Patatesli bulgur kofte

Ben cok eskiden bu yemegi yedigimde kofteler daha ufaktilar dugme kadardi ve icinde kiyma vardi elazigli bir hanim yapmisti ustunde sarmisakli  yogurt vardi yedik sira yiyesim gelmisti cok hosuma gitmisti gecenlerde portakal agacinda gordugumde hah  dedim istedigim tarif bu  ama hatice yarma kulanmisti bende ingilizce yarmanin ne oldugunu arastirdim ve vaktimin az oldugundan disari cikip alamadim ve kepekli un kulandim hatice normal un kulnamisti ayni olcusunu kullandigim yar kadar olcude kepekli un koydum

icin onun tarifini buraya eklemek istiyorum tek fark benimkisi kepekli undan 🙂 umarim haticeninkisi kadar guzel gorunuslu olmasada gorunusunu beyenirsiniz tadi harikaydi valla ..

Malzemeler

  • Köfte hamuru için:
  • 1 su bardağı yarma
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • İç harcı için:
  • 6 adet orta boy patates
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Haşlamak için:
  • 2 veya 2,5 litre kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Hazırlanması:

  1. Patatesleri haşlayın. Patates haşlanırken yarma, bulgur, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı suyu derin bir kaba alın. Üzerini folyoyla kapatıp yarma ve bulgur suyu tamamen çekene kadar-yaklaşık 45 dakika- bekletin.
  2. Patatesler soğuyunca rendeleyip tuz ile karıştırın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Pembeleşince pul biber ile karıştırın. Patatesi ve pul biberli soğanı iyice birbirine yedirin.
  3. Suyu tamamen çeken yarma ve bulguru 15-20 dakika yoğurarak -arada unu serpiştirerek- hamur haline getirin.
  4. Köfte hamurundan cevizden büyük, yumurtadan küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçaları önce kurabiye gibi yuvarlayın, ardından avucunuzun içinde düzelterek açın. Ortalarına patatesli harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve parmaklarınızla bohça gibi büzerek kapatın.
  5. İki elinizle hafifçe yuvarlayarak köftenize oval şekli verin.
  6. Tüm köfteleri bu şekilde kapatın. Haşlamak için derin bir tencereye suyu ve tuzu koyup kaynatın. Kaynayınca köfteleri 2 parti halinde 12-13 dakika haşlayın.
  7. Tereyağını kızdırıp pul biberle karıştırın. Sarımsağı dövüp yoğurda ekleyin. Haşladığınız köfteleri servis tabağına alıp üzerlerine yoğurt ve sos dökerek servis yapın.
  8. Afiyet olsunnn
Advertisements

13 Responses to “Patatesli bulgur kofte”


  1. 1 nazlı ( rengarenk ) March 8, 2007 at 1173343831UTCC - 4 082007000000Thu, 08 Mar 2007 08:50:31 +000031

    ellerine sağlık mükemmel gözüküyor mutlaka deneyeceğim 🙂

  2. 2 Aybike Ceylan March 8, 2007 at 1173370362UTCC - 4 042007000000Thu, 08 Mar 2007 16:12:42 +000042

    Sevgili Asya,

    Ellerine saglik, cok istah acici bir goruntusu var.
    Sevgiler

  3. 3 Hale March 8, 2007 at 1173372011UTCC - 4 042007000000Thu, 08 Mar 2007 16:40:11 +000011

    Efendim, ziyaretiniz ve yorumunuz icin cok tesekurler fakat siz bize hamarat diyorsunuz kendinizi gormuyorsunuz hanfendi. Hem hastayim diyorsun hemde mutfakdan cikmiyorsun ayrica hadi yumurta yapmis olsan neyse, birde icli kofte yapmissin ( tabiii patatesli) MasaALLAH nazar degmesin. Bende denemek istiyorum fakat benimki tutmaz kesin, bu tur hamaratligimiz pek yok 🙂 🙂 🙂

  4. 4 Inci March 8, 2007 at 1173372409UTCC - 4 042007000000Thu, 08 Mar 2007 16:46:49 +000049

    kizlar siz annenizden gordunuz mutfak sizin parcaniz sizde onun neguzelki ikinizde guzel yemekler yapiyonuz esas ben sizinle gurur duyuyorum optum basarilar

  5. 5 Burçak March 8, 2007 at 1173374303UTCC - 4 052007000000Thu, 08 Mar 2007 17:18:23 +000023

    Selam Asyacığım, ohhh be nihayet etkinlik logonu doğru olarak yüklemeyi , yayımlamayı başarabildim, tırnak işaretlerini kaldırıp yeniden deneyin şeklindeki uyarını okuyunca oldu vallahi ama göbeğim de çatladı inan başarana dek, bir baktım olmuş!
    Yaptığın köfte çok çok güzel, ilk fırsatta deneyeceğim, ellerine sağlık canım!
    Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun! Sevgiyle Kal!

  6. 6 nilay March 10, 2007 at 1173570401UTCC - 4 112007000000Sat, 10 Mar 2007 23:46:41 +000041

    Sevgili Asya ;
    çok lezzetli görünüyor…ellerine sağlık 🙂

    sevgiler

  7. 7 Aybike Ceylan March 11, 2007 at 1173593968UTCC - 4 062007000000Sun, 11 Mar 2007 06:19:28 +000028

    Sevgili Asya,
    Incirli islak kekinizi denedim, harika oldu, Tekrar tesekkurler boyle guzel bir tarifi paylastiginiz icin.
    Cok sevgiler.

  8. 8 Nükhet March 13, 2007 at 1173809444UTCC - 4 062007000000Tue, 13 Mar 2007 18:10:44 +000044

    Sevgili Asya, çok değişik bir tarif, harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler…

  9. 10 nesrin September 17, 2007 at 1190058135UTCC - 4 072007000000Mon, 17 Sep 2007 19:42:15 +000015

    merhaba yarma ne onu anliyamadim.asurelik bugdaymi.tesekkurler

  10. 11 asyayusof September 17, 2007 at 1190059394UTCC - 4 082007000000Mon, 17 Sep 2007 20:03:14 +000014

    nesrin ingilizcedenmi soruyorsun? bende yarmayi burda bulamadim yarmada senin dedigin asurelik buyday oluyor ama butun hali deyil cunku burada arstirdigimda kirik olarak gordum..ben yarma tarifte kullanmadim hatice kullanmis..

  11. 12 nesrin September 18, 2007 at 1190108803UTCC - 4 092007000000Tue, 18 Sep 2007 09:46:43 +000043

    canim cevabin icin tesekkur ederim .turkce olarak sormustum.o halde sen dis hamurunu nasil hazirladin cunku burada kirik bugday bulmak cok zor. eger mumkunse olculerini verebilirsen sevinirimselamlar

  12. 13 asyayusof September 18, 2007 at 1190111828UTCC - 4 102007000000Tue, 18 Sep 2007 10:37:08 +000008

    nesrin ben yukarida gordugun tarifin aynisini uyguladim fakat bir su bardagi kepekli un koydum tek deyistirdigim bu tarifte bu oldu cunku bende kirik buydayi bulmada zorlarim diye dusundum.. aslinda bulabilirsen orjinal tarifini uygula derim yada evde varsa buydayin ogut derim elektrikli mixsere koy ve onu ogut bence ben bu tarifi yaptiktan sonra arkadasim bana iki kiloya yakin asurelik buyday verdi 🙂 hala duruyor 🙂 dedim once geleseydin ya 🙂

    senin 60 kisilik te biraktigin yorumunu okudum cok tesekurler demek sende boyle islerle ugrastin bende yapmayi dusunuyorum daima ama cocuklar cok ufak bir gunleri diyerine uymuyor hatta bu yemegi bile hazirlarken pacamdan dusmediler gercekten cok zor oldu tek basina okadar seyi hazirlamak ama sonunda herkezin yuzunun mutlu gormek herseyi unutturdu inan cok zevkli bir is baskalari tarafindan beyenilmek ovulmek yaptigin isin hakkini almak baska bir zevk
    evet hale ile kardesiz demekki taniyorsun haleyi:) oda cok gzuel seyler yapar onunda mutfagi cok guzel elinden her is gelir eee kimin kizi 🙂 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,157,877 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

March 2007
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: