Yurdumuzun yenilebilir otlari#20 ve benim tariflerim

 

Evet geldik bir baska etkenlik sonuna bu ayin etkenligine katilan katilmaya sitemde yorum birakan birakmayan okuyarak gecen soyle bir ugrayip tatli tatli gulum seyen bakan tum okularlara simdiden cok tesekur ediyorum bu ay cok guzel konu olan yurdumuzun guzelimmm canimm otlarindan bir buyuk sepetle guzel tariflerlerle karsinizdayiz oncelikle bana yardimci olan kiz kardesim www.soframiz.com sitesinin sahibi haleye buradan cok tesekur ediyorum ve once benim dort guzel tarifimi sizlere sunuyorum birinci si yukarda gordugunuz kuskonmaz corbasi diyer alttakinlerde sira ile radika salatasi ve kuzu etli arap saci.. kizarmis ekmekli kuskonmaz iste tarfilerim

Asparagus(Kuskonmaz) corbasi

Malzemlerim..

1 demet kuskonmaz

4 cay bardagi sut

2 yemek kasigi tere yagi

2 yemek kasigi un

1 patates

1 havuc

arzuya gore tuz kara biber

4 su bardagi su

Yapilisi

Oncelikle kuskonmazlarin uc kisimlarini ayiklayip biraz suda iyicene hasladim   ve suzdum baska bir tencereye patatesleri havuclari kesip yeniden kus konmazlaridave sutun icersine unu  ve suyu  ilave edip icine tuzunu karabiberinide koyup iyicene pisirdim pistiginden emin olduktan sonra hepsini robattan gecirdim ve karistira karistira 5 dakika daha kaynattim serviz yapmadan once tereyaginida ilave edip servis yaptim afiyet olsun..

Radika salatasi..

Malzemelerim

1 demet radika

1/2 demet maydonoz

1/2 demet roka

1 salatalik

2 kirmizi domates

1 kutu konserve karisik haslanmis kuru bakliyat

6 tane taze sogan

5 tane kucuk kirmizi turp

2 dis sarmisak

1/2 cay bardagi has zeytin yagi

1/2 limon

ustu icin zeytin arzuya gore tuz

Yapilisi..

Once bol suda ayikladigimiz radikalari biraz hasladiktan sonra bir kutu karisik konserve bakliyattida yikadikatan sonra diyer tum sebzeleri de yikayip dogradikatn sonra buyuk bir kabin icersine hepsini karistirdim daha sonra sarmisak zeytin yagi ve limonuda koydum tuzlayip sogramiza getirdim umarim beynirsiniz

afiyet olsun…

Kuzu etli arap saci…

Oncelikle bildirmek isterim bizim marketlerdeki sebzeler yetistirme daglardan bahcelerden toplanma deyil malasef benim ulkemde hala kar oldugu icin bende marketten almak zorunda kaldim sebzelerimi gonul isterdi daha ovaya elimde sepet ile cikayim toplayim ama bunada sukur evet kuzu etli arap sacinin tarifide asgida

Malzemler

1 demet arap saci koklu

1/2 kilo kemiksiz kuzu eti

1/2 cay bardagi sivi yag

1 bas kuru sogan

tuz kara biber

1 yumurta

1/2 limon

Yapilisi

Buyukce bir tencerede daha onceden haslanmis olan etlerimizin uzerine sogani kiydik ve  yagda kavurmaya basladik daha sonra yikanmis ve ayiklanmis arap saclarini uzerine koyduktan sonra uzerini su ortecek kadar tencereye su koyup pisirdim icine tuzunu ve biberinide ilave edip atesin altini kapatip bir kenara aldim biraz ilindiktan sonra baska kasede yumurta ve limonu cirptim ve yemegin uzerine  terbiye yaptim ve tekrar kaynamaya biraktim 5 dakika kaynattiktan sonra tencerenin altini sondurdum  harika bir tat bayilirim arap sacina eski gunler  geldi aklima bu yemegi yiyince..

afiyet olsunnn…

en sonda yine kuskonmazli bir tarifim var buda sabahlari kizarmis ekmek sevenler icin

Kizarmis ekmekli kus konmaz

Malzemlerim

1/2 demet kus konmaz

2 tane taze sogan

1 fincan maydonoz

1 fincan dere otu

1 domates

1 yumurta

2 dilim kasar peyniri

Yapilisi..

kuskonmazlarimi yine taze uc kisimlarini tavanin icersinde taneze sogan, maydonoz,ve dere otu ile kavurdum

iki dilim ekmegi baska tavada az margarin ustune surup kizarttim ekmegin ustune kuskonmazlari koydum domates dilimlerini koydum diyer tarafta bir yumurta ile yaptigim omletimi koydum ve uzerine tuz kara biber serptim en sutune peynirleri koyup firinin us bolumunu actim ekmekleri 5 dakika peynirler eriyene kadar firinda tuttum ve cikarttim sicak iken oglum enes ve samede yedirdim 🙂 🙂 bu kizarmis ekmekler onlar icindi..

