Midye tava

 Mideye tava benim encok sevdigim mezelerden  biri harika bir tad midye sevenler bilirler bu vazgecilmez tad eeee  egeli  olunca  bizler cok severiz rahmetli anacagzim focada yazlikta kalirken cok eskiden bize ates ustunde midye tava yapardi cocukkenden bilirim bu tadi gecen gun arkadaslarla piknige gittik arkadasin eside midye hastasidir sag olsun getirmis ateste bir guzel yaptik yedik valla tadi damagimda  kaldi acik havada  cocuklugumu hatirladim eski foca ve yeni foca arasinda o guzelim koyu ve  o yunanli eski evlerini hatirladim..

Malzeme

1 kilo midye ayiklanmis ve yikanmis

1 cay bardagi un

tuz kara biber

ve kizartmak icin yag

Yapilisi

 Midyeleri yikayip tuzladiktan sonra unluyoruz

ve kizartma tavasina kizartma yagini koyup kizarttiyoruz

bukadar basit  ama disarda ateste olursa daha lezzetli oluyor tavsiye ederim midye tavayi odun atesinde yapin

afiyet olsun…

Advertisements

4 Responses to “Midye tava”


  1. 1 İven July 12, 2007 at 1184252209UTCC - 4 022007000000Thu, 12 Jul 2007 14:56:49 +000049

    Merhaba,
    Midye tavaya bayılırım. Şimdi burda ekranda da görünce içim gitti. Sizteniz çok güzel, tüm tarifleriniz harika görünüyor ellerinize sağlık. Sormak istediğim birşey var. Yapmış olduğunuz pastalarda (mesela ıspanaklı pastada) pandispanyayı pişirdikten sonra ortadan dış yüzeyi kızardığı için koyu bir renk alıyor. Ne kadar krema ile kaplarsam kaplayım yinede pandispanyanın o koyu renk kabuk kısmını kaybedemiyorum. Nasıl yada ne kullanarak yapıyorsunuzda pandispanyanın bu koyu renk kabuk kısmı gözükmüyor acaba ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Çok teşekkürler…

  2. 2 asyayusof July 12, 2007 at 1184267287UTCC - 4 072007000000Thu, 12 Jul 2007 19:08:07 +000007

    iven slm guzel sozlerin icin tesekur ediyorum ben pandispanyayi her kekte kullanmam mesela cilekli pastada kullandim ve daima keskin bir bicak ile us yuzeyini siriyorum kabuk olan kisimlarinida mesela yanda olusmussa kenarlarini cikarttiyorum keskin bicak ile ama fazla deyil sanki elma soyar gibi ozamn icine krama surdugunda yumusak olur 🙂 umarim soruna cevap almissindir yine beklerim…
    bu arada ispanakli kek de ayni sekilde ust kabuk olan yuzeyini keskin bicak ile siyirdim..

  3. 3 İven July 13, 2007 at 1184326141UTCC - 4 112007000000Fri, 13 Jul 2007 11:29:01 +000001

    Vermiş olduğunuz cevap için çok ama çok teşekkür ederim. Zaten sürekli takip ettiğim sitelerin başında siz varsınız 🙂 birde soframız Hale tarifleriniz gerçektende mükemmek kolaylıklar diliyorum.

  4. 4 eylem August 13, 2007 at 1187004161UTCC - 4 112007000000Mon, 13 Aug 2007 11:22:41 +000041

    merhaba ben eylem,sitenizle yeni tanıştım ve çok beğendim.ben midyeyi çok seviyorum ama buralarda satılmıyor bende kendim yapmaya çalışıyorum bir türlü olmadı.una ve ardından iraya batırdım kabarmadı,un ve bir kez karbonatlı suya batırdım gene çok küçük kaldı kendim bir sos uydurdum biraz un,1yumurta,biraz karbonat,birkaç damla sirke,biraz erimiş margarin.bu kez de kabarıyor ama çok yağ çekiyor bana önereileceğiniz başka birşet varmı? şimdiden teşekkürler


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,157,238 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
July 2007
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: