Haleden gelen guzel bir tad

SARAY TATLISI

Malzeme

1 paket margarin,
2 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 fincan sıvı yağ,
3.5 su bardağı un,
100 gr dövülmüş fındık içi.

Tarif

Oncelikle serbet için 2 su bardağı toz sekerle 2.5 su bardağı su kaynatılır. Ceyrek limon suyu ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Baska bir kapta yumurtaların sarısından bir miktar ayırıp, kalanıyla ve diger malzemelerle kulak memesi yumusaklığında hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak ve yassı şekiller verilir. 225 derecelik fırında 25 dakika pisirilir. Üzerine sogutulan serbet dokulerek servis yapılır.

Advertisements

0 Responses to “Haleden gelen guzel bir tad”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Benim mutfagim da 2005-2010 içinde yayınlanan bütün fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz. irtibatlariniz icin asya1969@hotmail.com
ilove-your-blog

Benim mutfagim

sicak corba

nohut corbasi

DSC05239

pasta2

kizartma

More Photos

Sitemde

  • 3,157,238 Hits

Neler var

Archives

sitemde kackisi var?

Top Clicks

  • None
January 2005
M T W T F S S
    Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

PETITCHEF

Yemek tarifleri

%d bloggers like this: