincan gul suyuna balimi karistirip yine firca ile tamanen bu karisimi uzerine surdum bende crem santi olmadigi icin  portakal rendesi ve fistiklarla servis yaptim arkadasim  ben daha tadina bakmadan is cikisi geldi ve tadina bakti 🙂 10 uzerinden 10 aldim sizlerde deneyin biraz agir bir tatli diyede sakin yapmamazcilik etmeyin yaninda turk kahvesi ile super gidiyor inanin bana…

afiyet oolsunnn…

Advertisements

5 Responses to “Antepfistigi Ruyasi”


  1. 1 Hale September 11, 2007 at 1189519713UTCC - 4 022007000000Tue, 11 Sep 2007 14:08:33 +000033

    Bu cok guzel birseye benziyor! Ramazanda muhakkak yapmam lazim! Tarifi yakinda gelir insallah! Ellerinize saglik.

  2. 2 Aybike September 11, 2007 at 1189530122UTCC - 4 052007000000Tue, 11 Sep 2007 17:02:02 +000002

    Asya’cigim,
    Tarifini cok merak ettim, agzimin sulari akti desem yeridir. Ellerine saglik, wordpress ile ilgili sorun giderildi mi? Sevgiler

  3. 4 Lama September 12, 2007 at 1189594469UTCC - 4 102007000000Wed, 12 Sep 2007 10:54:29 +000029

    harika gorunuyor! antep fistagii olur da tadi guzel olmaz mi??

  4. 5 Yaren September 24, 2007 at 1190619888UTCC - 4 072007000000Mon, 24 Sep 2007 07:44:48 +000048

    Harika olmus.Mutlaka yapmayi denemem lazim,ellerine saglik.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,158,163 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
September 2007
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: