Cevizli patlican tursu

 

Kac  zamandir Patlican tursunu yazicam bir turlu firsatim olmadi  dun yeniden yazayim bari dedim resimlerimde hazirdi ilk once ben patlicanlarin etrafindan aliniyor  soyulunuyor saniyordum  sonradan  hatirladim aslinda oyle deyildi patlicanlar soyulmadan  biraz haslanicak ti  size asgida tarifini yazicam

Malzemlerim

2 kilo ufak boy patlican

2 tane  dolmalik kirmizi biber

2 bas  sarmisak

2 su bardagi ceviz

sivi yag

tuz

Yapilisi

 once patlicanlari baslarindan kesin yesil yerlerini saplarini ayirin ve bir tencereye su koyun biraz tuz ilave edin kaynamaya birakin yikanmis ve ayiklanmis patlicanlari bu suyun icersinde bes  dakika kaynatin ve cikarttin bir suzgecin icersine koyun tum patlicanlari ayni islemi yaptiktan sonra suz gecteki patlicanlara buyuk bir tencere su doldurup uzerine oturdtun ve sabaha kadar bu sekilde lavobanin icersinde suyunun akmasini saglayin..

ertesi gunu sabah kalktiginizda bunlarin gobeklerinden  bicak ile sadece biraz cizin fazla kesmeyin bastan sona kadar derin bir cizik atin ve baska bir yerde sarmisaklari ayiklayin biberleri ayiklayin  ve cevizleri hepsini blender yani mixseri nizin icine koyun ve bunlari iyicene kucuk olana kadar mixserde gecirin yanliz dikkat edin cok toz olmasin cevizin iriligi dise gelicek kadar olmali  bu karisimi patlicanlara doldurun kavonozun icine sira halinde yerlestirin siki  bir sekilde ta  basa kadar bu islemi yapin ve bittikten sonra kavonozunuzu  rets cevirin derinde bir tepsinin icersine ve birakin bu sekilde 3 saat kadar tum suyu suzuldukten sonra uzerine sivi yag ile doldurun  ve tuzunu ilave edinve kapagini kapatin birakin 10 gun yada 15 gun sonra hazir yemege yumurtanin yaninda yemeklerin yaninda cikartip yada meze olarak meze sofrasinda cikartta bilirsiniz afiyet olsun..

Advertisements

4 Responses to “Cevizli patlican tursu”


  1. 1 ESIN March 8, 2008 at 1204957534UTCC - 4 062008000000Sat, 08 Mar 2008 06:25:34 +000034

    Asya abla merhaba,
    bir zamanlar senden GOZLEME tarifi almistim, hatirlarsan, yaptim onu guzel oldu:) Ama bu arada ben bir turlu “lahana tursusu “tarifi bulamiyorum. aslinda bin tane tarif var ama internette guvenemedim . nolur sen bilirsin bu tursu yapimi, bana kisacik yazar misin abla. malum yeni evliyim, ogrenecek cook sey var. simdiden tsk, ederim sana. bekliyorum ablacim cevabini
    Esin

  2. 2 ESIN March 15, 2008 at 1205561002UTCC - 4 062008000000Sat, 15 Mar 2008 06:03:22 +000022

    ZAHMET ETMEYIN ABLA YAZMAK ICIN. bULDUM TARIFI . TESEKKUR EDERIM YINE DE.
    ESIN


  1. 1 SOFRAMIZ | Ilkbahar, Cevizli Patlican Tursusu & Isirgan Corbasi Trackback on January 4, 2010 at 1262565606UTCC - 4 122010000000Mon, 04 Jan 2010 00:40:06 +000006
  2. 2 SOFRAMIZ | Tasindik ve Fasulya… Trackback on October 2, 2010 at 1286045579UTCC - 4 062010000000Sat, 02 Oct 2010 18:52:59 +000059

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,158,082 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
September 2006
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: