Zeytin yagli lahana sarmasi

 

malzemelerim..

1 buyuk kivircik savory lahanasi

1demet taze sogan

1 domates

1/2 demet maydonoz

1/2 demet nane

1 dis sarmisak

2 su bardagi pirinc

1 cay bardagi bir parmak eksik zeytin yagi

1 limon

azruya gore tuz karabiber

Yapilisi..

once sogani ,maydonozu,naneyi ve domatesi, yikadiktan sonra kucuk kucuk dogruyorum sarmisagida cok ince icine kiyiyorum pirincleride yikadiktan sonra icine koyup 

 limonuda ilave edip tuzunu ve kara biberini arzuya gore koyup karistiriyorum bir kenara cekiyorum..

 lahanlari tek tek acip kaynayan suda bes dakika hasliyorum ve bu haslanmis lahana yapraklarina diyer taraftaki hazirladigim ici koyup sariyorum.

tencereme dolmalari yerlestirdikten sonra uzerine zeytin yagini  suyunu birazdaha tuzunu koyup orta ateste pisiriyorum  afiyet olsun..

Advertisements

0 Responses to “Zeytin yagli lahana sarmasi”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,157,482 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

September 2005
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: