Cop sis kebab

Cop sis kebab

 Malesef  bunlarin bazilari baharatli bazilarida deyil esimin ulseri iyi olana kadar bu sekilde devam edicez. durum ekmegi ile birde yaninda ayran ile  cok guzel bir iftar yemegi oldu bize dun aksam sis tavuk,adana kebab ve sis kuzu dana..

hadiyin sizlerde buyrun benim mutfagima beraber yiyelim  sizlere vereyimmi taririni? istermisiniz belki lazim olur birgun deyisik bir kebab yemek isterseniz not alin bulunsun mutfaginizin bir kosesinde pisman olmazsiniz..

nasilmi yaptim? iste asgida tarifi hadiyin alin kalem leriniz..

malzemelerim..

sis kebablik et

3 tane tavuk govsu

200 grm kiyma

4 yemek kasigi biber salcasi

2 bas kuru sogan

2 dis  sarnisak

2 tatli kasigi kimyon

2 tatli kasigi kekik

2 tatli kasigi kirmizi biber

2 tatali kasigi tuz

2 tatli kasigi feslegen

1/2 limon.

ve 3 yemek kasigi hindistalilarin kullandigi masala baharati 

 eyer masalayi bulamazsaniz onun tarifini en altta yazicam nasil yapabilirisniz..

Yapilisi..

 once etleri kucuk kucuk dograyalim ve bir derince kasenin icersine bir sogani iyicene krem gibi olana kadar robattan gecirelim ve sogani etlerin uzerine dokelim her malzemeden ikiser tane var ve tek tek bir sarmisagini uzerine cintelim bir kasik kimyonu, bir kasik kekigi, bir kasik kirmizi biber,bir kasiktuzu, bir kasik feslege ni, bir kasik biber salcasini etein ustune koyalim ve elimizile guzelcene ovalim bir kac damla limon ve bir kac damla zeytin yagi uzerine dokup  uzerini ortup buz dolabinda 3-4 saaat kadar bekletelim ne kadar cok beklerse okadar lezzetli olur..

ayni islemide kiymaya uygulayalim ama kiymaya sogani, sarmisagi, ve baharatlarini koyduktan sonra iyicene yogurmamiz lazim amn sakin limon sikmayin kiymaya..

bu arada tavuklarada sadece masala baharatini dokup kiymayi ,eti, ve tavugu buzdolabinda geregi kadar bekledikten sonra cikartik cop silere gecirelim  cop siler firinda yanmamasi icin once sisleri biraz suda birakalim ve daha sonra etleri gecirelim adana kebabini yaparken cok SIKILmasi lazim cunku eyer SIKI olmazsa dusebilirve acilabilirler  daha sonra izgarali tepsiye koyup asagida resimde oldugu gibi firinda cevire cevire pisirrelim..

daha sonra biraz salata ve durum ile afiyet ile yiyelimmm

 not  : masalinin tarifini vereyim

masala  aslinda karisik bir baharattir

evdeki karisik baharatlardan ayni ilsemi yapabilirsiniz

karabiber,kirmizi biber,zencefil,feslegen kori,,karanfil,kekik,turmenic,defne yapragi ,coriender tozu,tarcin,anoson, kakule bunlari az miktarda karistirin ve havanda dovun,

http://abone.superonline.com/~spices/turler.htm

 bu adreste deyisik baharat cesitlerini bulabilirsiniz cok zengin bir site..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,158,090 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
November 2005
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: