Seftali pie

seftali pie

Hayirli kandiller

Boyle seftali pie lar  son gunlerde gozume cok carpmaya baslamisti nedense ya seftali zamani geldigi icin sanirim hemen hemen her blokta rastliyordum dikkatimi cekti turkiye deki bloklarda daha once yayinlandi sanirim iklim nedeni ile tum meyvalar  daha cabuk ciktigi icin bizim kuzey amerikada ise tabi en son herseyde  hem moda olsun hemde meyva ve sebze olsun bu taraflara enson gelir ehh ne yapalim bizde boyle idare ediyoruz

cafe fernando nun sitesinde , marthastewart  in sitesinde ve birkac blokta karsilastiktan sonra karar verdim yapmaya onlarin tariflerini okudum bendeki malzemelerle karistirdim ve onlardan esinlendigim ama kendim yarattigim bir tarif oldu benimkisi biraz farkli oldu  umarim beyenirisniz ee  her yigidin yogurt yiyisi farkliymis iste benimkisi..

Malzemelerim

Kustard icin..

2 su bardagi sut

5 yumurta sarisi

1/2 su bardagi seker

2 paket vanilya(sivi vanikyaniz varda bir yemek kasigi)

3 yemek kasigi misir nisajtasi

2 yemek kasigi tere yagi

Yapilisi

 oncelikle sutu kucuk bir tencereye koyup orta hararetli ateste kaynama noktasina gelene kadar isitin

orta boy baska bir tencerede yumurta sarisini ve sekeri cirppin azar azar sutten alip bu karisima karistirin ve cirpmaya teli ile karistirmaya devam edin sonra sut ve yumurta karistiktan sonra tamamen yumurta sarilarini sute ilave edin agir ateste karistira karistira  nisajtayi ilave edin  karistirmaya devam edin atesten alin vanilyayi ilave edin tekrar atesin ustune koyun tamamen krema olana kadar cirpma teli ile karistirin atesten indirmeden tereyagini ilave edin..

mutfak bangosunun uzerinde 15 dakika beklettikten sonra cam tabagin icersine alin ve uzerine saran wrap(plastik) ile kaplayin..

Tard hamuru icin

2 su bardagi un

1/2 su bardagi seker

125 gr crisko yagi( yada tere yagi)

1/4 cay kasigi tuz

Yapilisi

Unu,sekeri ,criskoyu tuzu, mixserimin icersine koyduktan sonra guzel bir hamur yaptim bu hamuru yine saran wrap ile sardiktan sonra buzdolabinda 20 dakika beklettim dah sonra hamurdan parcalar halinde alarak yagladigim tard kalibina elim ile koydum ve duzelttim daha sonra 350(180) derecede 20 dakika bu hamuru pisirdim..

cikarttiktan sonra muftak bangosunun uzerine koydum sogumasi icin bu arada seftalilerimi hazirladim..

Seftalinin hazirlanisi.

4 tane orta boy seftaliyi kaynar suyun icersine attiktan sonra 5 dakika kevgir ile cevirdim hemen soguk suyun altina koydum kabuklarini soymadan once ikike boldum kasik yardimi ile cekirdeklerini cikarttim kabuklarini soyup dilimledim bir tavanin icersine bu dilimleri koydum ve uzerine3 yemek kasigi  misir surubu doktum bir kac dakika ates ustunce cevirdim fazla kizartmadim pembelesmesini istemedim daha sonra hepsini  yanima alarak hamurun yanina geldim kremayi hamurun ustune doktum seftalileride uzerine dizdikten sonra buzdolabinda 2 saat sogumasi ve sekil almasi icin bekledim..

kesmeden oncede malesef badem olmadigi icin evdeki fistiklardan uzerine doktum..

afiyet olsun…

Advertisements

7 Responses to “Seftali pie”


  1. 2 karafaki August 12, 2007 at 1186951508UTCC - 4 082007000000Sun, 12 Aug 2007 20:45:08 +000008

    İade-i ziyaret 🙂

    Hoş gelmiştiniz, hoş buldum : )

    Elinizden çıkanlar iştah açıcı güzellikte görünüyorlar; büyük ihtimalle aynı ölçüde lezzetlidirler de : )

    Kanada’da yaşadığınızı okudum. Umarım Türkçe harfleri görüntülemekte sorun yaşamıyorsunuzdur. Öyleyse tekrar yazarım : )

    Her şey için ellerinize sağlık diyorum…

    Tek bir şey soracağım; çok uzun yıllardır mı Kanada’dasınız; yoksa orada mı doğdunuz? Bunu sormamın nedeni de bütün şıklığıyla ve güzelliğiyle gözümüzü okşayan blogunuzda, kimi dil yanlışlarının biraz göze batması oldu.

    Yanlış bir şekilde ifade etmiş olmak istemem kendimi; her türlü yanlış anlaşma hali için peşin peşin özür dilerim : )

    Sevgilerimle ve içtenlikle…
    Banu : )

  2. 3 karafaki August 12, 2007 at 1186951638UTCC - 4 082007000000Sun, 12 Aug 2007 20:47:18 +000018

    Özür dilerim; profilinizi dün okudğum için “19 yıldır Kanada’dayım” bilgisini unutmuşum. Soruyu yok sayınız : ) Sevgiler…

  3. 4 Gamzeli August 13, 2007 at 1186993698UTCC - 4 082007000000Mon, 13 Aug 2007 08:28:18 +000018

    Canım, seninde geçmiş kandilin Mübarek olsun…Ellerine sağlık..

  4. 5 gulriz August 13, 2007 at 1187032915UTCC - 4 072007000000Mon, 13 Aug 2007 19:21:55 +000055

    Asyacığım ne kadar güzel görünüyor o pie öyle. Şeftalili şeftalili, hımm nefis!!! Ellerine sağlık canım. Sevgiler

  5. 6 pembeli August 15, 2007 at 1187162257UTCC - 4 072007000000Wed, 15 Aug 2007 07:17:37 +000037

    Merhaba, şeftalili tart çok güzel görünüyor ellerine sağlık.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,157,666 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

August 2007
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: