Karpuz receli

Karpuz receli

Karpuzun bu derecede guzel bir recel olabilicegini kesinlikle aklima getiremezdim hep okurdum hep duyardim ama cesaret edip bir turlu yapamazdim hatta turkiyeden gelirken ozellikle kirec bile bunun icin getirmistim hep niyet ettim hepte niyetimi bozdum korkudan  en sonunda tarif defterindeki yorumlarda bazi arkadaslar bu recel hakkindaki goruslerini yazmislar bende en sonunda cesaretlenip yaptim korkudan az yaptim keskedaha yapsaydim bu ne lezzet bu ne tad   herkeze tavsiye ederim kutur kutur  agizda sahane bir tad ben biraz deyisiklik yapip icine cok az tarcin ve  karanfil koydum bu sekilde karpuzun biraz  daha tadini guzellestirdi

ama benim karpuzum kalin  kabuklu deyildi aslinda bunun asil  kalin kabuklusu makbulmus

nasilmi yaptim biliyorum merak ediyorsunuz

Malzemelerim

1/2karpuzun kabugu elma gibi soyulucak ve yesil tarafi kucuk kucuk dogranicak

2 su  bardagi seker

1 corba kasigi limon tuzu

1 cay kasigi tarcin

4 tane karanfil

 bir parca kizamik sekeri(lohusa serbetinde kulniniliyor)

ustunu  ortecek kadar su

Yapilisi

once kestigimiz ve kabuklarini cikarttigimiz karpuzun uzerine kirecli su dokulur ve bir gece bunlar

kirecli suda birakilinir ertesi gunu bol suda cesmenin altinda yikandiktan sonra bir tencereye su limon tuzunu  karpuz kabuklarini koyun ve uzerine suyu doldurun birakin kaynasin bu arada bir kac tane karanfil atabilirsiniz icine

iyicene kaynadiktan sonra birazdaha  sicak suyun icersinde sekeri eritin ve suyunu goz karari ayarlaya bilirsiniz eyer karpuz kabuklari suyunu cok cektiyse iki su bardagi kadar daha ilave edebilirsiniz daha  sonra tekrar birakin kaynasin bu arada tarcin ve karanfilinide ilave edebilirsiniz sekeri koyulasinca ve recel kivamina gelene kadar kaynatin bittikten sonra islem biraz yemek boyasi varsa pembe koyabilirsiniz yoksa turkiyede kizamik sekeri derler kimi yorede lahusa serbetinde kullanilir sert ve renkli bir seker ondan bir parca atabilirsiniz tencerenize.     soguduktan sonra kavonoza alin ve  kapagini kapatin gidip gelin agziniza atin bir tane super olmus ben ilk firsatta daha yapicam

   

Advertisements

22 Responses to “Karpuz receli”


  1. 1 deniz September 20, 2006 at 1158781635UTCC - 4 072006000000Wed, 20 Sep 2006 19:47:15 +000015

    slm karpuz recelini ben daima yaparim ve bizde misafire sanki recel olarak deyilde tatli olarak ikram edilinir sizin kiside cok guzel ve canli gozkuyor tadida uzaktan gordugum kadari ile cok lezzetliye benziyor sitenizi cok beyendim resimler ve gorunus cok canli ellerinize saglik daima gelip ziyaret edicem gorusmek uzere..

  2. 2 asya yusof September 20, 2006 at 1158781930UTCC - 4 072006000000Wed, 20 Sep 2006 19:52:10 +000010

    DENIZ HOS GELDIN SITYEMI ZIYARET ETTIGIN ICIN TESEKUR EDIYORUM SIMDI GORDUM COMMENT INI BENDE ILK DEFA YAPTIM VE GERCEKTEN GUZEL OLUYORMUS BEN COK SEVDIM BUNDAN BOYLE DAIMA YAPARIM KISMETSE

  3. 3 Hanife September 23, 2006 at 1159049714UTCC - 4 102006000000Sat, 23 Sep 2006 22:15:14 +000014

    Asya’cigim merhaba,
    Sonmus kirecle yapilan recellere bayiliyorum ben. Tarifini gorune icim gitti. KArpuzu hic yemedim ama kirecle yapilan her recel muhtesem oluyor. Ben de Deniz hanim gibi tatli niyetine yiyorum.
    Burada bulabilsem kireci ben de deneyecegim.
    Sayfama biraktigin nota cevap yazdim ama buraya da yazayim,
    Sermin’le ziyaretine gelecegiz, bizi davet etmissin, sagolasin. Ben bu recel bitmeden gelmeyi dusunuyorum artik:)
    Ellerine saglik..

  4. 5 recel April 26, 2007 at 1177608588UTCC - 4 052007000000Thu, 26 Apr 2007 17:29:48 +000048

    reçelin görüntüsü muhteşem. umarım tadıda öyledir.

  5. 7 seval tarhan November 12, 2008 at 1226483272UTCC - 4 092008000000Wed, 12 Nov 2008 09:47:52 +000052

    daha 2 gün önce ablamın yaptığı karpuz reçelini denedim. görüntü beyaz şeffaftı. içine tarçın ve boya koymamış. kendi renginde. birde böyle deneyin. çok hoşumuza gitti…

  6. 9 tarliz July 27, 2009 at 1248704212UTCC - 4 022009000000Mon, 27 Jul 2009 14:16:52 +000052

    hmmm…bende bu reçeli denemek istiyorum ama o kireç nasıl bişey ben anlamadımki, nerden bulabilirim acaba……….birde şeyi sorucam, kavanozda nasıl uzun süre saklayabilirim………şimdiden teşekkürler ve ellerinize sağlık

  7. 10 zehra August 1, 2009 at 1249141227UTCC - 4 032009000000Sat, 01 Aug 2009 15:40:27 +000027

    karpuz reçeli on numara olmuş bende yaptım fakat biraz siyah oldu neden

  8. 12 fatma gündüz August 8, 2009 at 1249769345UTCC - 4 102009000000Sat, 08 Aug 2009 22:09:05 +000005

    Selam Arkadaslar , ben Avusturya da oldugum icin o kireci nerden alacagim kirecsin Recel olmazmi ???

  9. 13 asyayusof August 9, 2009 at 1249786578UTCC - 4 022009000000Sun, 09 Aug 2009 02:56:18 +000018

    kirecsizde recel oluyor niye olmasin ben ingilizce adini bilmiyorum cok uzgunum..
    ama kirec daha sert yaptigi icin ben kullandim ben turkiyede getirmistim
    toz olarak ta getire bilir yada getirtde bilirsin

  10. 14 gülay September 6, 2009 at 1252242355UTCC - 4 012009000000Sun, 06 Sep 2009 13:05:55 +000055

    ben bunu kıbrısta öğrendim toz kireci sulandırıp kabukların yeşilini soyup kare kare güzel şekilli doğrayıp kirece batırıyoruz,1gece bekletip 3 defa kaynatıp suyunu döküyoruz,kabuklar bir tencereye doldurup bire bir şeker konup bekletilir ertesi gün karanfil konup kasynatılır isteyen gıda boyası ile renk verebilir afiyet olsun.

  11. 15 gülay September 6, 2009 at 1252242533UTCC - 4 012009000000Sun, 06 Sep 2009 13:08:53 +000053

    karpuzun kalın kabuklusu makbul olup yarım limon koymayı unutmayın (şekerlenmemesi için)

  12. 17 gülay September 6, 2009 at 1252242688UTCC - 4 012009000000Sun, 06 Sep 2009 13:11:28 +000028

    ben bunu kıbrısta öğrendim toz kireci sulandırıp kabukların yeşilini soyup kare kare güzel şekilli doğrayıp kirece batırıyoruz,1gece bekletip 3 defa kaynatıp suyunu döküyoruz,kabuklar bir tencereye doldurup bire bir şeker konup bekletilir ertesi gün karanfil konup kasynatılır isteyen gıda boyası ile renk verebilir afiyet olsun.karpuzun kalın kabuklusu makbuldür,vede şekerlenmemesi için yarım limon koymayı unutmayın .

  13. 18 dilek arıcı October 5, 2009 at 1254741780UTCC - 4 112009000000Mon, 05 Oct 2009 11:23:00 +000000

    selam arkadaşım ben kireçsiz yaptım çokda güzel oldu.
    değişik lezzetler arayanlara tavsiye ederim mutlaka deneyin =) 😉

  14. 19 emine June 13, 2010 at 1276425400UTCC - 4 102010000000Sun, 13 Jun 2010 10:36:40 +000040

    slm çok hoş gözüküyor ilk fırsatta deneyeceğim.

  15. 20 Ahmet sargın July 6, 2011 at 1309961846UTCC - 4 022011000000Wed, 06 Jul 2011 14:17:26 +000026

    Merhaba ben Ahmet.İşletme mezunuyum.Meraklı bir erkek izleyici olarak bu gün buldum sayfanızı.Reçeli yapmayı yarın deneyeceğim.Umarım beceririm.Bu tip etkinlikler gerçekten çok hoşuma gidiyor.benimle paylaşımda bulunmak isteyen hanımların deneyimlerini okumak ve kendi deneyimlerimi de paylaşmak isterim.Saygılarımla.
    mail adresim:phanterraus@yahoo.com

  16. 22 nünü October 18, 2013 at 1382129277UTCC - 4 082013000000Fri, 18 Oct 2013 20:47:57 +000057

    Harika görünüyor ben karpuzun kabuklarını kirece değilde cep sodası ( karbonat)da su ile karıştırıp bir gece bekletip bol suyla yıkayıp limon tozu eriyinceye kadar ovup kaynayan şerbetin içine atıp kıvamına gelince sicak sicak kavonozlara koyuyorum harika oluyor aynen kirece yatirmiş gibi oluyor


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,157,253 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

September 2006
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: