Kemalpasa tatlisi ohhh nedeguzel olmustu simdi bunu yazarken oruclu oruclu keske bir tabak olsada daha yisem diyorum geldim gittim yedim bir tepsi yapmistim ama artik kalmadi
bundan boyle daima yaparim kiz kardesim iki deyisik tarif bulmus ben birini denedim oda diyerini ikimizde basarili olmusuz benimkisini yazicam
Malzemelerim
10 kasik tatli kasigi ile olctum taze lor (ben evde yaptigim icin lorumu birazcik tuzluydu)
4 tatli kasigi tuzsuz tere yagi
1 tatli kasigi karbonot
2 yumurta
1 bucuk cup un(uc caybardagi)
serbeti icin
2 su bardagi seker
2 su bardagi soguk su
biraz limon danlasi
uzeri icin
biraz dovulmus ceviz ve tahin
Yapilisi
once likle firininizi 350 ( yani 180 dereceye) ayarlayip istallim
karbonoti yumurtayi ve loru karistirdim ve tere yagini mixser ile ben iyicene karistirdiktan sonra unu ilave ettim ve
guzel bir hamur yaptim hamuru cok sert olmuyacak ve cokda sivi akici bir hamur olmuyacak elinize yapisabilir ben ara sira una batirdim elimi bunlari ceviz buyuklugunde alip yaglanmis tepsiye koydum ve kizgin firinda 25-30 dakika kadar psirdim cikarttikdan sonra onceden hazirladigim iki bardak seker ve iki bardak soguk su ile birkac limon damlali surubuna attim ve bunlari yarim saat kadar surubun icersinde beklettim cikarttiktan sonra uzerine dovulmus ceviz ve tahin ile servis yaptim afiyet olsun
Merhabaaa..
Asya senin kemalpasa tatlin benimkinden guzel gorunuyor valla. Bir dahakine seninkinden denicem.. Ellerine saglik..