Bal kabakli pasta

Kabakli pasta

 Bu pastayi  okadar ozene bezene hazirladim  ama malesef ilk yaptigim kekim firindan cikarttinca oturdu okadar uzuldum baska malzemem olmadigi icin mecbur bu keki koymak zorunda kaldim aslinda firindan aninda cikartmamam gerektigini biliyordum ama nasil olduysa unuttum ikinci kekim fena olmadi

 gorunus olarak super oldu tadida fena deyil seker orani harika  ama gel gelelim keki kati oldu aslinda bu keki havuclu kek ile yapmakta yarar var bal kabagi yerine havuc koysak daha guzel olurdu.. bir dahaki sefere  oyle yapicam kismetse bu tarifide vitanin sitesinden aldim ama onunkisi cok basarili olmus

Malzemelerim

 yine olculerim amerikan olcudur cup degim olcek iki cay bardagi olcusur

1/2 cup  seker

1/2 cup tere yagi eritilmis

2 cup bal kabagi   ici kaynamis ve pure halinde olmasi lazim

3 yumurta

2.1/2 cup un

1 tatli kasigi bakin povder

1/2 tatli kaisgi bakin soda

1cay kasigi tarcin

1 cay kasigi nutmeg

1 cay kasigi zencefil

1 paket vanilya

2 cup sut

kremasi icin

1 cup sour cream

250 grm krema peyniri(labne)

1 cup seker

 surubu icin

1/3 cup portakal suyu

1/3 seker

ustu icin

2 konserve mandalin

1 tane nar

ve badem ceviz karisimi

Yapilisi

 oncelik ile yine tere yagina sekeri koyup iyicene yumusasiya kadar cirpiyoruz ve daha sonra bal kabagini ekliyoruz

onlarda karistiktan sonra tek tek yumurtalari yediriyoruz bunlar iyicene karistiktan sonra elenmis unu vetek tek baharatlarini vanilyayi kabartma tozunu sodasini ekleyip guzle bir kek hamuru yapiyoruz bu hamuru 350/180 derecede pisiriyoruz yanliz dikkatli olun bu hamur cok hassas bir hamur kurdan ile ortasina bakin pisip pismedigine iyicene emin olduktan sonra hemen firindan cikartmayin  daha sonra keki ikiye bolun ve birakin iyicene sogusun benim kalip buyuk oldugundan ben yine ayni olculerde baska bir kek daha yaptim ve oldu ikitane kek bunlari ikiye boldum ve portakl suyu ve seker i iyicene erittikten sonra aralarina surdum ve diyer tarafta sour kream ile peyniri cirptim icine ser ilave edip bir kerama hazirladim bu kremadan aralarina surup diyer keki ustune kapadim ve diyer kalan kerama ile utunu kaplayip mandalina ve nar ile susledimkenarlarina da ceviz ve badem kriklarini koydum

afiyet olsunnn

Advertisements

8 Responses to “Bal kabakli pasta”


  1. 1 Hanife October 20, 2006 at 1161373439UTCC - 4 072006000000Fri, 20 Oct 2006 19:43:59 +000059

    Asya,
    Bu ne guzellik boyle, bayildim.. Ayy nasil canim cekti, tam tatli krizlerindeyken hem de:)
    Ailenle birlikte guzel bir bayram diliyorum sana..

  2. 2 Ebru October 21, 2006 at 1161457701UTCC - 4 072006000000Sat, 21 Oct 2006 19:08:21 +000021

    Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tadlandıran gerçekten güzel ve bereketli bir bayram diliyorum iyi bayramlar Ebru

  3. 3 serinmavi October 21, 2006 at 1161474377UTCC - 4 112006000000Sat, 21 Oct 2006 23:46:17 +000017

    Huzur dolu bayramlar diliyorum sevdiklerinizle beraber…

    Selam&Sevgiler

  4. 4 hulyalar October 24, 2006 at 1161710260UTCC - 4 052006000000Tue, 24 Oct 2006 17:17:40 +000040

    cok begendim sayfanizi,resiml;er ve yemekler cok sahane cok profesyonel,ellerinize saglik,bol bol gelrim artik:)

  5. 5 kalimeero October 24, 2006 at 1161711416UTCC - 4 052006000000Tue, 24 Oct 2006 17:36:56 +000056

    Ben de sayfani kesfettigime cok sevindim, harika tatlar var. Tecrubeli ellerden cikma her sey belli. Tebrikler, basarilar..

  6. 6 asya October 30, 2006 at 1162225628UTCC - 4 042006000000Mon, 30 Oct 2006 16:27:08 +000008

    hanife,ebru,serinmavi,hulyalar,kalimeero hepiniz hosgeldiniz sevindirdiniz beni ve guzel sozleriniz icin tesekurler

  7. 7 asya October 30, 2006 at 1162225683UTCC - 4 042006000000Mon, 30 Oct 2006 16:28:03 +000003

    hanife,ebru,serinmavi,hulyalar,kalimeero hepiniz hosgeldiniz sevindirdiniz beni ve guzel sozleriniz icin tesekurler daima beklerim

  8. 8 ferhanca October 30, 2006 at 1162239358UTCC - 4 082006000000Mon, 30 Oct 2006 20:15:58 +000058

    merhabalar,ilk geliyorum size ama bu ne becerıklı bir hanım ellerınıze saglık…pasta çok şık olmuş tam resmi çekilicek denir ya zaten çekmişsin iyide edmışsin …kolay gelsın ..sevgiler.. bana beklerim..FERHAN


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,158,082 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
October 2006
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: