Ataiff

Ataiff lubnanlilar cok yapar ve benimde komsum arkadasim olan katia bunu cok guzel yapar gecenlerde ziyafet dedigim alttaki resimlerin arasinda tatli olarak buda vardi tadini cok severim ama tabi benim ilk denemem katianin soyledigine gore birazdaha ince olmasi gerekliymis bunlar ­čÖé bir dahaki sefere daha ince olucak bunlar kismetse..

Iste tarifimiz…

Malzemelerim

1 bucuk su bardagi un

5 kasik irmik

1 tatli kasigi kuru bira mayasi

2 kasik seker

1 cay kasigi nin ucu ile tuz

1 cay kasigi kabartma tozu

ve aldigi kadar ilik su

Kremasi icin malzeme

1 su bardagi tatli lor

1/2 su bardagi labne peyniri

1/2 su bardagi pudra sekeri

ve uzeri icin cekilmis antep fistigi

Srup icin malzeme

2 su bardagi seker

2 su bardagi su

 birkac damla gul suyu ve limon suyu..

Yapilisi

 Unu ,kabartma tozunu ,ve irmigi  derince bir kaseye alin diyer tarafta bir bardak ilik su ile mayayi eritin ve akici bir hamur yapin yumusak olsun gerekirse birazdaha su ilave edin  krep hamuru gibi bu hamuru 20 dakika bekletin teflon tavaya bi yemek kasi ile kucuk kucuk dokun (buyuklugu cok buyuk olmuyacak orta parmaginiz  ile bas parpaginizin kapatin az biraz bundan buyuk olucak )daireler

tek bir yani pisicek ve cok az pembe lesicek alt kisimlari  uzerinde kabarciklar cikinca pismis oldugunu anlarsiniz

kalin olmuyacak daireler bunlari pisirdiktan sonra temiz mutfak havlusu ile kapayin bu karisimi tamamen pisirdikten sonra diyer tarafta baska bir kasede tatli lor ile labne peynirini karistirin makinda krema olana kadar icine de pudra sekerini ilave edin ve kasik yardimi ile iclerine koyun ve kenarlarindan yarim kapayin hamuru bir birine yapistirin eliniz ile bunlari cekilmis antep fistigina batirin dolaba koyun  diyer tarafta yaptiginiz surubu da  sogutup yaninda servis edin afiyet olsun..

Advertisements

10 Responses to “Ataiff”


  1. 1 senem April 7, 2007 at 1175977685UTCC - 4 082007000000Sat, 07 Apr 2007 20:28:05 +000005

    Merhaba;cok g├╝zel ve degisik bir tarif, ellerinize saglik.

  2. 3 ipek April 9, 2007 at 1176108861UTCC - 4 082007000000Mon, 09 Apr 2007 08:54:21 +000021

    de─či┼čik bir tarif ve g├Âr├╝nt├╝s├╝ s├╝perr….eline sa─čl─▒k

  3. 4 derya April 10, 2007 at 1176182605UTCC - 4 052007000000Tue, 10 Apr 2007 05:23:25 +000025

    selamlar niye hala tarifini eklemediniz kac gundur bekliyorum inanin yapmak icin sabirsizlaniyorum biran once ekleyin artik dayanamiyacagim..

  4. 5 Askin April 10, 2007 at 1176182706UTCC - 4 052007000000Tue, 10 Apr 2007 05:25:06 +000006

    asya hanim ellerinize saglik super gozukuyor inanin bende deneyecegim ilk firsatta sitenize gezdim tatlilarda harika tarifler var hele dondurma pasta cok guzel olmus ellerinize saglik..

  5. 7 Ayse April 10, 2007 at 1176182958UTCC - 4 052007000000Tue, 10 Apr 2007 05:29:18 +000018

    asya hanim nasil bukadar ise yetisebiliyorsunuz 4 cocuk masallah bu tarfifler cok guzel sitenizide uzun zamanadir geziyorum uc gunumu aldi tum tariflerinize bakmam ama ne yalan soyleyim encok beyendigim ve pratik gozume gozuken halep koften oldu bizde daima princ tuketiriz arta kalanlar icin iyi bir tarif..ellerinize yureginize saglik..

  6. 8 pembeli April 11, 2007 at 1176282385UTCC - 4 092007000000Wed, 11 Apr 2007 09:06:25 +000025

    Merhaba, ├žok de─či┼čik bir tarif, k─▒sa s├╝rede deneyece─čim. Ellerine sa─čl─▒k.

  7. 9 esin April 15, 2007 at 1176677037UTCC - 4 102007000000Sun, 15 Apr 2007 22:43:57 +000057

    merhaba bu atayif tatlisini bende yapiyorum ama kremasi daha degisik ayrica au tatliyi cevizlide yapabilirsiniz cevizli yaptiginizda bir kucuk kasik seker ve kanel cevizle karistirin ve atayiflari tam kapatip bol yagda kizartip biraz soguyunca serbet dokun cok guzel oluyor

  8. 10 beyhan April 17, 2007 at 1176838478UTCC - 4 072007000000Tue, 17 Apr 2007 19:34:38 +000038

    M├╝kemmel bir tarif bay─▒ld─▒m bay─▒ld─▒mmm.Mutlaka deneyece─čim.Ellerinize sa─čl─▒k.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 i├žinde yay─▒nlanan b├╝t├╝n foto─čraflar─▒n, grafiklerin ve yaz─▒lar─▒n haklar─▒ sakl─▒d─▒r. Tamamen, k─▒smen veya de─či┼čtirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak g├Âsterilmeden, hi├žbir yaz─▒l─▒ ve dijital medyada yay─▒nlanamaz, ├žo─čalt─▒lamaz ve da─č─▒t─▒lamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,157,238 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: