Karamel elmali kek Karamel elmali kek dun yaptim yine hale cok guzel bir tarif bulmus benim ile paylastivitanin sitesinden bu hatun varya super kekler yapiyor gerci onun fotograf makinasida super cok guzel resimler cekiyor vita orjinal tarifi sitesinden bulduk hemen hale bana soyledi ilk once murdum erikli kekini denemistim simdi karamel elmalisini yarindan sonrada kabakli mandalinli ve narli olan kekini deniyecegim cok guzel resimleri canli ve tarifleride guzel
yanliz benim kek kalibim onunkisinden biraz buyuk olunca tarifimiz fazla kabarmadigindan ikiye bolemedim onun icin 4 tane kek yapmak zorunda kaldim ama keske bu kekleri elma suyu ile islatsaydim bunu dusunemedim
tam tarifini uyguladim yanliz tek yaptigim deyisiklik 2 kasik karbonot koymus ben 1 kasik karbonot 1 kasik kabartma tozu koydum.. olculerimiz amerikan olcusudur..
Malzemelerimiz
Kek kalibimiz benimkisi 12 inc lik olanlardan
2 1/4 cup un 1 tatli kasik kabartma tozu
1 tatli kasik bakin soda
1 cay kasigi tuz
3 tane orta boy elma
3/4 cup kahverengi seker
170 grm tuzsuz tere yagi
1 tatli kasigi tarcin
1 tatli kasigi nutmeg
3 yumurta
2 tatli kasigi vanilya extrac sulu vanilyadan yoksa bir paket toz vanilya
1 cup elma sosu
Karamel icin gerekli malzeme
1/2 cup dari surubu (panceklerin uzerine konulandan)yoksa her hangi bir surupta olabilir
1 cup + 2 yemek kasigi seker
1 cup tuzsuz tere yagi
250 grm tuzsuz crem peynir (labne peyniride olabilir)
ustu kremasi icin
223 grm yine tuzsuz krem peyniri
1.1/2 cup krema
1/3 seker
Yapilisi oncelik ile herzamnki oldugu gibi firinimizi 350/180 dereceye ayarliyoruz ve tepsilerimizi yaglayip unluyoruz daha sonra unu, kabartma tozunu, sodayi, tarcini ve nudmegi bir kaseye aliyoruz
ve guzelcene karistiyoruz bunlari daha sonra kahverengi seker ile tere tagini kabarasiya kadar makinada cirpiyoruz ara sirada sanki kesik kesik oluyormus gibi oluyor
merak etmeyin sekeri iyicene eriyene kadar orda derecede hizini ayarlayin ki daima ayni hizda donsun ve keram gibi yumusak olunca tek tek oda sikcakligindaki
yumurtalari ilave ediyoruz yine merak etmeyin yumurtayi yer yemez kesilecek karisim siz bir yumurta yedikrdikten sonra diyerlerinde tek tek ayni sekilde ilave edin
daha sonra iki kasik vanilyayi ilave edin ve kuru olan malzemelerden bir yarim cup un ayirinbaska bir yere geri kalan unu mixserin icersine dokun
ayirdiginiz unu baska bir yerde tutun uc elmayi rendeleyin ve rendelenmis elmalari ayirdiginiz un ile karistirin kasik ile bir iki kere dondurun mixserdeki karisan keke elmalarida ve elma sosunuda (elma sosu derken elma mermalatida olabilir ) ilave edin
ve 15 dakika orta hizda keki dondurun tepsilere bosalttin dikkat benim tepsim buyuk oldugunda bu kek tarifi sadece kucuk boy tepsilere goredir bu kek tarifinden iki tepsi ancak cikmistir
dikkanize deyinmek isterim eyer kalibiniz kucuk ise iki tepsiye ayirin ve kabardiktan sonra kekleri ikiye bolun yok eyer buyuk ise bu olcere gore diyer iki kek daha yapmalisiniz
ben 4 tepsiden yaptim kekleri pisirdikten sonra bir tel izgaraya alin sogumasi icin gelelim karamelini yapmaya karamel icin sekeri ve surubu koyun orta dereceli ateste agda rengini alna kadar karistiralim ve atesten cekelim bir iki dakika bekledikten sonra tere yagini icine yedirelim
daha sonra krem peynirini yedirelim ben butun bu karisimi meyva suyu yapma mixserime koydum ve onda karistirdim cok daha cabuk oldu ve krema gibi oldu kivami hatta elma sosundan biraz fazla kalinca bu karisama yarim cup kadar elma sosunuda ilave ettim
daha sonra ustu icin olan kremasini yaptim krem peynirini kramayi karistirdim krem santi hazirladim ve dolaba koydum keklerim soguduktan sonra her katina kramel i koyup ustune keki koydum ama kucuk bir tip verebilirim eyer evde elma suyunuz yada elme meyva suyunuz varsa
keki bu elma suyu ile islatirsaniz dahada lezzetli olucaktir eminim ve her katini koyduktan sonra ustune kremsantisinide surup iki elma ile ustunu susledim ustunu suslemek icin kulandigim elmalarida cok az sekerli suda kaynattim elma kompostasi gibisonra dilim dilim uzerine yerlestirdim ve dolapta beklettim bir gece bugunde kestim afiyet olsunnn
Harikaaaaaaaaaaaaa Olmus yine dokturmussunuz Asya hanim ellerinize kollariniza saglikk.. benim yaptigim pek iyi oladigi icin siteme koyamadim ne yazikki, eh ne yapalim kismet degilmis ama senin sitende harika gorunuyor.. Optum..
kızım bunlar ne ya pastane halt etmiş yanında
sengulcugum hos geldin ara sira boyle gel seni burada gormek ne guzel 😉
valla aslinda pek ahim sahim deyil ama iste idare eder dicem ama diyemiyorum gercekten cok guzel oldu yakinda bir tane daha geliyor bence takip et sen benim sitemi bak cok yakinda harika bir pasta geliyor karsina..
asya yusof bacim yine ben(az once blogumda cv verdim simdi sana geldim:)..nerde yasarsin acep.Blogunda hakkimd neyi bulamadim:((tarifleri cok sevdimmm…sana ugrayacagim baya bir:))
The cake looks so good! I am very happy, that you liked the recipe!
And I must say, all the food on your blog looks incredibly delicious! You are such a talented cook!
Marifetli kardeşlersiniz vesselam :))
Sitenizden çıkmak üzereyken bu nefiss pastaya bişeyler yazmadan ve tarifine bakmadan edemedim. Hakikaten çok çok nefiss ellerinize sağlık. Sevgiler