herkeze katildiklari icin ayrica cokk tesekur ediyorum…

Advertisements

23 Responses to “Yurdumuzun yenilebilir otlari#20 ve benim tariflerim”


  1. 1 disal March 19, 2007 at 1174289969UTCC - 4 072007000000Mon, 19 Mar 2007 07:39:29 +000029

    sitenizdeki bütün tarifler birbirinden güzel…etkinliğinizi kutlarım…çok başarılı bir şekilde tamamlamışsınız…genel olarak herşey için ellerinize sağlık…

  2. 2 yelda aksu March 19, 2007 at 1174291597UTCC - 4 082007000000Mon, 19 Mar 2007 08:06:37 +000037

    Gercekten cok guzel bir konu ve cok basarili bir etkinlik oldu. Bilmedigimiz cok fazla ot ve pisirilis sekli varmis. Sayende kendi adima cok sey ogrendim. Pazara gittigimde sanirim butun otlardan alacagim artik:)

  3. 3 emine March 19, 2007 at 1174292336UTCC - 4 082007000000Mon, 19 Mar 2007 08:18:56 +000056

    Teşekkürler Asya,,, güzel ev sahipliğin ve nefis tariflerin için…Hale’ ciğim ellerine sağlık..

  4. 4 süheyla March 19, 2007 at 1174293398UTCC - 4 082007000000Mon, 19 Mar 2007 08:36:38 +000038

    asya canım ne güzel tarifler bunlar..bayıldım..hele resimleri o kadar canlı çıkmış ki..tabakları alıp bizim masaya götüresim geldi..kolay gelsin..selamlar..

  5. 5 sevdamavisi March 19, 2007 at 1174298905UTCC - 4 102007000000Mon, 19 Mar 2007 10:08:25 +000025

    Asyacığım,
    Bizi misafir ettiğin için ve bu güzel tariflerin için teşekkürler. Bu arada Hale’nin kardeşin olduğunu öğrendim. Demek ki tüm aile maharetli. Haleciğim de harika tarifler yapıyor, sen de tartışmasız harikalar yaratıyorsun. sevgiler

  6. 6 lavantin March 19, 2007 at 1174299331UTCC - 4 102007000000Mon, 19 Mar 2007 10:15:31 +000031

    Selamlar, etkinlik başladı ama ben yemeğimi yetiştiremedim. Tarifi bu gün göndersem olurmu?
    Sevgiler…

  7. 7 naşide March 19, 2007 at 1174299437UTCC - 4 102007000000Mon, 19 Mar 2007 10:17:17 +000017

    ne kadar çok ot çeşidimiz varmış da bilmiyormuşuz.Herkes çok güzel tarifler vermiş hepsinin eline sağlık.Bu arada aslı ben ikinci tarifimide yollamıştım ama eline ulaşmamış herhalde.ama sen genede yayınlamışsın arkadaşım çok teşekkür ederim.zaten sırf senin etkinliğin için kendimi feda edip ilk defa ısırgan otu topladım yayınlanmasaydı çok üzülürdüm.tekrar teşekkür ederim.beni çok sevindirdin.

  8. 8 lavantin March 19, 2007 at 1174309768UTCC - 4 012007000000Mon, 19 Mar 2007 13:09:28 +000028

    Merhaba Asya hanım, e postamı elimde olmayan sebeplerden henüz gönderebildim. İnşallah problem olmaz.
    Kolay gelsin…

  9. 9 asyayusof March 19, 2007 at 1174315731UTCC - 4 022007000000Mon, 19 Mar 2007 14:48:51 +000051

    lavantin elbbette olur zate henuz yaynlanma islemleri bitmedi okadar cok dun mail geldi hepsi ayni anda gelince kiz kardeism ile ben dun gece saat 1 ekadar yapmaya calisyorduk henuz yayinlanma islemleri bitmedi simdi yeni uyandim burada saat9 kizkardeismde hala uyuyor bir saat sonra goreve baslariz yine..

  10. 10 ozlem March 19, 2007 at 1174319835UTCC - 4 032007000000Mon, 19 Mar 2007 15:57:15 +000015

    kuskonmaz corbasi tarifinde ‘unu’ nerde ekliyoruz?

    Simdiden cevap icin cok tesekkurler.

  11. 11 Burcu March 19, 2007 at 1174328860UTCC - 4 062007000000Mon, 19 Mar 2007 18:27:40 +000040

    Alnının akıyla bir işi yapmak buna deniyor sanırım 🙂
    Çok güzel bir etkinlik oldu.Eline sağlık…

  12. 12 Aybike Ceylan March 19, 2007 at 1174332057UTCC - 4 072007000000Mon, 19 Mar 2007 19:20:57 +000057

    Asya’cim,
    Ellerine saglik, hepsi birbirinden nefis gorunuyor. Ne guzel seyler yapmissiniz.
    Iyi haftalar.

  13. 13 Sonia March 19, 2007 at 1174343211UTCC - 4 102007000000Mon, 19 Mar 2007 22:26:51 +000051

    Asya´cigim, cok harika oldu etkinlik. Yoruldun bizleri misafir ettin. Cok cok tesekkürler. Bilmedigimiz, yada adini, tadini unuttugumuz yemekleri hatirlama imkanimiz oldu. Gercekten süperdi. Benim verdigim tarifler de farkli bir mutfak kültüründen ve cok leziz , saglikli yemekler. Herkese denemesini tavsiye ederim. Stuttgart´tan selam ve sevgilerimle…

  14. 14 Sonia March 19, 2007 at 1174344705UTCC - 4 102007000000Mon, 19 Mar 2007 22:51:45 +000045

    Sevgili asya,
    Türkiyede yetisen otlarla ilgili, güzel bilgiler iceren bir makaleyi sayfamda yayinladim. Ilgilenenler bakabilir. Sevgiler Sonia…

    http://www.soniavarol.com/Yazilar.asp?goster=dos&id=259

  15. 15 Güzin Gökbulut March 20, 2007 at 1174378392UTCC - 4 082007000000Tue, 20 Mar 2007 08:13:12 +000012

    Asyacım Ellerine sağlık. Yemeklerin süper olmuş. Hele kuzu etli arapsaçı mükemmel olmuştur eminim.

    Etkinlik içinde çok sağol. Değişik tariflerle tanışmış olduk.

    Sevgiler

    Güzin

  16. 16 Selen March 20, 2007 at 1174385460UTCC - 4 102007000000Tue, 20 Mar 2007 10:11:00 +000000

    Sevgili Asya,
    Güzel yorumların için çook teşekkürler. Bu işin altından bu kadar hızlı ve başarılı kalkabildiğin için de tebrikler. 77. sıraya yerleşmişim, güzel bir numara, sevdim :))
    Tüm tarifler harika, herkesi tekrar tebrik ederim. Bu etkinlik konularına ve evsahibine nasıl karar veriliyor? Merak ettim de.. Bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere..

  17. 17 hunerlieller March 20, 2007 at 1174391558UTCC - 4 112007000000Tue, 20 Mar 2007 11:52:38 +000038

    herşey için teşekkürler asyacım .çok güzel oldu etkinlik senide çok yorduk eline saglık..senin sayende birçok güzel tarifler edindik..katılan arkadaşların da eline saglık..

  18. 18 zeliş March 20, 2007 at 1174405123UTCC - 4 032007000000Tue, 20 Mar 2007 15:38:43 +000043

    işler çok asya tam istediğim gibi bakamıyorum tariflere ama herkesi gezeceğim

    ellerine sağlık çok güzel bir etkinlik olmuş

    28. tarifte kaldım inşallah yarın tamamına bakacağım

    katılan herkesin ellerine sağlık herşey çok güzel

    zeliş

    http://www.yemekkokusu.com

  19. 19 Berceste March 20, 2007 at 1174415928UTCC - 4 062007000000Tue, 20 Mar 2007 18:38:48 +000048

    Öncelikle ev sahipliğin için teşekkürler. Tek tek bizi misafir etmekle kalmadın, ilk yorumlar da senden geldi 🙂

    Yaptıkların, özellikle de radika salatası çok iştah açıcı görünüyor, eline sağlık!

    Sevgiler…

  20. 20 asyayusof March 21, 2007 at 1174447907UTCC - 4 032007000000Wed, 21 Mar 2007 03:31:47 +000047

    yaa hepiniz katildiginiz icin ben tesekur eidyorum grcekten cok guzel bir etkenlik oldu valla firsatini bulup diyer ayin etkenligine bile bakamadim henuz bilen varmi onumuzdeki ay da neler yapicagiz? :))) ben simdiden heyecanlandim valla..

  21. 21 hayat March 21, 2007 at 1174464916UTCC - 4 082007000000Wed, 21 Mar 2007 08:15:16 +000016

    Merhaba Asya bu güzel etkinliğe katımamıza vesile olduğun için çok teşekkürler.Ayrıca senin tariflerininde hepsi birbirinden güzel olmuş. Ellerine sağlık.
    Görüşmek dileğiyle sevgiler…

  22. 22 guliz March 21, 2007 at 1174474546UTCC - 4 102007000000Wed, 21 Mar 2007 10:55:46 +000046

    etkinliğe katılamadım ama değişik otlar ve tarifler tanıdım sayenizde geç olsada sonradan öğrendiğim pazı çorbasını yayınladım bloğumda dilerseniz bakabilirsiniz:))

  23. 23 filiz May 29, 2007 at 1180410427UTCC - 4 032007000000Tue, 29 May 2007 03:47:07 +000007

    HErkese merhaba… Ben amerikada yasiyorum ve burada da arap saci bitkisini manavlarda bulabilirsiniz. hatta ben de yarin pisirecegim. Hersey cok guzel, ellerinize saglik..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,156,939 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
March 2007
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: