Fitriya dan gelen tad

Laksa

ilk defa laksayi denedim ve yemeye doyamadim 3 tabak yedim insanin yedik sira yiyesi geliyor.

 yapilisi biraz zahmetli gorunuyor ama okadarda gorundugu  gibi deyimilmis..

 malzemlerini bulmak turkiyede biraz zor olabilir ama bunlar resimlerini koyunca neden bahsettigimi ablarsiniz sanirim..

ben ilk defa candle nuts in ne oldugunu endonozyeli arkadsimdan ogrendim ve candle nuts ile tanisinca cokda sevdim artik onsuz yemek dusunemiyorum..

iste bunlar ve yapilisi  sarmisak gibi dovulmesi lazim krem

 olana kadar ginger

sarmisak ve candle nutsdovulmesi lazim.

 daha sonra baska bir sey  ile daha Galangal tanistim buda yemeklerde cok guzel lezzet veriyor..

 galangal gingerin kuzeni ve hafif biberimsi bir tadi var ve kokusuda yemegin icinde  cok hos bir aramo birakiyor.. bu yemegin ozelligi bu tur bahartlar ve otlar sanirim cok zengin bir yemek.. bu  baharatlarin turkcelerini en kisa zamanda yazicam

Malzemelerimiz..

5 tane ufak sogan

10 dis sarmisak

10 tane candle nuts

3 cay kasigi turmeric

6 cay kasigi toz coriander(yADA VARSA TAZE BIR IKI DAL)

1 parca ginger( ceviz buyuklugunde olmasi lazim)

3 tane galangal

4 tane lime yapragi

3 yemek kasigi kucuk  karides

5 parca tavuk(her hangi bir yeri olabilir)

1 paket tofu(soya cokelegi)

2 paket coconut sutu(500 ml)

1 yemek kasigi aci biber salcasi

1 tane tavuk bulyon

4 yemek kasigi susam yagi

Yapilisi..

 once tavuklari iki litre suda kaytanatin ve kemiklerini ayirin suyunu sakin atmayin  suyun icine tavuk bulyon paketini atin  diyer tarafta candle nuts lari sarmisaklari  gingeri iyicene dovun krem olana kadar ve derin tavada sogani kucuk kucuk kesip tofu  ile susam yaginda kavurun ve baharatlari icine atin dovmus oldugumuz sarmisak ve candle nutslarida icine koyun bu karisima coconuts sutunu ilave etin ve toz baharatlarinida ilave edin daha sonra tavuk suyuna ilave etin ayikladiginiz tavuklarda icine atip lime yapraklarini galangal koklerini atip 15 dakika daha agir ateste pisinirz daha sonra altini kapatip  ayri bir yerde  icinin malzemesini hazirlayiniz..

 ici icin gerekli malzeme..

1 paket rice(princ) noodle cok ince olani.

3 tane yesil taze sogan

3 tane haslanmis yumurta.

1 kase taze  soya filizi

 

 

 bunlari laksanin uzerine once noodle  daha sonra uzerinin 

 

malzemelerini koyup servis yapiyoruz  afiyet olsun..

 

Advertisements

0 Responses to “Fitriya dan gelen tad”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

Sitemde

  • 3,158,082 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
February 2005
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: